Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 10. 2022,
22.50

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

San Jose Sharks Nashville Predators liga NHL Praga

Sobota, 8. 10. 2022, 22.50

1 leto, 6 mesecev

Liga NHL, 8. oktober

Nashville še drugič v dveh dneh boljši od San Joseja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Liga NHL, Praga, Nashville Predators - San Jose Sharks | V praški areni O2 sta se še drugič v dveh dneh pomerili moštvi lige NHL Nashville Predators in San Jose Sharks. | Foto Reuters

V praški areni O2 sta se še drugič v dveh dneh pomerili moštvi lige NHL Nashville Predators in San Jose Sharks.

Foto: Reuters

Hokejska liga NHL se je letos začela v Pragi na Češkem, kjer sta se v petek pomerili moštvi Nashville Predators in San Jose Sharks. S 4:1 so se zmage veselili prvi. Tudi v soboto so zmagali Predatorji, a se jim je San Jose upiral boljše. Bilo je 3:2.

Nashville Predators : San Jose Sharks, NHL
Sportal Začelo se je: Ljubitelji NHL v Pragi videli zmago Nashvilla

V soboto so v praški Areni O2 povedli Morski psi, v 15. minuti tekme je prvi gol zabil Luke Kunin. V drugi tretjini se je Nashville vrnil z zadetkom Švicarja Nina Niederreiterja, Logan Couture pa je poskrbel za novo vodstvo San Joseja. Nato so vajeti povsem prevzeli Raptors, Filip Forsberg je poskrbel za izenačenje, Niederreiter pa je s svojim drugim golom na tekmi v 33. minuti odločil zmagovalca tekme.

Po praškem uvodu v sezono se bo liga doma v Združenih državah Amerike začela v noči iz torka na sredo po slovenskem času, slovenski as Anže Kopitar pa bo s Kralji za uvod v svojo 17. sezono NHL igral z Vegasom enega od dveh dvobojev prvega dne. V dfrugem bosta obračunali moštvi New York Rangers in Tampa Bay Lightning.

LA Kings so v petek odigrali še šesto pripravljalno tekmo in z Vegas Golden Knights izgubili s 4:6. Pred tem so se dvakrat pomerili z mestnimi tekmeci Anaheim Ducks, prvo tekmo dobili z 2:1, drugo izgubili s 4:5, dvakrat so formo preverjali tudi s San Josejem in obakrat izgubili - prva tekma 3:2 po podaljšku za Morske pse, druga 3:1 po rednem delu – Vegas pa so na predsezonski tekmi premagali tudi konec septembra z 2:1 po podaljšku. Za konec pripravljalnega obdobja se bodo kralji v noči na nedeljo še enkrat pomerili z Anaheimom.

Liga NHL, 8. oktober:

San Jose Sharks : Nashville Predators 2:3

Ne spreglejte