Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 8. 2021,
17.21

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

Olimpijske kvalifikacije risi slovenska hokejska reprezentanca

Četrtek, 26. 8. 2021, 17.21

2 leti, 7 mesecev

Olimpijske kvalifikacije, Oslo, 1. dan

Slovencem po slabi uvodni tretjini zmanjkalo časa, Poljaki presenetili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73
Dan | Slovenski hokejisti so na uvodni tekmi olimpijskih kvalifikacij s 3:4 izgubili z Danci. Skandinavci so vodili že s 4:1, a so se risi v zadnjih minutah vrnili, časa za preobrat pa je na koncu zmanjkalo. | Foto Mathias Dulsrud-Gørannson

Slovenski hokejisti so na uvodni tekmi olimpijskih kvalifikacij s 3:4 izgubili z Danci. Skandinavci so vodili že s 4:1, a so se risi v zadnjih minutah vrnili, časa za preobrat pa je na koncu zmanjkalo.

Foto: Mathias Dulsrud-Gørannson

Slovenska hokejska reprezentanca je na uvodni tekmi olimpijskih kvalifikacij s 3:4 izgubila s favorizirano Dansko. Slovenci lahko obžalujejo uvodno tretjino, po kateri so zaostajali z 0:3, nato pa zaigrali bolje, a jim je za preobrat zmanjkalo časa. Varovanci Matjaža Kopitarja se bodo v petek ob 21. uri pomerili z Norveško, ki je danes s 4:1 premagala Južno Korejo. Olimpijske igre si bo priigral le zmagovalec.

Poročilo s tekme:

slovenska hokejska reprezentanca
Sportal Risi po skromnem začetku zrežirali dramatično končnico, po kateri so se veselili Danci

Slovenske hokejiste je v lovu na tretje zaporedne olimpijske igre kot prva pričakala ena od najmočnejših reprezentanc na olimpijskih kvalifikacijah v Oslu, Danska, ki še nikoli ni zaigrala na tekmovanju petih krogov. Slovenci so Skandinavce premagali na obeh zadnjih kvalifikacijah za OI, tako v Vojensu leta 2013 kot Minsku leta 2016, a tokrat ni šlo. Danci so po pravi drami, za katero so risi poskrbeli v zadnji tretjini, vanjo so vstopili z zaostankom 1:4, na koncu pa jim je uspelo znižati na 3:4, vknjižili poln plen.

slovenska hokejska reprezentanca Danska
Sportal Selektor o vzroku za neprepričljiv začetek, ki je pustil grenak priokus

Po tretjini za pozabo zaigrali bolje, a se ni izšlo

Dan | Foto: Mathias Dulsrud-Gørannson Foto: Mathias Dulsrud-Gørannson Obračun se za varovance Matjaža Kopitarja ni začel dobro, po 20 sekundah se je na kazenski klopi znašel Anže Kopitar, kar so Danci izkoristili. Gašperja Krošlja je s strelom pod prečko z vrha krogov premagal Nikolaj Ehlers. V 12. minuti je tretjo izključitev risov izkoristil Frederik Storm, tri minute zatem pa je rezultat tretjine za slovensko pozabo, 3:0, postavil Patrick Russell. Takoj ob vstopu v drugi del, v katerem so Slovenci zaigrali bolje, je upanje z zadetkom ob igralcu več po podaji Kopitarja vrnil Jan Drozg, a so Danci rezultat na semaforju na 4:1 popravili skoraj v naslednji akciji. Še drugič je zadel sin selektorja Heinza Ehlersa.

V 50. minuti je ob številčni prednosti znižal Jan Urbas, risi so pritisnili, Danci so se branili. Dve minuti in pol pred iztekom rednega dela po strelu Blaža Gregorca z razdalje prek Mihe Verliča znižali na 3:4. Še naprej so napadali, poskušali tudi brez vratarja in s šestimi igralci v polju, a jim je za nov zadetek v mrežo Sebastiana Dahma zmanjkalo časa. Ostalo je pri 3:4.

Naslednji slovenski tekmec začel z zmago

Slovence v petek ob 21. uri čaka obračun z gostitelji Norvežani, ki so za začetek s 4:1 premagali Južno Korejo. Da bi ohranili teoretične upe na olimpijske igre, je zmaga za rise nujna.

Poljaki presenetili Beloruse Poljaki so v Bratislavi presenetili Beloruse. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Poljaki so v Bratislavi presenetili Beloruse. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Kanada, Rusija, Finska, Švedska, Češka, ZDA, Nemčija, Švica in gostiteljica prihodnjih zimskih olimpijskih iger Kitajska imajo hokejsko vstopnico za tekmovanje pod petimi krogi v Pekingu že zagotovljeno, na voljo pa so še tri vozovnice.

Ob Oslu preostala kvalifikacijska turnirja potekata v Rigi in Bratislavi. Že prvi dan so za presenečenje poskrbeli Poljaki, z 1:0 so premagali Beloruse, Slovaki pa so v tej skupini z 2:1 strli Avstrijo.

V Rigi so Francozi po preobratu ugnali Madžarsko, Latvijci pa zanesljivo opravili z Italijo (6:0).

Olimpijske kvalifikacije, Oslo, 1. krog

Četrtek, 26. avgust 
Danska : Slovenija 4:3 (3:0, 1:1, 0:2) 
Strelci: 0:1 Ehlers (Lauridsen, Bjorkstrand, 3.), PP1, 0:2 Storm (Lauridsen, Bjorkstrand, 13.), PP1, 0:3 Russell (Lauridsen, Nielsen, 15), 1:3 Drozg (Kopitar, Pretnar, 21.), PP1, 1:4 Ehlers (22.), 2:4 Urbas (Gregorc, Jeglič 50.), PP1, 3:4 Verlič (Gregorc, Jeglič, 58.)
Kazenske minute: Danska 10 minut, Slovenija 10
Razmerje v strelih: 21:23
Poročilo s tekme 
Odziv po tekmi

PP1-zadetek z igralcem več


Postava Danske: Dahm, Sogaard; Larsen, Jensen Aabo, Ehlers, Bjorkstrand, Nielsen; Lassen, M. Lauridsen, Nicklas Jensen, Boedker, Regin; O. Lauridsen, Nicholas Jensen, Storm, True, Blichfeld; Kristensen, Jakobsen, Poulsen, J. Jensen, Russell; selektor: Heinz Ehlers
Postava Slovenije: Krošelj, Gračnar; Pretnar, Podlipnik, Drozg, Kopitar, Sabolič; Magovac, Gregorc, Urbas, Jeglič, Verlič; Logar, Čepon, Ograjenšek, Tičar, Kuralt; Pavlin, Maver, Pance, Simšič, Zajc; selektor: Matjaž Kopitar.

Južna Koreja : Norveška 1:4 (1:2, 0:1, 0:1)

Lestvica:
1. Norveška 1 tekma - 3 točke
................................................
2. Danska 1 - 3
3. Slovenija 1 - 0
4. Južna Koreja 1 - 0 

Turnir v Rigi
Francija : Madžarska 5:3 (0:2, 3:0, 2:1)
Italija : Latvija 0:6 (0:2, 0:2, 0:2)

Turnir v Bratislavi

Belorusija : Poljska 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Avstrija : Slovaška 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

 

Slovenska reprezentanca za olimpijski turnir (Oslo, 26.−30. avgust)

Vratarji: Gašper Krošelj, Luka Gračnar in Matija Pintarič
Branilci: Blaž Gregorc, Klemen Pretnar, Žiga Pavlin, Matic Podlipnik, Aleksandar Magovac, Kristjan Čepon, Aljoša Crnovič in Miha Logar
Napadalci: Anže Kopitar, Jan Drozg, Luka Maver, Miha Verlič, Žiga Jeglič, Jan Urbas, Rok Tičar, Robert Sabolič, Anže Kuralt, Ken Ograjenšek, Žiga Pance, Nik Simšič, Miha Zajc in Gregor Koblar

Strokovni štab

Selektor: Matjaž Kopitar
Pomočniki: Gorazd Rekelj, Kari Savolainen, Klemen Mohorič (vratarji - na daljavo)
Vodja ekipe: Dejan Kontrec

 

Olimpijske kvalifikacije, Oslo:

Četrtek, 26. avgust 
15.00 Danska - Slovenija
19.00 Južna Koreja - Norveška

Petek, 27. avgust 
17.00 Danska - Južna Koreja
21.00 Norveška - Slovenija 

Nedelja, 29. avgust 
12.00 Slovenija - Južna Koreja
16.00 Norveška - Danska

Ne spreglejte