Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 8. 2013,
7.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

HDD Olimpija pripravljalna tekma

Ponedeljek, 19. 8. 2013, 7.07

8 let

Olimpija blizu prve zmage – klonila po 12. seriji kazenskih strelov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Olimpija bo na prvo zmago morala še nekoliko počakati. Čeprav so bili "zmaji" blizu slavju, pred zadnjo tretjino so vodili s 4:2, so po kazenskih strelih s 5:4 zmagali hokejisti Wolfsburga.

Tudi na tretji pripravljalni tekmi so hokejisti Olimpije vknjižili poraz, a tokrat je bil okus po slavju veliko bližje kot na prvih dveh tekmah, ko so premoč priznali Medveščaku (1:3, 0:6). Na Spodnjem Južnem Tirolskem je četi Bojana Zajca nasproti stal nemški prvoligaš Wolfsburg, ki je v tekmo krenil sicer bolj odločno, a dobro minuto pred koncem prve tretjine je za veselje zeleno-belih poskrbel Miha Verlič, ki je kljub igralcu manj ugnal nasprotnikovega vratarja Sebastiana Vogla. A kaj hitro je sledil hladen tuš, saj so grizliji še pred iztekom 20 minut prek Bretta Palina izenačili, že v 22. minuti pa jih je Norm Miley prvič popeljal v vodstvo. Nato pa so "zmaji" prestavili v višjo prestavo. V 25. minuti je bil natančen Andrej Hebar, štiri minute pozneje še Ken Ograjenšek, v 38. minuti pa je po zaslugi Mihe Verliča na semaforju pisalo 4:2 za Ljubljančane. Pred zadnjo tretjino so imeli oklepniki EBEL-ligaša lepo prednost, ki pa je niso uspeli zadržati. Christoph Höhenleitner in Alexander Polaczek sta v štirih minutah poskrbela za izenačenje in izsilila kazenske strele. Da sta v loteriji blestela vratarja, je zgovoren podatek, da je bil zmagovalec znan šele v 12. seriji, ko je zmago Wolfsburgu zagotovil natančni Patrick Pohl. Omembe vreden podatek je tudi ta, da je za Olimpijo zadel le mladi debitant Jure Sotlar.

Olimpija bo po dnevu premora v torek in sredo trenirala v Kranju, nato pa jo že čakajo nove pripravljalne tekme. V okviru Poletne hokejske lige Rudi Hiti se bodo v četrtek, 22. 8., pomerili z norveškimi prvaki Stavanger Oilers (16.00), v petek sledi obračun z Brianconom Boštjana Goličiča in Gašperja Cerkovnika (16.00), v soboto pa še tekma s Team Jesenice (19.30).

Ne spreglejte