SiolNET. Sportal Hokej
0,06

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Nov predviden začetek je 1. januar 2021

Sezona lige NHL se pred 2021 ne bo začela

0,06

termometer

Gary Bettman | Komisar lige NHL Gary Bettman je kot nov predviden začetek sezone NHL 2020/21 napovedal 1. januar 2021. | Foto: Getty Images
Komisar lige NHL Gary Bettman je kot nov predviden začetek sezone NHL 2020/21 napovedal 1. januar 2021. Foto: Getty Images

Komisar lige NHL Gary Bettman je ob robu današnjega nabora lige NHL povedal, da je nov predviden datum za začetek sezone 2020/21 1. januar prihodnje leto. Upajo, da bodo lahko izpeljali tako redni del kot končnico in da si bodo tekme znova lahko ogledali gledalci.
 

Alexis Lafreniere in Quinton Byfield Sportal Temnopolta kanadsko-jamajška (po)moč za Anžeta Kopitarja

Predviden začetek nove sezone najkakovostnejše hokejske lige na svetu se je zamaknil. Če so pred časom omenjali 1. december, so zdaj obrnili list na koledarju in obkrožili 1. januar 2021.

"Trenutno pogledujemo proti 1. januarju kot uvodnemu dnevu nove sezone. Želimo si, da bi jo lahko izpeljali v celoti, z vsemi tekmami rednega dela, in da bi v dvorane lahko vrnili gledalce. A za to mora biti izpolnjenih več dejavnikov, na večino teh pa nimamo vpliva," je pred začetkom letošnjega NHL nabora, na katerem so pri NY Rangers kot število eno izbrali Alexisa Lafreniera, LA Kings pa kot drugega poklicali Quintona Byfielda, dejal komisar lige Gary Bettman. Datum začetka pripravljalnih taborov bodo sporočili pozneje (predvideni so bili za 17. november, a se bo tudi ta datum zamaknil).

Pandemija novega koronavirusa je 12. marca prekinila sezono za več mesecev. Avgusta jim je le uspelo nadaljevati v mehurčkih v Torontu in Edmontonu, kjer so se pred dobrim tednom Stanleyjevega pokala veselili hokejisti Tampa Bay Lightning.

Preberite še:

Anže Kopitar LA Kings 2005 Sportal Na današnji dan (6. oktober) ... Tampa Bay Lightning Sportal Možje, ki so se podpisali pod danes nepredstavljive številke Henrik Lundqvist Sportal Henrik Lundqvist zapušča NY Rangers. "V tej ligi je veliko zvezd, a le peščica ikon."
delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin