Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 5. 2017,
15.14

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca Pariz Rene Fasel kazen Žiga Jeglič SP v hokeju 2017

Torek, 9. 5. 2017, 15.14

6 let, 6 mesecev

René Fasel

Predsednik IIHF o kazni Žige Jegliča: Kazen je primerna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
Žiga Jeglič | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Na svetovnem hokejskem prvenstvu še vedno odmeva kazen Žige Jegliča za prekršek nad Švicarjem, za katerega je prejel dve tekmi prepovedi igranja. Predsednik Mednarodne hokejske zveze René Fasel se je na novinarski konferenci moral posvetiti tudi tej temi. Kot pravi, so o kazni odločali nekdanji odlični hokejisti, ki se spoznajo na hokej, tako da se mu zdi ustrezna.

poročevalka | Foto:

Zavrtimo čas na sobotno tekmo s Švico, na kateri je v drugi tretjini prišlo do nevarene situacije, v katero je bil udeležen slovenski napadalec Žiga Jeglič. Ta je ob skoku čez ogrado z nogo zamahnil proti vratu Švicarja Thomasa Rufenachta, a na srečo ni bilo posledic. Vsaj ne poškodbe. Je pa dan po nespametni potezi kazen doletela 29-letnega Gorenjca, ki mu je disciplinska komisija dodelila dve tekmi sedenja.

Vprašanje tudi za prvega moža IIHF

"Ko sem videl video, sem vedel, da sem v težavah," je takrat o videoposnetku dejal Jeglič. Hokejska zveza Slovenije se na kazen ni odzvala s pojasnilom, da bi morda vsaj poskušala zajeziti val ogorčenja, ki se širi po pariški večnamenski dvorani Bercy. Tuja sedma sila je prepričana, da bi moral prejeti hujšo kazen.

Novinarjem v Parizu ne manjka vprašanj o Jegličevem vložku, enega takšnih je prejel tudi predsednik Mednarodne hokejske zveze René Fasel, ki je imel v Parizu v torek novinarsko konferenco.

Predsednik IIHF René Fasel pravi, da je kazen za slovenskega hokejista primerna. | Foto: Vid Ponikvar Predsednik IIHF René Fasel pravi, da je kazen za slovenskega hokejista primerna. Foto: Vid Ponikvar

Finski novinar ga je vprašal, kaj meni o kazni, ki je prišla naknadno (Jeglič na  tekmi ni bil kaznovan). "Vemo, da imajo sodniki težko delo in da so napake sestavni del. Bil sem nekoliko presenečen nad odzivi nekaterih medijev. V disciplinski komisiji imamo sedem nekdanjih odličnih hokejistov, ki so igrali v ligi NHL, na olimpijskih igrah … To so ljudje, ki se spoznajo na hokej. Le eden od njih je predlagal štiri tekme prepovedi za Jegliča, preostali pa eno ali dve. V obzir so vzeli, da ni bilo poškodbe, da tega na tekmi nihče ni videl in da ni bil kaznovan. Bil je nekoliko nepreviden," je odločitev pojasnil 67-letni Švicar.

Dodal je še: "Lahko bi prejel več tekem prepovedi, a strinjam se z odločitvijo disciplinske komisije, da je to pravšnja kazen. Dobro sodelujemo z njimi in upam, da bomo tudi v prihodnje."

Jeglič se bo v postavo Slovenije vrnil na sredini tekmi s Finsko (ob 20.15). | Foto: Matej Leskovšek Jeglič se bo v postavo Slovenije vrnil na sredini tekmi s Finsko (ob 20.15). Foto: Matej Leskovšek

Jeglič je prvo tekmo kazni že odslužil, drugo pa služi danes, ko Slovenija igra izjemno pomembno srečanje proti Norvežanom. V ekipo se bo lahko vrnil v sredo ob 20.15, takrat bo nasprotnik risov Finska.

 

Ne spreglejte