SiolNET. Sportal Hokej
1,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Po neizpolnitvi cilja na Madžarskem risi po elito v Ljubljani?

Bo Ljubljana prihodnje leto gostila SP?

1,20

termometer

slovenska hokejska reprezentanca Avstrija Dunaj
Foto: Sara Ros/HZS

Slovenska hokejska reprezentanca bo tudi prihodnje leto igrala v diviziji I, skupini A, saj ji v Budimpešti ni uspelo uresničiti cilja, vrnitve med elito. Prvenstvo bi lahko gostila Slovenija, kjer je SP drugega razreda zadnjič potekalo pred šestimi leti. Pri Hokejski zvezi Slovenije so namreč po koncu SP napovedali kandidaturo.

poročevalka

Slovenci so na zadnji tekmi prvenstva na Madžarskem za napredovanje med elito potrebovali zmago po rednem delu proti Italiji, a je niso dočakali. Zahodni sosedi so ob dramatičnem koncu zmagali s 4:3, tako da so risi obstali v drugem razredu svetovnega hokeja.

Razočaranje po porazu je bilo veliko, časa za strnitev misli in analizo, kaj je šlo narobe, bo še veliko. Že zdaj pa pri krovni hokejski organizaciji razmišljajo o tem, da bi prihodnje svetovno prvenstvo divizije I, skupine A, spet potekalo pri nas.

Slovenija je svetovno hokejsko prvenstvo drugega razreda zadnjič gostila leta 2012, ko je to potekalo v Stožicah, tokrat imajo na HZS v mislih Tivoli. Slovenija je svetovno hokejsko prvenstvo drugega razreda zadnjič gostila leta 2012, ko je to potekalo v Stožicah, tokrat imajo na HZS v mislih Tivoli. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Čeprav se je nov olimpijski cikel iztekel in se mandat zdajšnjemu vodstvu izteče, si sekretar Hokejske zveze Slovenije (HZS) Dejan Kontrec, za katerim je osem let v funkcionarskem ustroju HZS, želi, da bi prvenstvo pripeljali v Slovenijo.

Zadnjič je prvenstvo drugega razreda potekalo leta 2012 v ljubljanskih Stožicah, tudi tokrat razmišljajo v smeri, da bi ga gostila Ljubljana, a tokrat naj bi se hokejisti borili v Tivoliju.

"Ljubljana bi bila iz logističnega vidika najboljša možnost," pravi sekretar HZS Dejan Kontrec. "Ljubljana bi bila iz logističnega vidika najboljša možnost," pravi sekretar HZS Dejan Kontrec. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Najverjetnejši se zdi Tivoli

"Dogovoriti se moramo s sodelavci. Razmišljam, da bi prvenstvo (če bi ga dobili, op. a.) potekalo v Ljubljani, najverjetneje v dvorani Tivoli, saj Stožice, žal, niso primerne. Jesenice so se zaradi majhnega števila obiskovalcev v preteklosti pokazale kot ne najbolj optimalna možnost. Mislim, da bi nam Jesenice predstavljale večji zalogaj tudi zaradi logistike in nastanitve igralcev. Kot vidite, se je organizacija v diviziji I približala organizaciji elite, hoteli so blizu dvorane, da je logistika čim lažja. V Stožicah smo eno prvenstvo izvedli, bilo je super, a Mednarodna hokejska zveza (IIHF) nam verjetno ne bi še enkrat dovolila, da bi zaprli polovico dvorane, da se ne vidi gola …" je po koncu prvenstva v mešani coni razlagal Kontrec, ki ima, kot pravi, še vedno voljo za tretji olimpijski ciklus, ob tem pa je dodal, da se zaveda, da bodo o njegovem mandatu odločali drugi.

Odločitev o tem, kdo bo gostil, bo padla čez tri tedne po kongresu Mednarodne hokejske zveze na Danskem, kjer se čez nekaj dni začne svetovno prvenstvo elitne divizije.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 20
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin