Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 10. 2014,
17.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga NHL Montreal Canadiens New York Rangers

Sobota, 25. 10. 2014, 17.13

8 let

Podprvaki na kolenih, golijada v New Yorku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V ligi NHL so lanski finalisti, hokejisti New York Rangers gostovali pri Montrealu in izgubili s 1:3. Pravo golijado so gledalci vedeli v New Yorku, kjer je padlo kar 12 zadetkov.

Na sobotnem sporedu severnoameriške hokejske lige NHL je bilo kar 11 tekem. Na led pa so stopile tudi tri ekipe, Calgary, San Jose in Arizona, neposredni tekmeci Los Angeles Kings. Hokejisti San Jose Sharks so doma izgubili z 1:2 proti Buffalo Sabres, Calgary Flames so prav tako izgubili doma, ko je bilo s 3:1 boljše moštvo Washington Capitals, moštvo Arizona Coyotes pa je zmagalo doma po podaljšku z 2:1 proti hokejistom Florida Panthers.

V pacifiški skupini s sedmimi zaporednimi zmagami na osmih tekmah s 14 točkami prepričljivo vodi moštvo iz Anaheima, tri točke manj imajo Kopitarjevi kralji, ki so na sedmih tekmah vpisali pet zmag, enako število točk in zmag, a na desetih tekmah, so na tretjem mestu pacifiške skupine zbrali hokejisti iz Calgaryja.

Ljubitelji hokeja so ponoči največ golov, kar 12, lahko videli na tekmi New York Islanders - Dallas Stars, ko so otočani s 7:5 sklatili zvezde. Napadalec otočanov Frans Nielsen je trikrat zadel v polno za prvi hat-trick v ligi NHL. Sedem golov so za zmago vpisali tudi hokejisti Minnesota Wild, ki so gladko odpravili ekipo Tampa Bay Lightning.

Hokejisti Boston Bruins so v gosteh s 4:1 premagali Toronto Maple Leafs. Pri kosmatincih je prvič manjkal kapetan Slovak Zdeno Chara, ki si je na tekmi proti otočanom natrgal kolenske vezi. Tudi moštvo Pittsburgh Penguins je slavilo zmago v gosteh, ko je tudi po zaslugi odličnega vratarja Kanadčana Marc-Andreja Fleuryja, ki je zaklenil vrata za prvi shutout v sezoni in 29. v karieri, gostitelje Nashville Predators premagali s 3:0.

Hokejisti Ottawa Senators so po podaljšku z 2:3 klonili proti New Jersey Devils, ekipa Philadelphia Flyers pa je bila na domačem ledu s 4:2 boljša od Detroit Red Wings. Lastniki šampionske lovorike Stanleyjevega pokala iz sezone 2012/13 Chicago Blackhawks so morali v gosteh priznati premoč St. Louis Blues z 2:3.

Branilci naslova, moštvo Los Angeles Kings, za katerega igra slovenski zvezdnik Kopitar, bodo na led stopili v drevi po slovenskem času, ko bodo v dvorani Staples Center gostili Columbus.

Ne spreglejte