Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 1. 2014,
20.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

olimpijske igre Soči

Torek, 7. 1. 2014, 20.30

8 let

Razočarani Kanadčan: "Nisem jezen, je pa to vsekakor težak dan zame"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kanadčani so kot zadnji predstavili 25 hokejistov, ki se bodo v ruskem obmorskem mestu bojevali za ubranitev olimpijskega zlata. Claude Giroux je razočaran, da ga ni na seznamu za Soči.

Med enajsterico, ki je na olimpijskih igrah nastopila tudi pred štirimi leti in ki bo poskušala poskrbeti, da bo zlato ostalo v rokah Javorovih listov, so vratar Roberto Luongo, branilci Duncan Keith, Shea Weber in Kopitarjev soigralec Drew Doughty, napadalci Sidney Crosby, Patrice Bergeron, Rick Nash, Jonathan Toews, Ryan Getzlaf, Corey Perry in Patrick Marleau. V ekipo se vrača mož, ki ga v Vancouvru ni bilo, je bil pa del kanadske olimpijske odprave leta 2006 v Torinu, in sicer Jay Bouwmeester.

Mnogih ni …

Bolj kot vsi tisti, ki so na seznamu, odmevajo imena tistih, ki se na njem niso znašli. Kanada ima pač toliko močnih orožij, a seznam obsega le 25 srečnežev, da bi lahko s svojo ekipo mirne volje konkurenčno tekmovali tudi "neuvrščeni". Kljub temu je treba omeniti nekaj imen, ki jih v Sočiju, če bodo vsi s seznama lahko zaigrali, ne bo. Prvo ime je vsekakor Claude Giroux, sledijo mu Taylor Hall, James Neal, zimzeleni Martin St. Louis, Eric Staal, Joe Thornton, Dan Boyle, Brent Seabrook … Ob Robertu Luongu bosta med vratnicama Carey Price in Mike Smith, medtem ko je odpadel tudi Corey Crawford.

Letalca Girouxa je odločitev, da ga v Sočiju ne bo, pričakovano potrla: "Steve Yezerman (generalni direktor kanadske reprezentance, op. a.) mi je zjutraj sporočil novico. To je bil kratek pogovor. Vsekakor sem razočaran. Moje sanje so bile igrati za Kanado. Pravijo, da se vse zgodi z razlogom. Je že moralo biti tako, da me ni na seznamu. Nisem jezen, je pa to zagotovo težak dan zame. Še dobro, da imam tekmo, da bom malce pozabil na to. A moramo vedeti, da ima Kanada mnogo odličnih igralcev in prav vsi, ki so bili vpoklicani v reprezentanco, so talentirani."

Ne spreglejte