Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 4. 2015,
0.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga NHL Chicago Blackhawks Nashville Predators Vancouver New York Islanders Calgary Flames

Četrtek, 16. 4. 2015, 0.31

8 let

Predatorji povozili Chicago, Montreal že na pol poti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Le hokejistom Montreala je uspelo zadržati prednost domačega ledu in proti Ottawi že vodijo z 2:0. Veliki povratek je uspel Nashvillu, ki je povsem povozil Chichago in izenačil na 1:1.

Tudi v vzhodni konferenci sta bili na sporedu dve tekmi, pomembno zmago po podaljšku pa so vknjižili pri Montreal Canadiens, ki so z zmago s 3:2 nad Ottawa Senators zdaj v seriji povedli z 2:0. Washington Capitals so v isti konferenci s 4:3 ugnali New York Islanders in izid v zmagah poravnali na 1:1.

Craig Smith je v Nashvillu dosegel prva zadetka v končnici, k temu pa dodal še podajo. Plenilci so zmagali prvič po 28. marcu, v njihovem golu pa se je izkazal Finec Pekka Rinne, ki je ubranil 24 strelov, poleg tega pa v statistiko vnesel še podajo. Filip Forsberg je vknjižil gol in podajo, po en zadetek pa so prispevali še Colin Wilson, Roman Josi in Mike Santorelli. V drugi tretjini se je poškodoval kapetan Shea Weber in moral z ledene ploskve.

Za Chicago sta gola dosegla Patrick Sharp in Patrick Kane, ekipa pa lovi že tretji Stanleyjev pokal v zadnjih šestih letih. V golu je šlo slabo Coreyju Crawfordu, ki je v zadnji tretjini v dveh minutah prejel kar tri zadetke. Tretjo tekmo bo v nedeljo gostil Chicago.

P.K. Subban je v Montrealu poskrbel za vodstvo domačih z 2:1, piko na i pa je v četrti minuti podaljška postavil Aleks Galčenjuk. Prvi gol je za gostitelje dosegel Max Pacioretty, medtem ko je David Desharnais vknjižil dve podaji. Kanadčani so si s tem priigrali vodstvo v seriji z 2:0. Zadetka za Ottawo sta prispevala Clarke MacArthur in Patrick Wiercioch. Tretja tekma bo v nedeljo v Ottawi.

Ne spreglejte