Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 2. 2016,
22.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

liga NHL Boston Bruins Pittsburgh Penguins Washington Capitals Anaheim Ducks

Torek, 23. 2. 2016, 22.57

8 let

Rački vse bolj pretijo Kopitarjevim, Bostonu visoka zmaga nad Pittsburghom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V ligi NHL so bile na sporedu štiri tekme. Hokejisti Anaheim Ducks so z 1:0 premagali Buffalo Sabres in vpisali še šesto zaporedno zmago, Boston je s 5:1 odpravil velike rivale iz Pittsburgha.

Eden od bolj zaslužnih za visoko zmago na derbiju med Bostonom in Pittsburghom je bil domači vratar Tuukka Rask. Finec je pingvinom mešal štrene in zbral 41 obramb, največ v tej sezoni. Kosmatinci so goste strli v zadnji tretjini, ko so dvema zadetkoma Davida Pastrnaka dodali tri.

"Na začetku smo delovali nervozno, nismo igrali, kot bi si želeli, v zadnjem delu pa smo vse bolje obvladovali položaj. Čeprav so imeli nekaj resnih priložnosti, nismo nikoli paničarili. Izkoristili smo svoje priložnosti in dosegli pet zadetkov, kar je odlično," se je smejalo 28-letnemu čuvaju mreže, ki ga je premagal le Tom Kuhnackl. Boston je zdaj peti na vzhodu in tretji v atlantski diviziji, le tri točke za vodilno "na Atlantiku" Florido. Pittsburgh je osmi na vzhodu oziroma šele četrti v metropolitantski diviziji.

Anaheim se ne ustavlja

Odlično gre še naprej vse bolj prerojenemu Anaheimu, ki je z nogometnih 1:0 premagal Buffalo in zmagal še šestič zapored. Edini zadetek je je dosegel Sami Vatanen, med vratnicama je blestel Frederik Anderson, ki je zaustavil vseh 26 poskusov Buffala.

Rački so po božičnem premoru na 26 tekmah zmagali kar 20-krat in so peti na zahodu, v pacifiški diviziji pa za vodilnim Los Angeles Kings – ti bodo danes gostili Edmonton – zaostajajo le dve točki.

Ovečkinu in druščini ni uspelo še v peto

Zmagovitega niza ni uspelo nadaljevati vodilnemu Washingtonu, ki se je ujel v past neprepričljivega Montreala. Ta po zmagi s 4:3 za končnico zaostaja pet točk, Aleksander Ovečkin in druščina pa ostajata trdno na prvem mestu lige.

Najbolj vroče je bilo med Coloradom in San Josejem. Odločali so kazenski streli, po katerih so se dveh točk veselili člani prvega. V loteriji sta bila uspešna Matt Ducheen in Nathan MacKinnon, medtem ko pri gostih ni bil natančen nihče. Morski psi po porazu za Kralji na Pacifiku zaostajajo štiri točke, Colorado pa je v centralni diviziji šele peti.

Ne spreglejte