Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 8. 2024,
12.13

Osveženo pred

1 ura, 58 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,05
Edo Terglav Olimpijske kvalifikacije slovenska hokejska reprezentanca

Natisni članek

Torek, 27. 8. 2024, 12.13

1 ura, 58 minut

Slovenci olimpijske kvalifikacije v četrtek odpirajo z Latvijci

Edo Terglav: Majhne stvari bodo zelo pomembne #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,05
Slovenska hokejska reprezentanca : Avstrija, Edo Terglav | Slovenski hokejisti so danes odpotovali proti Rigi, kjer jih v četrtek čaka prva tekma olimpijskih kvalifikacij. | Foto www.alesfevzer.com

Slovenski hokejisti so danes odpotovali proti Rigi, kjer jih v četrtek čaka prva tekma olimpijskih kvalifikacij.

Foto: www.alesfevzer.com

Slovenski hokejisti bodo danes prispeli na prizorišče olimpijskih kvalifikacij v Latvijo, kjer se bodo med četrtkom in nedeljo v družbi Latvije, Francije in Ukrajine potegovali za tretji nastop na olimpijskih igrah. "Nismo favoriti, a nič za to, osredotočamo se na svojo igro, na svoje cilje, želje, imamo dober ekipni duh, tako da gremo optimistično v Rigo, tam pa iz tekme v tekmo," je pred odhodom dejal izkušeni napadalec Rok Tičar.

slovenska hokejska reprezentanca, vrnitev, Vojenc
Sportal Uspeh, o katerem so sanjali mnogi

Selektor slovenske reprezentance Edo Terglav je v ponedeljek skrčil seznam potnikov za Rigo, kjer bo izbrana vrsta danes prvič v teh pripravah v polni zasedbi. Pridružili se ji bodo napadalci Fischtown Pinguins Jan Urbas, Žiga Jeglič in Miha Verlič. Iz Rusije bo v Latvijo prispel še Jan Drozg.

Terglav: Pomembne bodo majhne stvari

Slovenci so v pripravah odigrali dve tekmi z Avstrijci in obe izgubili (1:2). Predvsem z drugo Terglav ni bil zadovoljen, po njej je poudaril, da bodo glavni poudarki do olimpijskih kvalifikacij na napadu.

Slovenska hokejska reprezentanca : Avstrija, Edo Terglav | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com

 "Zelo veseli bomo prihoda teh štirih, saj nam ofenzivno manjka veliko izkušenih fantov. Imeli bomo zelo malo časa, samo dva skupna treninga, da se vključijo v ekipo, sistem, v smislu ekipnega duha, sicer trojica igra skupaj, Drozg je bil zraven že lani, tako da ve, kaj pričakovati. Sobotna tekma z Avstrijo je bila katastrofalna, nismo bili pravi, pripravljeni, tako da smo se po njej veliko pogovarjali predvsem o manjših stvareh. Te bodo zelo pomembne, igra brez paka, obramba, blokiranje strelov. Veliko več bomo v položajih, ko se bomo morali braniti. Sploh prvo tekmo moramo te manjše stvari dobro delati," je po zadnjem treningu na Bledu za nacionalno televizijo dejal selektor.

Slovenska hokejska reprezentanca : Avstrija, Edo Terglav
Sportal Edo Terglav določil seznam hokejistov, ki si bodo poskušali priboriti OI

"Vemo, da nismo favoriti, da smo nekje tretji na papirju, a nič za to, osredotočamo se na svojo igro, na svoje cilje, želje. Imamo ekipni duh, ki si ga želimo še naprej imeti. Gremo optimistično v Rigo, tam pa iz tekme v tekmo." | Foto: www.alesfevzer.com "Vemo, da nismo favoriti, da smo nekje tretji na papirju, a nič za to, osredotočamo se na svojo igro, na svoje cilje, želje. Imamo ekipni duh, ki si ga želimo še naprej imeti. Gremo optimistično v Rigo, tam pa iz tekme v tekmo." Foto: www.alesfevzer.com

Njegovi varovanci bodo uvodno tekmo odigrali v četrtek ob 19. uri z Latvijo, že v petek ob 15. uri sledi obračun še z eno na papirju najmočnejšo reprezentanco Francijo, nato dan premora, v nedeljo ob 12. uri pa bodo kvalifikacije končali z Ukrajino.

"Vemo, da nismo favoriti, da smo nekje tretji na papirju, a nič za to, osredotočamo se na svojo igro, na svoje cilje, želje. Imamo ekipni duh, ki si ga želimo še naprej imeti. Gremo optimistično v Rigo, tam pa iz tekme v tekmo. Tukaj bo hokej na višji ravni, kot je bil na svetovnem prvenstvu, treba bo delati čim manj napak, igrati preprosto, biti osredotočen. Obramba dobro poteka, igra z igralcem manj prav tako, lahko pa še kar nekaj naredimo v igri z igralcem več in z doseganjem zadetkov," pravi izkušeni reprezentant Rok Tičar, ki je dvakrat že igral na olimpijskih igrah.

Seznam reprezentantov za nastop v olimpijskih kvalifikacijah:

Vratarji (3): Gašper KROŠELJ (Kometa/Češ), Matija PINTARIČ (Brûleurs de Loups /Fra), Žan US (Jesenice/Slo).

Branilci (8): Rožle BOHINC (Olimpija/Slo), Aljoša CRNOVIĆ (Olimpija/Slo), Jan ĆOSIĆ (Olimpija/Slo), Blaž GREGORC (Olimpija/Slo), Aleksandar MAGOVAC (Amiens/Fra), Bine MAŠIČ (Olimpija/Slo), Matic PODLIPNIK (Kitzbüheler/Aut),  Žiga PAVLIN (Olimpija/Slo).

Napadalci (13): Miha BERIČIČ (Olimpija/Slo), Jan DROZG (Amur/Rus), Žiga JEGLIČ (Bremerhaven/Nem), Žan JEZOVŠEK (Lindau/Nem 3), Anže KURALT (Fehervar/Mad), Rok MACUH (Olomuc/Češ), Luka MAVER (-), Robert SABOLIČ (Olimpija/Slo),  Rok TIČAR (Graz 99/Aut). Blaž TOMAŽEVIČ (Olimpija/Slo), Matic TÖRÖK (KooKoo/Fin), Jan URBAS (Bremerhaven/Nem), Miha VERLIČ (Bremerhaven/Nem).

Spored olimpijskih kvalifikacij, Riga 


Četrtek, 29. avgust
15.00 Francija – Ukrajina
19.00 Latvija – Slovenija

Petek, 30. avgust
15.00 Francija – Slovenija
19.00 Ukrajina – Latvija

Nedelja, 1. september
12.00 Slovenija – Ukrajina
16.00 Latvija – Francija

*slovenski čas

 

Slovenska hokejska reprezentanca : Avstrija
Sportal Slovenci izgubili na zadnjem testu pred odhodom v Latvijo
Ne spreglejte