Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 12. 2023,
21.40

Osveženo pred

4 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

Natisni članek

Italija Mitja Šivic risi slovenska hokejska reprezentanca

Petek, 15. 12. 2023, 21.40

4 mesece, 2 tedna

Svetovno prvenstvo do 20 let, divizija I, skupina B, (Bled, 11.–17. december), 4. dan

Mladi risi zmleli še Italijo, v nedeljo z Ukrajino za prvo mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43
U20, slovenska hokejska reprezentanca do 20 let | Mladi risi so s 5:1 odpravili Italijo. | Foto Domen Jančič/HZS

Mladi risi so s 5:1 odpravili Italijo.

Foto: Domen Jančič/HZS

Slovenska hokejska reprezentanca do 20 let je po treh pričakovanih zmagah danes na prvem resnejšem testu domačega svetovnega prvenstva divizije I (skupina B) na Bledu suvereno opravila še z Italijo in jo premagala s 5:1. Slovenci se bodo za konec prvenstva v nedeljo pomerili z Ukrajino, srečanje pa bo odločalo o prvem mestu in napredovanju na višjo tekmovalno raven. Ukrajinci so bili danes s 5:2 boljši od Hrvaške, ob Sloveniji pa so še edina neporažena reprezentanca na Bledu.

U20, slovenska hokejska reprezentanca do 20 let
Sportal Slovenci upravičili vlogo favorita in tretjič zmagali

Bled do konca tedna gosti svetovno prvenstvo tretjega razreda za hokejiste do 20 let. Ob Slovencih sodelujejo še Italijani, Poljaki, Ukrajinci, Estonci in Hrvati. Vstopnica za sodelovanje na svetovnem prvenstvu divizije I, skupine A, iz katere so Slovenci izpadli lani, bo pripadla le zmagovalcu prvenstva, medtem ko bo zadnjeuvrščeni nazadoval v nižji razred.

Slovenska zasedba, ki nastopa pod vodstvom novega selektorja Mitje Šivica, je na prvih štirih tekmah vknjižila tri pričakovane zmage - Hrvaško je premagala s 7:0, Poljsko s 3:0, Estonijo pa s 5:2 - danes pa z odliko opravila še najresnejši test do zdaj in s 5:1 odpravila Italijo. Mrežo tekmecev je Lovro Kumanović načel že v drugi minuti, še v prvi tretjini je povišal Filip Sitar. Italija je sicer zapretila z znižanjem na 1:2 na začetku drugega dela, toda Anže Žeželj je spet povišal na +2.

V zadnji tretjini pa so Slovenci le še potrdili zmago, Sitar je dosegel še en gol, delo pa je dokončal Mark Sever v 51. minuti.

V soboto sledi dan tekmovalnega premora, v nedeljo ob 19.30 pa se bodo Šivičevi varovanci pomerili še z Ukrajino.

Na višjo raven tekmovanja (divizija I, skupina A) bo napredoval le zmagovalec prvenstva, zadnjeuvrščeni pa bo nazadoval v divizijo II, skupino A.

Svetovno prvenstvo do 20 let, divizija I, skupina B (Bled):

Petek, 15. december

Lestvica

Kdo zastopa slovenske barve?

Slovensko reprezentanco bodo na svetovnem prvenstvu zastopali naslednji hokejisti: vratarji Jon Dukarič (Slavija Junior), Bor Glavič (Sij Acroni Jesenice) in Lan Kavčič (SŽ Olimpija), branilci Rožle Bohinc (Sij Acroni Jesenice), Rok Frešer (Maribor), Tian Hebar (SŽ Olimpija), Maks Perčič (Vernon Vipers/Kan), Urban Podrekar (Niagara Icedogs/Kan), Ožbe Šlibar (KAC future team/Avt) in Maj Sečkar Turšič (Sij Acroni Jesenice) ter napadalci Miha Beričič (SŽ Olimpija), Maj Crnkić (Brynäs/Šve), Martin Črepinšek (Idaho Falls Kings/ZDA), Lovro Kumanovič (Sij Acroni Jesenice), Nace Langus (Oskarshamn/Šve), Tjaš Lesničar (Sij Acroni Jesenice), Tarik Mahmutović (Rögle/Šve), Matic Perčič (Kiekko Espoo/Fin), Christian Nik Petrovič (Zug/Švi), Mark Sever (Kloten/Švi), Filip Sitar (Malmö Redhawks/Šve), Žan Špari Leben (Sij Acroni Jesenice) in Anže Žeželj (Fehervar Hockey Academy/Mad).

ta mali U20, slovenska hokejska reprezentanca U20
Sportal Mladi risi vrhunec reprezentančne sezone začeli z visoko zmago proti Hrvatom
Ne spreglejte