Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 8. 2020,
8.09

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

NHL

Sobota, 22. 8. 2020, 8.09

3 leta, 8 mesecev

LIGA NHL, KONFERENČNI ČETRTFINALE, 21. AVGUST

Philadelphia in Vancouver v konferenčnem polfinalu, branilci naslova že izločeni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Philadelphia Flyers | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Ekipi Philadelphia Flyers in Vancouver Canucks sta se uvrstili v četrtfinale severnoameriške hokejske lige NHL, obe s 4:2 v zmagah. Philadelphia je na šesti tekmi prvega kroga končnice ugnala Montreal Canadiens s 3:2, Vancouver pa je kar s 6:2 nadigral St. Louis Blues in s tem izločil branilce naslova Stanleyjevega pokala.

V zadnji tekmi prvega kroga letošnje končnice je v Edmontonu Vancouver prvič po letu 2011 napredoval v drugi krog, pred desetimi leti pa je klonil šele v finalu, ko je naslov osvojil Boston. Naslednji tekmec Canucks bodo prvi nosilci zahodne konference, Vegas Golden Knights.

Po prvi tretjini je bilo po zadetku Jaya Beagla v četrti minuti 1:0, po drugi pa je Vancouver že vodil s 4:0, uspešni so bili Antoine Roussel, Troy Stecher in Brock Boeser.

Šele v sedmi minuti zadnjega dela igre so mrežo tekmecev prvič zadeli prvaki lige, Jaden Schwartz je znižal izid, a je sedem minut pozneje Tyler Motte po protinapadu povišal na 5:1. Schwartz je v predzadnji minuti zadel še za 5:2, Motte pa je zadnji zadel v prazno mrežo in postavil končni izid.

Po drugi tekmi končnice je znova v vratih branilcev naslova stal Jordan Binnington, a je prejel kar štiri gole po 18 strelih tekmecev, zato ga je že sredi koncu druge tretjine nadomestil Jake Allen, ta je nato iz šestih poskusov Vancouvra prejel en zadetek.

Vratar Carter Hart je ubranil 31 strelov, Kevin Hayes je prispeval gol in podajo za Philadelphio, ki je na vzhodnem delu kot prva nosilka v drugem krogu igrala z New York Islanders, šesto postavljeno ekipo.

Ivan Provorov in Michael Raffl sta še zadela za Flyers, ta ekipa v končnici ni napredovala vse od leta 2012, ko so v četrtfinalu izločili Pittsburgh Penguins. Oba gola za Canadiens je zadel Nick Suzuki, vratar Carey Price je zaustavil 14 strelov, a kaže, da to kljub veliko bolj aktivni igri ni bilo dovolj za slavje Montreala.

Preostala para konferenčnih polfinalnih obračunov sta na vzhodu Tampa Bay Lightning – Boston Bruins ter na zahodu Colorado Avalanche – Dallas Stars.

LIGA NHL, KONFERENČNI ČETRTFINALE, 21. AVGUST:
Vzhod:
Montreal Canadiens – Philadelphia Flyers 2:3 /2:4/ 

Zahod:
Vancouver Canucks – St. Louis Blues 6:2 /4:2/

//razmerje v zmagah, igrajo na štiri zmage

ovečkin
Sportal Ovečkin hitro na počitnice, njegov rojak zvezda večera
Dale Hawerchuk
Sportal Umrl je nekdanji zvezdnik lige NHL Dale Hawerchuk
NHL playoff - Edmonton
Sportal V "mehurčkih" lige NHL brez okužb
Ne spreglejte