Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 5. 2014,
9.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

svetovno prvenstvo Minsk Pekka Rinne

Ponedeljek, 26. 5. 2014, 9.30

8 let

Rusi s čisto desetko, najzanesljivejšim in najučinkovitejšim možem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Rusi se veselijo naslova svetovnih prvakov, ki je vsaj majhen obliž na rane. Najučinkovitejša reprezentanca ima tudi najbolj zanesljivega vratarja in najučinkovitejšega igralca prvenstva.

Februarja velika žalost sredi domačega Sočija, maja veselje po desetih zmagah in naslovu svetovnega prvaka pri sosedih. Resda z naslovom niso zaceljene rane zbornaje komande, ki so se odprle ob mnogih bolečih porazih, a z naslovom je prišel občutek olajšanja, občutek, da je novi strateg Oleg Znaroks – ki bi zadnjo minuto polfinalne tekme proti Švedom verjetno najraje izbrisal iz spomina – ubral pravo pot.

Rusi tokrat niso imeli pravega tekmeca, dobili so vseh sedem tekem predtekmovanja, nato pa v izločilnih bojih enega za drugim premagali Francoze, Švede in Fince – na desetih tekmah si niso privoščili niti enega spodrsljaja. V svojih vrstah imajo najučinkovitejšega moža prvenstva, napadalec SKA iz Sankt Peterburga Viktor Tihonov je na desetih tekmah osemkrat zadel in prav tolikokrat podal. Imajo tudi najzanesljivejšega vratarja, Sergej Bobrovski je na devetih tekmah prejel deset zadetkov in bil 95,03-odstotno zanesljiv.

A naziv najkoristnejšega igralca prvenstva si je prislužil finski veteran Pekka Rinne, ki se mu soigralci lahko zahvalijo, da so se prebili vse do finala. Finec se lahko pohvali s tremi shutouti in dejstvom, da je ubranil največ strelov, kar 220.

Najbolj učinkoviti so bili Rusi, ki so zadeli v 12,77 odstotka primerih, najboljši power-play imajo Američani, ki so igro z igralcem več izkoristili v 26,83 odstotka primerih, najbolje pa so se z igralcem manj znašli Švedi.

Največ gledalcev si je seveda ogledalo tekme domače izbrane vrste (v povprečju 14.159 gledalcev na tekmo), sledijo tekme Rusov in Fincev.

Ne spreglejte