Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 5. 2013,
8.28

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca Tomaž Razingar Marcel Rodman Andrej Tavželj

Petek, 10. 5. 2013, 8.28

7 let, 12 mesecev

Tavželj: Po vseh spodrsljajih je čas, da naredimo presenečenje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po dnevu premora je tu že nova tekma, ki jo bo slovenska izbrana vrsta odigrala proti četi Alojza Hadamčika, ki je v sredo le prišla do druge zmage na prvenstvu, in po kazenskih strelih ugnala Dansko.

Kar pomeni, da bi "risi" hokejiste iz Hamletove dežele na lestvici prehiteli le v primeru današnje zmage v rednem delu tekme. Čeprav naj bi bili odnosi v taboru naših popoldanskih nasprotnikov pošteno skrhani, se slovenski hokejisti s tem ne obremenjujejo, saj imajo pred zadnjimi tremi tekmami z najboljšo trojico skupine v Stockholmu dovolj svojih skrbi. "Vse reprezentance, ki nas še čakajo, so hokejske velesile. Zavedamo se, da je kakovost na njihovi strani in da bomo morali odigrati popolno tekmo, če bomo želeli iztržiti kakšno točko. S tem, kar se dogaja v češki reprezentanci, se ne smemo obremenjevati, to nas sploh ne zanima. Imamo dovolj problemov v svojih vrstah, saj nimamo točk, s katerimi bi se lahko pohvalili. Morali bomo zagrabiti vsako priložnost, ki se nam bo ponudila. A nismo še obupali," razmišlja starejši od bratov Rodman.

Imajo igralce, ki so ekstra v NHL, ne le v njihovi Extraligi

Tudi izkušeni kapetan Tomaž Razingar, ki sicer obžaluje neizkoriščene priložnosti s prvih treh tekem in se dobro zaveda moči in kakovosti zadnjih tekmecev, še ni izobesil bele zastave: "Imeli smo svoje priložnosti, ki jih na začetku prvenstva nismo izkoristili, zdaj pa nas čaka veliko težja naloga. Mi bomo poskusili presenetiti koga izmed velikih, vendar bo težko, saj ni nobena skrivnost, da so kakovostnejši od nas. To niso reprezentance, kot je Belorusija, ampak so to tisti, ki odločajo o medaljah. A če jih dobimo na levi nogi, če bo vratar imel svoj dan in če nas bodo malo podcenjevali, mi pa bomo izkoristili ponujene priložnosti, lahko presenetimo tudi koga od njih. Zmagujemo takrat, ko se nam vse poklopi. Rabimo vse, od prvega do zadnjega."

In kje vidi največ priložnosti proti Čehom, pri katerih je bolj kot kolektivna igra v ospredju kakovost posameznikov? "Gre za hokej, ki nam je dobro znan, imeli smo veliko trenerjev s Češke. Imajo ekstra igralce, ki niso ekstra v njihovi Extraligi, pač pa so ekstra v NHL, tako da imajo res veliko kakovost. Vemo pa, da nam je ta stil igre v preteklosti ustrezal in da smo tudi sami v preteklosti velikokrat podobno igrali." Razingarjevemu razmišljanju o odličnih čeških individualistih se pridružuje tudi Andrej Tavželj: "Čeprav gre za kliše, a vsaka tekma se začne z 0:0. Vsako tekmo gremo na zmago, tudi proti Čehom bomo poskusili vse, da rezultat pripeljemo v našo korist. Po vseh spodrsljajih je čas, da naredimo presenečenje in da dosežemo tudi kakšen zadetek več. Seveda se bo moralo vse poklopiti, če želimo premagati tako dobro ekipo, kot so Čehi, ki imajo res veliko dobrih posameznikov, ki lahko v vsakem trenutku odločijo tekmo. Morali bomo biti zelo potrpežljivi in osredotočeni vseh 60 minut."

V sredo je selektor Matjaž Kopitar na uradni reprezentančni seznam dodal še Gala Korena in branilca Luko Tošiča, kar napoveduje možne spremembe v slovenski postavi.

Ne spreglejte