Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 1. 2015,
13.21

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
HDD Olimpija liga EBEL Red Bull Salzburg

Natisni članek

Petek, 30. 1. 2015, 13.21

8 let, 3 mesece

Olimpija bi dveletno čakanje končala na zasneženi zimski klasiki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Trg republike bo po zagotovilih organizatorjev kljub snežni pošiljki gostil tekmo lige EBEL, na kateri se bosta spopadla Olimpija in Salzburg. V obeh taborih pričakujejo sproščeno srečanje.

Pri ljubljanskem klubu so se najbolj bali dežja, a je Ljubljano pobelil sneg, ki naj ne bi onemogočal izvedbe tekme na prostem. Čeprav bi bile ob večernem sneženju razmere za igranje hokeja lahko močno otežene, Olimpije to ne skrbi preveč, saj ekipi nimata kaj izgubiti. Salzburžani Luke Gračnarja so si že zagotovili prvo mesto po rednem delu, Olimpija pa se je že sprijaznila z dejstvom, da ji pripada dno lestvice.

Ob pravi snežni kulisi pred slovenskim parlamentom bo v dresu gostiteljev debitiral novi čuvaj mreže Miika Wiikman, medtem ko bo Tomaž Trelc tekmo spremljal s klopi. Ob tem naj dodamo, da je Olimpija dosegla dogovor o sporazumni prekinitvi pogodbe z Andyjem Chiodom, ki bo od zdaj naprej lahko pomagal finskemu prvoligašu KalPa iz Kuopia.

Zmaji so vse tri letošnje obračune z rdečimi biki izgubili, še več, njihova zadnja zmaga nad Salzburgom je stara že več kot dve leti (25. januar 2013). Tokrat se bodo Avstrijcem zoperstavili oslabljeni, brez prvega strelca Hunterja Bishopa, Mateja Hočevarja, Kyla Medveca, Aljaža Uduča in Gala Korena, medtem ko gostje večjih težav s poškodbami nimajo.

Prijetna sprememba

"Tako kot večina ekip se tudi mi pripravljamo na drugi del tekmovanja. Salzburg bomo pričakali na prostem, kjer bomo morda imeli manjšo prednost. Glede na to, da je bilo kar nekaj tekem prestavljenih, bo to prijetna sprememba z veliko zabave," je razmišljanje za uradno stran lige strnil Tom Zanoški, okoli katerega se je v zadnjih dneh dvigal prah. Zanj se namreč zanima več evropskih moštev, a naj bi na sestanku z direktorjem Matjažem Sekljem izrazil željo, da ostane.

Obračuna na prostem se veselijo tudi v gostujočem taboru. "Za igralce je to posebna tekma, nekaj, česar ne doživiš vsak dan. Upam, da bodo uživali. Želim pa si, da prikažejo boljšo igro kot na zadnji tekmi proti Dunaju (izgubili so s 3:6, op. a.)," pred spopadom pravi glavni strateg Salzburga Daniel Ratushny.

Ne spreglejte