Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 10. 2022,
8.35

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

Natisni članek

liga NHL Tampa Bay Lightning Ian Cole

Ponedeljek, 10. 10. 2022, 8.35

1 leto, 6 mesecev

Tampa suspendirala branilca Iana Cola

NHL-ovec sredi preiskave o spolnem nadlegovanju: Želim oprati svoje ime

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49
Ian Cole | Vodstvo Tampa Bay Lightning je začasno suspendiralo Iana Cola, ki se je znašel sredi obtožb o spolnem nadlegovanju mladoletne osebe. | Foto Guliverimage

Vodstvo Tampa Bay Lightning je začasno suspendiralo Iana Cola, ki se je znašel sredi obtožb o spolnem nadlegovanju mladoletne osebe.

Foto: Guliverimage

Vodstvo NHL-kluba Tampa Bay Lightning je za nedoločen čas suspendiralo branilca Iana Cola, ki se je znašel sredi obtožb o spolnem nadlegovanju mladoletne osebe. Američan je obtožbe, ki so se pojavile na družbenem omrežju Twitter, že zanikal.

Anže Kopitar
Sportal S povsem evropskim napadom po končnico. "Sami si jo bomo priigrali ali pa ne," pravi Kopitar.

Tik pred uvodno tekmo nove sezone, ki jo bo Tampa Bay Lightning v torek odprla pri New York Rangers, klub pretresajo obtožbe o domnevnem spolnem nadlegovanju branilca Iana Cola. Po poročanju ESPN je vodstvo Tampe, dvakratnih prvakov v zadnjih treh letih (2020, 2021) in lanskih finalistov, Američana suspendiralo.

"Naša organizacija te obtožbe jemlje zelo resno. Medtem ko nadaljujemo zbiranje podrobnosti, smo se odločili, da do rezultatov preiskave suspendiramo Iana Cola. Noben član naše organizacije, vključno z igralci, te teme ne bo komentiral več," so zapisali v sporočilu za javnost.

Liga NHL, Praga, Nashville Predators - San Jose Sharks
Sportal Nashville še drugič v dveh dneh boljši od San Joseja

"Dobro naj bi se zavedal let domnevne žrtve"

Cole se je sredi preiskave znašel pretekli petek, ko je anonimni uporabnik na Twitterju objavil obtožbe zoper 33-letnika. V teh ga obtožuje spolnega nadlegovanja v obdobju štirih let. Vse skupaj naj bi se začelo, ko naj bi bila domnevna žrtev srednješolka in še mladoletna, pri čemer "naj bi se 33-letnik dobro zavedal njene starosti". Pri tem ni znano, kje in kdaj naj bi se domnevne zlorabe zgodile.

"Želim oprati svoje ime"

Na obtožbe se je prek svojega agenta Kevina Magnusona odzval tudi hokejist in v celoti zanikal obtožbe. Dodal je, da bo v preiskavi tesno sodeloval z ligo, ekipo in njenimi pravnimi oddelki: "Zelo resno jemljem obtožbe proti meni v anonimnem tvitu. Želim oprati svoje ime ter ligi NHL in klubu Tampa Bay Lightning pokazati, da so te obtožbe neutemeljene."

Nashville Predators : San Jose Sharks, NHL
Sportal Začelo se je: Ljubitelji NHL v Pragi videli zmago Nashvilla

33-letnik je v NHL debitiral v sezoni 2010/11 v dresu St. Louis Blues, največji uspeh pa dosegel kot član Pittsburgha, s katerim je v letih 2015 in 2016 osvojil Stanleyjev pokal. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko 33-letnik je v NHL debitiral v sezoni 2010/11 v dresu St. Louis Blues, največji uspeh pa dosegel kot član Pittsburgha, s katerim je v letih 2015 in 2016 osvojil Stanleyjev pokal. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Dvakratni prvak

Cole, ki bi moral v torek začeti svojo 13. NHL-sezono, se je Tampi pridružil to poletje. V najmočnejši hokejski ligi na svetu je igral za več klubov, največje uspehe pa dosegel v dresu kluba Pittsburgh Penguins, s katerim je dvakrat osvojil Stanleyjev pokal.

Praga NHL
Sportal Liga NHL se začenja v Evropi, Kopitar v 17. sezono

 

 

Ne spreglejte