Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 12. 2017,
12.01

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Rødovre Mighty Bulls Metal Ligaen legionarji Danska Gašper Krošelj

Petek, 8. 12. 2017, 12.01

6 let, 4 mesece

V ligo, ki jo dobro pozna

Gašper Krošelj se seli na Dansko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Gašper Krošelj | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski hokejski vratar Gašper Krošelj je vsaj za nekaj časa našel nov klub. 30-letnik se seli na Dansko, kjer bo branil barve Rodovre Mighty Bulls.

Potem ko se je hokejskemu čuvaju mreže Gašperju Krošlju Medveščak oktobra zahvalil za sodelovanje, je Ljubljančan po mesecu in pol le dobil novega delodajalca. Seli se na Dansko, kjer bo nosil dres Rødovre Mighty Bulls, ki nastopa v tamkajšnji prvi ligi Metal Ligaen. Biki iz Rødovreja trenutno zasedajo šesto mesto med 11 klubi.

Težave z vratarji

Sezono je začel v Zagrebu, kjer mu navijači zaradi zamer iz preteklosti niso bili naklonjeni. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Sezono je začel v Zagrebu, kjer mu navijači zaradi zamer iz preteklosti niso bili naklonjeni. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Pri danskem kolektivu imajo težave z dvema ključnima vratarjema, Stefanom Ridderwallom in Jonom Lee-Olsnom, tako da so bili primorani zapolniti vratarske vrzeli. Pod svoje okrilje so pripeljali 30-letnega Slovenca, ki mu bo družbo delal 18-letni domači vratarski up William Rorth. 

Kot poročajo danski mediji, bo Krošelj na preizkusu do konca tega leta, ali bo ostal tudi v 2018, bodo pokazali čas in njegove predstave.

"Trudimo se, da bi položaj rešili do konca sezone," je dejal Bjørn Sørensen in dodal: "Zadnje tri sezone je bil Krošelj vselej član slovenske reprezentance. Bori se za nastop na olimpijskih igrah."

Težki časi v Zagrebu in skromen odstotek 

Krošelj, ki je pred dnevi v pogovoru za Sportal dejal, da bi s ponudbami iz francoske lige še malo počakal, saj ga vleče na sever Evrope, da pa je pripravljen tudi na try-oute (preizkušnje), je v tej sezoni odigral zgolj šest klubskih tekem.

Vse kot član Medveščaka, pri katerem so mu bili navijači vse prej kot naklonjeni, pestile pa so ga tudi poškodbe. Na šestih obračunih je bil 84,7-odstotno zanesljiv.

Bitka za vratarska mesta za pot na OI

Krošelj, eden ključnih členov na olimpijskih kvalifikacijah lani septembra v Minsku, se bojuje za eno od treh vratarskih mest na slovenskem seznamu potnikov za olimpijske igre februarja v Pjongčangu. Najresneje so v igri za pot v Pjongčang še Luka Gračnar, Robert Kristan in Matija Pintarič.

Danska ni neznanka, debi zvečer

Na olimpijskih kvalifikacijah septembra lani je bil v Minsku eden ključnih članov risov za uvrstitev na OI. | Foto: Hokejska zveza Slovenije Na olimpijskih kvalifikacijah septembra lani je bil v Minsku eden ključnih članov risov za uvrstitev na OI. Foto: Hokejska zveza Slovenije

Za slovenskega vratarja, ki je zadnje dni treniral tudi pod vodstvom Gabra Glaviča, je Danska vse prej kot neznanka. Tam je branil del sezone 2011/12, ko je bil član Aalborga, sezono zatem pa je pomagal Herlevu. 

Krošelj je debitiral že v petek zvečer, ko je gostoval pri zadnjem moštvu Hvidovreju in izgubil z 2:3. Zaustavil je 33 strelov od 36.

Rødovre je v prvenstvu šesti, lani je končal na devetem mestu in ostal brez končnice.

Ne spreglejte