Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 5. 2017,
17.19

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,23

Natisni članek

SP v hokeju 2017 Žiga Jeglič slovenska hokejska reprezentanca kazen risi Pariz

Nedelja, 7. 5. 2017, 17.19

6 let, 6 mesecev

Dve tekmi prepovedi za neumnost proti Švicarjem

Žiga Jeglič: Ko sem videl video, sem vedel, da sem v težavah #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,23
Žiga Jeglič | Foto Sportida

Foto: Sportida

"Nekako se nam vsem zdi, da je kazen malo pretirana, a se je težko zdaj pritoževati. Nismo močan hokejski narod, da bi se temu uprli," pravi kaznovani slovenski napadalec Žiga Jeglič.

poročevalka | Foto:

Če so priprave slovenske hokejske reprezentance na svetovno prvenstvo elitne divizije potekale brez zapletov, se je v Parizu zgodba povsem obrnila. Slovenija je še pred prvo tekmo zaradi poškodbe ostala brez pomembnega člena napada Žige Panceta, ki je prvenstvo končal, še preden se je začelo.

Jutro pozneje je v slovenski tabor udarila nova strela. Disciplinska komisija Mednarodne hokejske zveze (IIHF) je zaradi nespametnega prekrška na sobotni tekmi proti Švici z dvema tekmama prepovedi kaznovala člana udarnega napada Žigo Jegliča. V obrazložitvi IIHF so zapisali, "da je Jeglič ob menjavi na ledu namerno brcnil švicarskega hokejista Thomasa Rufenachta, kar pomeni kršitev pravil IIHF."

Stisnilo ga je, a verjame v fante

"Že v soboto popoldne je prišla informacija, da bom imel danes zjutraj zagovor. Na videu je prekršek res videti grdo, precej grše, kot je bil morda na sami tekmi. Takrat temu nismo posvečali pozornosti. Pričakoval sem, da bom morda prejel kazen ene tekme ali opozorilo, a pri komisiji so se odločili za dve tekmi, ob tem pa ni možnosti pritožbe. Kar malo me je stisnilo," je sedmi sili dejal 29-letnik, še preden je svet obkrožil videoposnetek njegove poteze.

Kaj o kazni pravi selektor Nik Zupančič?

Nespameten prekršek Žige Jegliča, s katerim si je prislužil dve tekmi prepovedi

Videti je precej hudo

Jeglič velja za zglednega in netežavnega hokejista brez pestre kazenske zgodovine, a proti Švicarjem si je privoščil neumnost, ki bi ga z ledenih ploskev lahko oddaljila za precej več tekem.

"Ni bilo nobene namere, povedal sem tudi, da prej nisem prejel podobnih izključitev. Videti je namreč, kot da sem ga brcnil, a to je posledica tega, da sem stegnil nogo čez bando. Ko sem videl video, sem vedel, da sem v težavah, a sem mislil, da odločitev ne bo takšna. Nekako se nam vsem zdi, da je to malo pretirano, a se je težko zdaj pritoževati. Nismo močan hokejski narod, da bi se temu uprli. Tako pač je. Nekako se sprijazniš, saj veš, da ne moreš nič spremeniti. Ostati moramo pozitivni. Verjamem, da bodo fantje tudi brez mene uspešni."

Eno tekmo prepovedi je že odslužil, drugo bo v torek, ko bo Slovenija prepotrebne točke iskala proti Norvežanom. Na led se bo lahko vrnil proti Fincem 10. maja.

Ne spreglejte