Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 5. 2017,
16.01

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

Nik Zupančič risi SP v hokeju 2017 slovenska hokejska reprezentanca Pariz

Nedelja, 7. 5. 2017, 16.01

6 let, 6 mesecev

Selektorja po porazu Slovenije z 2:7 proti Kanadi

Nik Zupančič: Dobili smo hokejsko lekcijo. Upam, da smo se česa naučili. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
Nik Zupančič | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

"Na začetku smo pokazali preveč spoštovanja do tekmeca. V nadaljevanju smo sicer zaigrali bolje, a dobili lekcijo, kako se igra hokej," je po porazu Slovenije z 2:7 proti favoritom za naslov svetovnega prvaka Kanadčanom dejal slovenski selektor Nik Zupančič.

poročevalka | Foto:

Slovenska hokejska reprezentanca je 24 ur po prvi tekmi s Švico, na kateri je izgubila po kazenskih strelih (4:5), palice prekrižala še z aktualnimi svetovnimi in olimpijskimi prvaki Kanadčani. Tem se je morala zoperstaviti še brez drugega Žige (v soboto je prišla informacija, da je Žiga Pance zaradi poškodbe na petkovem treningu že končal SP). Zjutraj so namreč po pritožbi Švicarjev sporočili, da napadalec Žiga Jeglič ne bo smel nastopiti na dveh tekmah zaradi prekrška z uvodnega srečanja.

Ekipa, sestavljena iz samih NHL-ovcev, je bila na ledu za razred boljša, pri vsaj dveh zadetkih pa je imela tudi veliko sreče, saj je plošček za hrbtom Gašperja Krošlja končal po nesrečnih odbitkih. Kanadčani so Slovenijo v številu strelov na gol premagali z 51:14 in niso popuščali niti po zajetni prednosti.

Preveč spoštovanja

"V prvi tretjini smo pokazali preveč spoštovanja do tekmeca. Malo preveč smo se postavili nazaj. Bili smo prepočasni, naša reakcija je bila prepočasna. Med tekmo se je to spremenilo, v nadaljevanju smo zaigrali bolje. Res je, da smo včeraj odigrali težko tekmo, ki se je nadaljevala tudi v podaljšku, v dobro pa nam ni šla niti kazen Jegliča. Treba je bilo spremeniti peterke in vsak igralec se pri nas seveda pozna. To je bilo danes vidno," je po porazu dejal slovenski selektor Nik Zupančič. Upa, da se je njegova falanga iz tekme kaj naučila.

"Dali smo vse od sebe. Porabili smo vse skrite rezerve energije. Tudi zadnjo tretjino smo odigrali solidno, a bili so precej boljši, tudi v drsanju, njihove podaje so bile točnejše, dobivali so dvoboje ... Dobili smo lekcijo, kako se igra hokej. Upam, da smo se iz tega česa naučili. Fantje, ki igrajo za Kanado, nimajo zastonj glavnih vlog v svojih klubih."

Kaj je o tekmi s Kanado še povedal Nik Zupančič?

Z vsakim dnem jim kaže bolje

Slovenija ima po dveh tekmah eno točko. V ponedeljek bo imela dan odmora, v torek pa ob 16.15 igrala pomembno srečanje proti Norvežanom, na katerem bo lovila prepotrebne točke v boju za obstanek. Kanadčani so na drugi strani po dveh tekmah pri popolnih šestih točkah.

Fotogalerija Vida Ponikvarja:

Fotogalerija
1 / 52

"Še vedno gradimo svojo igro. Čehi so bili dober uvodni tekmec. Vesel sem, da tekme s Slovenijo nismo odigrali že včeraj in da smo imeli vmes dan premora, medtem ko je za Slovenijo težko srečanje. Danes smo še napredovali, bili boljši kot na prvi tekmi. Slovenci so pokazali borbenost, kar se je videlo na koncu, ko se niso predajali in še drugič zadeli. Dlje ko smo skupaj, bolje je. Vsak dan se pozna in prepričan sem, da bomo v nadaljevanju tekmovanja še bolj uigrani, še bolj sproščeni," je po drugi zmagi na prvenstvu dejal trener zmagovalcev Jon Cooper.

Ne spreglejte