Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 4. 2019,
21.00

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,89

Natisni članek

SP v hokeju 2019 slovenska hokejska reprezentanca risi Ivo Jan Anže Kopitar Anže Kopitar

Sreda, 24. 4. 2019, 21.00

5 let

Pripravljalna tekma, Slovenija – Italija, Bled

Maloštevilni gledalci na Bledu po dveh letih in pol videli Kopitarja in poraz risov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,89
Slovenija - Italija, Bled, slovenska hokejska reprezentanca | Slovenska hokejska reprezentanca je na drugi pripravljalni tekmi z 2:3 izgubila proti članici elite Italiji. V četrtek (17.00) se bosta pomerili še enkrat. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenska hokejska reprezentanca je na drugi pripravljalni tekmi z 2:3 izgubila proti članici elite Italiji. V četrtek (17.00) se bosta pomerili še enkrat.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenska hokejska reprezentanca, za katero je po dobrih dveh letih in pol zaigral tudi prvi zvezdnik Anže Kopitar, je pred skromnim številom gledalcev (na Bledu se jih je zbralo okoli 800) na pripravljalni tekmi z Italijo izgubila z 2:3. V četrtek ob 17. uri sledi še zadnja pripravljalna tekma z Italijo, v petek pa let na prizorišče svetovnega prvenstva drugega razreda v Kazahstan.

slovenska hokejska reprezentanca Madžarska Bled Ivo Jan
Sportal Selektorjeva malha skrbi in pogled naprej: Ti fantje ne bodo igrali večno

Po porazu s 4:7 proti Madžarom preteklo sredo je slovenska hokejska reprezentanca, ki se na Bledu pripravlja na reprezentančni vrhunec sezone (svetovno prvenstvo drugega razreda, ki bo med 29. aprilom in 5. majem v Kazahstanu), odigrala drugo pripravljalno tekmo in izgubila z 2:3. Na Bledu so bili nasprotniki Italijani, ponovno člani elitne divizije svetovnega hokeja. 

Po dveh letih in pol s Kopitarjem

Anže Kopitar je po septembru 2016 spet zaigral za slovensko reprezentanco. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Anže Kopitar je po septembru 2016 spet zaigral za slovensko reprezentanco. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Selektor Ivo Jan še ni mogel računati na popolno zasedbo, saj se bodo zadnji risi (prišli bodo iz Olimpije in Jesenic, ki še igrajo finale državnega prvenstva) reprezentanci pridružili tik pred petkovim poletom v Kazahstan.

Je pa bila izbrana vrsta v primerjavi s tekmo z Madžarsko okrepljena s prvim zvezdnikom Anžetom Kopitarjem, ki bo rise vodil kot kapetan. Edini slovenski NHL-ovec je za Slovenijo igral prvič po uspešnih olimpijskih kvalifikacijah za Pjongčang in septembru 2016. Njegova asistenta sta bila napadalec Robert Sabolič in branilec Sabahudin Kovačević, ki sta oba drsala z NHL-ovcem v udarni peterki, v katero je selektor postavil še Žigo Panceta in Matica Podlipnika. 

Fotogalerija s tekme (foto: Matic Klanšek Velej/Sportida):

Fotogalerija
1 / 30

Italijani kaznovali napake 

V slovenskih vratih je tekmo začel Gašper Krošelj (njegova menjava je bil Matija Pintarič), ki na začetku, Slovenci so imeli terensko premoč, ni imel pravega dela, a so ga v nadaljevanju Italijani dvakrat premagali. Prvič v 16. minuti, ko je po praktično prvem poskusu Italijanov z bližine za vodstvo poskrbel Marco Insam, 20 sekund pred iztekom prvega dela pa je slovenski obrambi ušel Joachim Ramoser in postavil izid tretjine. V tej so imeli Slovenci dvakrat igralca več, a jim Andressa Bernarda ni več uspelo premagati.

Italijani so s pridom izkoriščali slovenske napake v obrambi. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Italijani so s pridom izkoriščali slovenske napake v obrambi. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Začetek drugega dela je prinesel nov slovenski power-play, a je tudi ta ostal neizkoriščen, po protinapadu sta nato poskušala Sabolič in mladi Aljaž Predan, ki je z Janom Drozgom in Boštjanom Goličičem v napadu vnašal svežino, a je Bernard ostal nepremagan.

V 33. minuti pa je za zadovoljstvo med maloštevilnimi gledalci, zbralo se jih je okoli 800, poskrbel Andrej Hebar. Izkušeni napadalec je z vrha krogov z desne strani z močnim in natančnim strelom med stičišče prečke in vratnice matiral italijanskega čuvaja mreže.

Ni dolgo ostalo pri tem rezultatu. V slovenski igri je v obrambi prišlo do nove napake, kar so zahodni sosedi izkoristili v 37. minuti, ko se je do slovenskih vrat sprehodil Ramoser in s svojim drugim zadetkom soigralce na drugi odmor odpeljal z vodstvom s 3:1.

18-letni Aljaž Predan je v napadu z Janom Drozgom in Boštjanom Goličičem dobro znašel. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida 18-letni Aljaž Predan je v napadu z Janom Drozgom in Boštjanom Goličičem dobro znašel. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Ob koncu izkoristili številčno prednost za tesen poraz

Začetek zadnje tretjine - Krošlja je v vratih zamenjal Pintarič - je pripadel Slovencem, ki so zaigrali bolj agresivno, pogosteje prihajali pred vrata gostujočega vratarja, a zaostanka, tudi ob četrti igri z igralcem več, niso znižali. Jim je pa ob koncu le uspelo unovčiti peti power-play, v katerem je Kovačević po strelu Saboliča v gol pospravil odbitek. Risi so ob koncu pritisnili, lovili izenačenje, a je časa zanj zmanjkalo.

Selektor Ivo Jan je bil s predstavo ob porazu z Italijani bolj zadovoljen kot pretekli teden, ko so njegovi varovanci izgubili z Madžari. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Selektor Ivo Jan je bil s predstavo ob porazu z Italijani bolj zadovoljen kot pretekli teden, ko so njegovi varovanci izgubili z Madžari. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Jan precej bolj zadovoljen kot na Madžarskem

"Tekma z Madžarsko pretekli teden in ta sta bili kot noč in dan, danes smo igrali precej bolje. Zadetki, ki smo jih prejeli, so bolj individualne narave. Smo na pravi poti, ni veliko časa, reprezentanca se bo še spremenila po jutrišnji tekmi. Računam še na vsaj štiri igralce ali pet iz Olimpije in Jesenic. Še močnejši bomo, bila pa je tekma dober pokazatelj, to je bila raven, ki jo lahko pričakujemo na prvenstvu. Zdi se mi, da bo morda še pol koraka hitreje," je tekmo ocenil selektor Jan, ki bo popoln seznam potnikov sporočil v četrtek zvečer.

Ivo Jan po tesnem porazu z Italijo:

V četrtek še enkrat z Italijani, v petek polet v Kazahstan

Slovenci bodo v četrtek še enkrat prekrižali palice z Italijani, nato pa v petek odleteli proti Nursultanu (nekdanji Astani), ki bo med 29. aprilom in 5. majem gostil svetovno prvenstvo drugega razreda. Risi se bodo ob gostiteljih Kazahstancih udarili še z Belorusi, Madžari, Južno Korejo in Litvo. V elito bosta napredovali prvi dve reprezentanci.

Pripravljalne tekme slovenske reprezentance:

Sreda, 24. april, Bled
Slovenija : Italija 2:3  (0:2, 1:1, 1:0)
Hebar 33. (Pretnar, Repe), Kovačević 59. (PP1) (Kopitar, Sabolič); Insam 16. (McMonagle, Miceli), Ramoser 20. (Hochkofler), 37. (S. Kostner);

Postava Slovenija: Krošelj, Pintarič; Ž. Pance, Kopitar, Sabolič, Kovačević, Podlipnik; Kuralt, Verlič, Ograjenšek, Gregorc, Magovac; Drozg, Goličič, Predan, Pretnar, Repe; Sotlar, Hebar, Ropret, Štebih, Logar; Selan
Postava Italija: Bernard, De Filippo Roja; Bardaro, Deluca, Frigo, Glira, Goi, Hochkofler, Insam, D. Kostner, S. Kostner, Lambacher, Marchetti, McMonagle, Miceli, Miglioranzi, Morini, Pavlu, Ramoser, Rosa Gonzales, Tauferer, Trivellato, Zanatta

Četrtek, 25. april, Bled
17.00 Slovenija – Italija

Sreda, 17. april, Budimpešta
Madžarska : Slovenija 7:4 (3:1, 4:2, 0:1)
Strelci: 1:0 Erdely 4. (Gallo, Hari), 2:0 Wehrs 4. (Sofron, Sziranyi), 3:0 G. Nagy 15. (Sarauer, Sofron), 3:1 Sabolič 17. (PP1), 4:1 Hari 21. (Gallo), 4:2 Selan 23. (Repe, Ropret, PP1), 4:3 Verlič 29. (Goličič), 5:3 Benk 29. (Bodo, Terbocs), 6:3 Erdely 35. (Wehrs, Hari), 7:3 Hari (Gallo, Erdely), 7:4 Hebar 48. (Kuralt, Ograjenšek)

 

Slovenske tekme na SP:

Ponedeljek, 29. april
16.00 Slovenija – Kazahstan

Torek, 30. april
12.00 Južna Koreja – Slovenija

Četrtek, 2. maj
12.00 Belorusija – Slovenija

Petek, 3. maj
15.30 Madžarska – Slovenija

Nedelja, 5. maj
8.30 Slovenija - Litva

Preberite še: 

Slovenija Madžarska hokej
Sportal Selektor po porazu pri sosedih razočaran: Čaka nas še veliko dela
Ne spreglejte