Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 4. 2014,
14.12

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca Andrej Tavželj risi svetovno prvenstvo

Torek, 22. 4. 2014, 14.12

7 let, 12 mesecev

Spremembe v taktiki in peterkah, da bi Madžare še osmič bolela glava

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po dveh tekmovalnih dnevih na SP v Gojangu je torek prost dan. Naši hokejisti so se dopoldne nekoliko sprostili, popoldne pa so imeli trening, na katerem so vadili nekatere nove taktične zamisli.

Po dveh krogih imajo Risi na svetovnem prvenstvu na računu tri točke. Začeli so s porazom proti Japonski, nato pa je sledila zmaga proti Koreji. Kljub štirim doseženim zadetkom in nobenemu prejetemu proti domači reprezentanci igralci Slovenije po tekmi še niso bili najbolj zadovoljni s svojo predstavo.

Torkov prost dan je tako prišel kot naročen. "Tako fizično kot psihično smo bili kar na robu, tako da je današnji dan prišel prav. Malo za osvežitev in malo za nove taktične stvari v igri. Nekoliko smo spremenili igro ob igralcu več. Poznalo se je tudi, da smo nekoliko drugače pristopili k treningu, saj smo bili bolj sproščeni. Konec koncev smo po včerajšnji zmagi dobili tudi nekaj samozaupanja, čeprav je bila naša predstava proti Koreji daleč od tistega, kar znamo," je po treningu razlagal branilec Andrej Tavželj.

Nekoliko bolj podrobno pa je proste trenutke opisal napadalec David Rodman: "Vsak posameznik si je dopoldan organiziral tako, kot si je sam želel. Nekateri so šli zjutraj na kavo, po trgovinah in tudi na kosilo, saj imamo vse reprezentance v hotelu vsak dan isto hrano. Ena vrsta riža in testenin ter dve vrsti mesa …"

"Z novimi in svežimi idejami bomo prebili še en zid"

Sreda bo spet v znamenju obračunov. Slovence čaka prva tekma dneva, ki se bo začela ob 12.30 po lokalnem oziroma 5.30 po slovenskem času. Risi bodo palice prekrižali z Madžarsko, ki ima prav tako zmago in poraz.

"Ni skrivnosti. Vemo, kdo stoji na drugi strani. Z nasprotniki se ne bomo obremenjevali, saj imamo dovolj težav z našo igro. Prepričan sem, da bomo z novimi in svežimi idejami jutri prebili še en zid," pred obračunom razmišlja borbeni Tavželj in dodaja: "Fantje na drugi strani veliko razmišljajo o vseh porazih, ki so jih doživeli na teh prvenstvih proti nam (Slovenija je proti Madžarski zmagala na vseh sedmih obračunih na SP, op. a.). Vem, da se želijo maščevati, vendar pa imajo v podzavesti, da so vse te tekme izgubili. Psihološko je prednost na naši strani, vendar pa bomo morali na ledu dokazati, da smo boljša ekipa."

Spremembe v taktiki in peterkah

Kot je že omenil Tavželj, so nastale nekatere spremembe pri taktiki, hkrati pa je strokovno vodstvo nekoliko spremenilo tudi peterke. Na treningu so največ pozornosti namenili igri ob igralcu več, ki do zdaj ni stekla po pričakovanjih.

Da fantje še iščejo pravo igro, je bilo opazno tudi pri odzivu Davida Rodmana proti Koreji, ko je pri neuspeli akciji s palico udaril po ogradi: "Nervoza je bila prisotna. Tudi včeraj smo se zelo mučili z našo igro, saj nam ne gre po načrtu tako, kot smo si želeli. Sam sem se enkrat odzval na takšen način zato, ker nam ni šlo ob igralcu več tako, kot smo si želeli. Drugič pa sem se odzval na udarec s palico, ki sem ga prejel. Mislim, da nekaj čustev ne škodi."

Ne spreglejte