Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 4. 2018,
19.11

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,05

Natisni članek

SP v hokeju 2018 risi slovenska hokejska reprezentanca

Nedelja, 8. 4. 2018, 19.11

6 let

Pripravljalna tekma Slovenija – Hrvaška

Slovenci na prvem preizkusu zanesljivo odpravili Hrvate

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,05
slovenska hokejska reprezentanca hrvaška | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Slovenska hokejska reprezentanca je na prvi pripravljalni tekmi pred prihajajočim svetovnim prvenstvom divizije I (22.–28. april) pričakovano premagala Hrvaško, ki bo igrala na prvenstvu razred nižje. Varovanci Karija Savolainena so sosede premagali s kar 12:1.

Slovenski hokejisti po olimpijskih igrah v Pjongčangu, kjer so po porazu proti Norvežanom končali na devetem mestu, spet združujejo moči. Od 22. do 28. aprila bo v bližini Slovenije, v Budimpešti, svetovno prvenstvo drugega razreda (divizije I, skupine A), na katerem bodo sodelovali Madžarska, Slovenija, Poljska, Italija, Velika Britanija in Kazahstan. Najboljši dve reprezentanci si bosta priigrali vstopnico za elitno svetovno prvenstvo, ki ga bo maja 2019 gostila Slovaška (Bratislava in Košice).

Okrnjena zasedba risov je v petek na Bledu začela uradne priprave na SP, v nedeljo pa že odigrala prvo od treh pripravljalnih tekem in zanesljivo zmagala (12:1). Slovenci bi si sicer želeli kakovostnejšega pripravljalnega nasprotnika, a so pred dvobojem s Hrvati, ki igrajo v nižjem reprezentančnem razredu od Slovencev, dejali, da bodo tudi iz tega srečanja poskušali iztržiti čim več. In so. Tudi pristop je bil pravi. 

Že v prvih minutah dali vedeti, v katero smer bo šla tekma

Rok Tičar je že v šesti sekundi zatresel hrvaško mrežo. V prvi tretjini so Slovenci zadeli kar šestkrat. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Rok Tičar je že v šesti sekundi zatresel hrvaško mrežo. V prvi tretjini so Slovenci zadeli kar šestkrat. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Srečanje so odprli odlično. Že po uvodnem dobljenem sodniškem metu je Rok Tičar prišel do ploščka in ugnal gostujočega vratarja. Še pred koncem druge minute so risi po strelu z razdalje  Marka Čepona zvišali na 2:0 (pred golom je bil najbolj spreten Ken Ograjenšek), v četrti minuti pa z zadetkom Žige Panceta ušli že na +3.

Sredi prve tretjine je po kombiniranju Jana Urbasa in Mihe Verliča Slovenija povedla s 4:0. Hrvati so še naprej težko držali stik s Savolainenovo četo. Ken Ograjenšek, zaigral je tudi njegov mlajši brat Tim, je tako v 15. minuti, ko je Slovenija dobila sodniški met, zvišal že na 5:0. Tik pred koncem tretjine je Tičar postavil izid prvih 20 minut 6:0. 

V slovenskih vratih je stal novinec Rok Stojanovič, ki ni imel veliko dela, se je pa v prvi tretjini izkazal predvsem ob dveh poskusih Josipa Jazbeca. Slovensko vodstvo je v 28. minuti po napaki Hrvatov zvišal Robert Sabolič, ki se je sam znašel pred golom nasprotnikov in zadel za 7:0, na 8:0 pa so risi zvišali v zadnji sekundi druge tretjine.

"Vzamemo, kar imamo," so pred srečanjem s Hrvaško, ki ni bila tekmec po meri, dejali v slovenskem taboru. Kljub občutni prevladi so iz obračuna poskušali iztržiti čim več. | Foto: Urban Urbanc/Sportida "Vzamemo, kar imamo," so pred srečanjem s Hrvaško, ki ni bila tekmec po meri, dejali v slovenskem taboru. Kljub občutni prevladi so iz obračuna poskušali iztržiti čim več. Foto: Urban Urbanc/Sportida

V začetku zadnjega dela so Hrvati prišli do častnega zadetka, a slovensko obstreljevanje se še ni končalo. Risi niso popuščali, hrvaška mreža se je še naprej tresla. Ob koncu 60. minute je semafor v celjski dvorani kazal 12:1.

Še dva dvoboja s sosedi

Slovence po visoki zmagi čakata še dva, zahtevnejša preizkusa. V sredo se bodo na Bledu pomerili z Madžari, s katerimi bodo igrali tudi na prvenstvu, 19. aprila pa bodo na Dunaju palice prekrižali še z Avstrijci, ki bodo igrali med elito.

Pripravljalna tekma

Nedelja, 8. april, Celje
Slovenija : Hrvaška 12:1 (6:0, 2:0, 4:1)
Tičar 1. (Štebih), K. Ograjenšek 2. (Ropret, Čepon), Pance 4. (Sabolič, Čepon), Urbas 10. (Tičar, Verlič), K. Ograjenšek 15. (Ropret), Tičar 20. (Verlič, Pavlin), Sabolič 28. (Kuralt), Urbas 40. (Tičar, Pavlin), Sabolič 45. (Kranjc, Vidmar, PP1), Goličič 53. (Ograjenšek K., Štebih), Tičar 57. (Urbas), Čepon 58. (Kranjc, Tičar)

Postava Slovenije: Stojanovič, Krošelj; Vidmar, Kranjc, Pavlin, Štebih, Čepon, Sabolič, Tičar, Pance, Verlič, Urbas, K. Ograjenšek, Goličič, Kuralt, Sotlar, Simšič, Ropret, T. Ograjenšek

Postava Hrvaške: Rosandić, Tomljenovič; Puzić, Tadić, Vedlin, Smolec, Ljubić, Senzel, Šilović, Rendulić, Jazbec, Zanoški, Miličić, Janković, Šakić, L. Jarčov, Fičur, Mirić, Nikolić, Brenčun, F. Jarčov, Vukoja

 

Nepopolni seznam kandidatov za SP divizije I, skupine A, 22.–28. april*

Vratarji (3): Gašper Krošelj (Rødovre Mighty Bulls, danska Metalligaen), Matija Pintarič (Rouen, Saxoprint Ligue Magnus), Rok Stojanovič (Lyon, Saxoprint Ligue Magnus)

Branilci (5): Mark Čepon (Medveščak Zagreb, liga EBEL), Aleš Kranjc (Eispiraten Crimmitschau, DEL2), Žiga Pavlin (Češke Budejovice, češka druga liga, WSM), Miha Štebih (VSV Beljak, liga EBEL), Luka Vidmar (Szekesfehervar, liga EBEL)

Napadalci (12): Boštjan Goličič (Grenoble, Saxoprint Ligue Magnus), Anže Kuralt (Amiens, Saxoprint Ligue Magnus), Aleš Mušič (Fehervar, liga EBEL), Ken Ograjenšek (Graz 99ers, liga EBEL), Žiga Pance (Dornbirn, liga EBEL), Anže Ropret (Ujpesti TE, Erste liga), Robert Sabolič (Torpedo Nižni Novgorod, liga KHL), Nik Simšič (Medveščak Zagreb, liga EBEL), Jure Sotlar (Sterzing Vipiteno, Alpska liga), Rok Tičar (Sibir Novosibirsk, liga KHL), Jan Urbas (Fischtown Pinguins, Bremerhaven, DEL), Miha Verlič (JYP Jyväskylä, Liiga)

() - v oklepaju je zapisan zadnji hokejistov klub

*seznam ni dokončen in se bo še spremenil, saj nekateri kandidati še igrajo v klubih 

 

Razpored tekem SP, divizija I, skupina A, Budimpešta:

 

Nedelja, 22. april
12.30 Velika Britanija – Slovenija
16.00 Madžarska – Kazahstan
19.30 Poljska – Italija

Ponedeljek, 23. april
16.00 Slovenija – Poljska
19.30 Italija – Madžarska

Torek, 24. april
16.00 Kazahstan – Velika Britanija

Sreda, 25. april
12.30 Italija – Kazahstan
16.00 Velika Britanija – Poljska
19.30 Slovenija – Madžarska

Četrtek, 26. april
19.30 Poljska – Madžarska

Petek, 27. april
16.00 Kazahstan – Slovenija
19.30 Italija – Velika Britanija

Sobota, 28. april
12.30 Kazahstan – Poljska
16.30 Slovenija – Italija
19.30 Madžarska – Velika Britanija

 

 

Ne spreglejte