Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 12. 2017,
17.33

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Sabahudin Kovačević Gašper Krošelj Rok Tičar Jan Muršak Žiga Jeglič liga KHL Karlovy Vary Neftehimik Nižnekamsk Sibir Novosibirsk Torpedo Nižni Novgorod

Torek, 19. 12. 2017, 17.33

6 let, 4 mesece

Klubske spremembe reprezentantov

Tako močne (ruske) turbulence med Slovenci že dolgo ne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Olimpijska sezona se za kopico standardnih članov slovenske hokejske reprezentance odvija vse prej kot po željah. Toliko selitvam udarnih članov naše izbrane vrste nismo bili priča že lep čas. Predčasne odhode so občutili predvsem legionarji v Rusiji. Preverili smo, kdo od hokejistov, ki so sodelovali na zadnji večji reprezentančni akciji (majski SP), se je selil.

Jan Muršak: Torpedo Nižni Novgorod (liga KHL) -> ?

Jan Muršak se je v začetku tedna razšel s KHL-ovcem Torpedom iz Nižnega Novgoroda. | Foto: Vid Ponikvar Jan Muršak se je v začetku tedna razšel s KHL-ovcem Torpedom iz Nižnega Novgoroda. Foto: Vid Ponikvar Zadnji s selitvenega seznama je kapetan hokejske reprezentance Jan Muršak. Štajerec je pred sezono iskal klub, pri katerem bi spet našel elan za igranje hokeja. Kot eno od ključnih in po pisanju ruskih medijev najdražjih tujih okrepitev kluba ga je v svojo vrsto pripeljal kolektiv iz Kontinentalne hokejske lige Torpedo Nižni Novgorod

Muršak se je poškodoval že med pripravami (zlom kosti v roki), izpustil uvodna tekmovalna meseca, zadnjič pa zaigral 26. novembra, saj zapestje naj ne bi bilo pripravljeno na napore. Na 13 tekmah za Torpedo je v statistiko vpisal le eno podajo.

Le nekaj dni pred koncem prestopnega roka v KHL je Torpedo v ponedeljek sporočil, da 29-letni Slovenec ni več njegov član. Muršak je tako postal še deseti hokejist v tej sezoni, ki je predčasno zapustil Torpedo, pri katerem naj bi o vsem odločal trener Peteris Skudra, ne vodstvo kluba.

Kje bo nadaljeval kariero, uradno ni znano.

Rok Tičar: 1. Avtomobilist Jekaterinburg (liga KHL) ->Torpedo Nižni Novgorod (liga KHL)

Rok Tičar je v tej sezoni zamenjal dva kluba. Na nastop v dresu tretjega še čaka. | Foto: Rok Tičar je v tej sezoni zamenjal dva kluba. Na nastop v dresu tretjega še čaka.

Slovenski napadalec Rok Tičar je sezono začel pri KHL-ovcu Avtomobilistu iz Jekaterinburga, a ga konec septembra po osmih tekmah, na katerih je vknjižil štiri podaje, zapustil.

28-letnik se je preselil k Torpedu iz Nižnega Novgoroda, kjer je kratek čas delal družbo Muršaku in Žigi Jegliču.

Dres Torpeda je oblekel na 15 tekmah in soigralce zaposlil s tremi podajami. Po slabih dveh mesecih se mu je vodstvo kluba zahvalilo za sodelovanje in podal se je v lov na novega delodajalca.

Rok Tičar: 2. Torpedo Nižni Novgorod (liga KHL) -> Sibir Novosibirsk (liga KHL)

Pred tednom dni je Tičarja v svojo vrsto sprejel še en KHL-ovec Sibir iz Novosibirska. Vodstvo desetega kluba vzhodne konference pravi, da ve, kako bo Slovenca vključilo v mozaik. Na nastop v dresu tretjega KHL-ovca v tej sezoni Tičar še čaka. Ruski klubi se namreč šele vračajo v tekmovalni ritem po reprezentančnem premoru. V sredo gostijo Jugro.

Žiga Jeglič: Torpedo Nižni Novgorod (liga KHL) -> Neftehimik Nižnekamsk (liga KHL)

Žiga Jeglič se je iz Torpeda preselil k Neftehimiku. | Foto: HZS/Drago Cvetanovič Žiga Jeglič se je iz Torpeda preselil k Neftehimiku. Foto: HZS/Drago Cvetanovič

Še tretji Slovenec, ki je letos igral za Torpedo, se je moral od njega predčasno posloviti. Žiga Jeglič je bil prvi od slovenskega tria, ki je zapustil Nižni Novgorod. Zanj je igral na 15 tekmah in štirikrat podal, kar je bilo premalo, da bi lahko ostal. Torpedo se mu je v začetku oktobra zahvalil za sodelovanje.

29-letnik je konec oktobra našel nov hokejski dom. Ostal je v ligi KHL, preselil se je k Neftehimiku iz Nižnekamska. Temu gre za zdaj dobro, je tretji v vzhodni konferenci. Manj uspešna je Jegličeva statistika. Na 13 tekmah je enkrat zadel in enkrat podal.

Gašper Krošelj: Medveščak Zagreb (liga EBEL) -> Rødovre Mighty Bulls (Metal Ligaen, Danska)

Gašper Krošelj je iz Zagreba odšel na Dansko. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Gašper Krošelj je iz Zagreba odšel na Dansko. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V zadnjih dveh sezonah se je Gašper Krošelj prelevil v prvega vratarja slovenske hokejske reprezentanca, a v letošnji mu ne gre po načrtih. Začel jo je v ligi EBEL pri Medveščaku, kamor se je vrnil še četrtič v karieri. Nemalo navijačev mu je že kaj hitro po vrnitvi dalo vedeti, da v Zagrebu zaradi starih zamer ni dobrodošel.

Žvižgi in kletvice, pa tudi poškodba, ki jo je pozneje odpravil, so pustili svoj davek. Branil je na šestih tekmah in zaustavil zgolj 84,7 odstotka strelov. Vodstvo kluba je v drugi polovico oktobra sporočilo, da nanj ne računa več.

Čakal je na novega delodajalca, želel si je na sever, naposled se je odpravil na Dansko, kjer je v preteklosti že branil. S tamkajšnjim prvoligašem Rødovre Mighty Bulls se je najprej dogovoril za pogodbo le do konca leta. Do zdaj je med vratnicama stal na vseh štirih tekmah in soigralcem s 93,9-odstotno zanesljivostjo pomagal do zmag. 

Sabahudin Kovačević: Nove Zamky (slovaška Extraliga) -> Karlovy Vary (češka WSM liga)

Sabahudin Kovačević iz Slovaške na Češko | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Sabahudin Kovačević iz Slovaške na Češko Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Visokorasli branilec je sezono začel na Slovaškem, kjer je v prvi ligi branil barve kluba Nove Zamky. Pomagal mu je na 16 tekmah, na katerih je vknjižil tri podaje, nato pa se je zaradi neurejenih razmer poslovil od slovaškega kolektiva. V drugi polovici novembra se je preselil na Češko.

Trenutno je član vodilnega moštva Karlovy Vary, ki igra v ligi WSM, drugi po kakovosti na Češkem. Kovačević ima za seboj šest obračunov z novimi soigralci - med temi je tudi Matic Podlipnik -, v statistiko pa je vpisal dva zadetka in podajo. Vse tri točke je vknjižil v ponedeljek, ko so s 6:0 odpravili predzadnje moštvo Benatky.

Med tistimi, ki so prav tako menjali klub ali ga še iščejo, so tudi Gregor Koblar (zdaj Zell am See), Rok Stojanovič (Lyon), Žiga Pešut (brez kluba), Žan Us (Epinal), Adis Alagić (HDD Sij Acroni Jesenice) …

Ne spreglejte