Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 5. 2015,
23.02

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

svetovno prvenstvo slovenska hokejska reprezentanca risi ZDA Ostrava

Sobota, 9. 5. 2015, 23.02

5 let, 2 meseca

Slovaki ostajajo v boju za četrtfinale, risi se s šestim porazom poslavljajo od elite

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska hokejska reprezentanca je na 79. svetovnem prvenstvu doživela še šesti poraz, Američani so bili boljši s 3:1. Risi se tako že poslavljajo od elite in bodo naslednje leto igrali v diviziji I.

Risi bi morali danes Američanom nujno odščipniti vsaj točko, če bi želeli podaljšati upanje za obstanek med elito. Ni šlo, na šesti tekmi prvenstva so doživeli še šesti poraz in njihov ponedeljkov obračun z Danci bo le formalnost. Tudi v primeru zmage, bodo namreč tekmovanje končali na zadnjem mestu.

Današnja tekma v Ostravi se ni začela po željah slovenskih navijačev, Američani so z golom Brocka Nelsona v peti minuti povedli z 1:0. V 16. minuti si je dvominutno kazen prislužil Tomaž Razingar, igro z igralcem več so v 17. minuti Američani izkoristili, Brock Nelson je zabil še drugi gol na tekmi. V sedmi minuti druge tretjine so ugriznili tudi risi, Klemen Pretnar, Ken Ograjenšek in strelec Aleš Mušič so poskrbeli za znižanje zaostanka na 1:2. Risi so pritiskali, spremembo izida je nekajkrat preprečil odlično razpoložen ameriški vratar Connor Hellebuyck. Zadnja tretjina se je za rise začela slabo, Jack Eichel je že v drugi minuti povišal vodstvo Američanov na 3:1. Risi so pritiskali, lovili gol priključka, a ostali praznih rok.

V večerni tekmi skupine B sta se pomerili reprezentanci Slovaške in Rusije. Zmage s 3:2 so se po podaljšku veselili Rusi, a Slovaki s točko ostajajo v boju za četrtfinale. V tem imajo mesto že zagotovljeno reprezentance ZDA, Rusije in Finske. Belorusi še visijo.

V Pragi so gostitelji prvenstva Čehi s 4:2 premagali Nemčijo, Kanadčani pa so premagali Švico. Javorjevi listi so edina reprezentanca na tem prvenstvu, ki sploh še ni oddala točke, tekmecem so Kanadčani nasuli že 39 golov. V praški skupini so četrtfinalisti že znani, Nemci Švicarjev namreč ne morejo več prehiteti (medsebojno tekmo je dobila Švica). Četrtfinalisti so torej Kanada, Švedska, Češka in Švica.

Ne spreglejte