Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 10. 2022,
22.51

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Nashville Predators San Jose Sharks liga NHL

Petek, 7. 10. 2022, 22.51

1 leto, 2 meseca

liga NHL, 7. oktober

Začelo se je: Ljubitelji NHL v Pragi videli zmago Nashvilla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Nashville Predators : San Jose Sharks, NHL | Nino Niederreiter je k zmagi Nashvilla nad San Josejem dosegel zadetek. | Foto Guliverimage

Nino Niederreiter je k zmagi Nashvilla nad San Josejem dosegel zadetek.

Foto: Guliverimage

Hokejisti Nashville Predators in San Jose Sharks so na Češkem odprli novo sezono najmočnejše hokejske lige na svetu. V sklopu NHL Global Series so v O2 Areni v Pragi s 4:1 slavili člani Nashvilla. V soboto se bosta ekipi pomerili še enkrat. Stanleyjev pokal branijo člani Colorada.

Praga NHL
Sportal Liga NHL se začenja v Evropi, Kopitar v 17. sezono

Za ekipo iz središča country glasbe so zadeli Kiefer Sherwood (2.), Finec Eeli Tolvanen (22.), Švicar Nino Niederreiter (36.) in Matt Duchene (60.), za kalifornijsko pa je edini gol dosegel Čeh Tomaš Hertl (9.).

To sta prvi uradni tekmi NHL v Evropi po treh letih, saj je po letu 2019 podobne poskuse onemogočila pandemija novega koronavirusa. Drugi del te "globalne serije" pa bosta tekmi v finskem Tampereju v začetku novembra, ko se bosta merila Colorado in Columbus.

V vodstvu lige so to evropsko serijo pripravili za številne evropske navijače, ki lahko tako svoje zvezdnike (in tudi rojake v dresih severnoameriških ekip) vidijo v živo na domačem terenu. Doslej so v Evropi odigrali 28 takšnih tekem rednega dela lige, pet v Pragi, Tampere bo takšno izkušnjo dobil prvič.

Prav tako pa so prvič pred svojimi rojaki kot igralci lige NHL nastopili Čehi Tomaš Hertl in Radim Šimek (San Jose) ter David Rittich (Nashville), pozneje pa bodo še Mikko Rantanen in Artturi Lehkonen (Colorado) ter Patrik Laine in Joonas Korpisalo (Columbus), ko bosta tekmi na Finskem.

Anže Kopitar LA Kings 2005
Sportal Na današnji dan (6. oktober) ...

V Severni Ameriki se bo sezona začela 11. oktobra, slovenski as Anže Kopitar pa bo s Kralji za uvod v 17. sezono NHL igral z Vegasom enega od dveh dvobojev prvega dne. 

Liga NHL

Petek, 7. oktober, Praga
Nashville Predators : San Jose Sharks 4:1

Ne spreglejte