Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 4. 2016,
23.27

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,75

2

Natisni članek

Nik Zupančič Sabahudin kovačević svetovno prvenstvo v hokeju hokej slovenska hokejska reprezentanca risi

Torek, 26. 4. 2016, 23.27

6 let, 7 mesecev

Slovenci po porazu s Poljaki: Padli smo pod pritisk, za nas se je slabo končalo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,75

2

"Težko je govoriti takoj po tekmi, a z naše strani je bila to zelo slaba tekma," je po porazu z 1:4 s Poljaki dejal slovenski branilec Sabahudin Kovačević, selektor Nik Zupančič pa je dodal, da so podlegli pritisku.

Slovenska izbrana vrsta je na svetovnem prvenstvu divizije I, skupine A, v Katovicah po neprepričljivi predstavi, ki ni spominjala na igro ob prvih dveh zmagah, izgubila s Poljsko z 1:4 in se v boju za napredovanje med elito znašla v nezavidljivem položaju.

 

Tja zagotovo vodi prvo mesto, na katerem so po treh zmagah Avstrijci. Ali bo v elito napredoval tudi drugouvrščeni, bo znano šele po skupinskem delu svetovnega prvenstva elitne divizije. To bo med 6. in 22. majem potekalo v Moskvi in Sankt Peterburgu. Če bosta Nemčija in Francija – kot gostiteljici SP elite leta 2017 letos ne moreta izpasti v nižjo divizijo – končali na zadnjih mestih v skupini, bo iz Katovic napredoval le zmagovalec.

 

To je bil za Slovence drugi poraz s Poljaki na sedmih tekmah svetovnih prvenstev. Zanimivo je, da so gostitelji obe zmagi na SP nad risi dosegli v Spodek Areni v Katovicah (prvič so zmagali leta 2000).

 

Slovenija je trenutno na tretjem mestu, za vodilno Avstrijo in Južno Korejo, s katero se bo na izjemno pomembnem srečanju udarila v sredo ob 16.30.

Kaj so po tekmi povedali v slovenskem in poljskem taboru?

 | Foto:

Nik Zupančič, selektor Slovenije: "Poljska je pokazala, da se je treba boriti. Čestitam ji za zmago. Delali so dobro, mi smo začeli slabo, a smo se še vrnili, potem pa nismo več delali stvari, ki smo jih v prvih dveh tekmah. Padli smo pod pritisk, Poljska je znala izkoriščati svoje priložnosti, tako da se je za nas slabo končalo".

Jacek Plachta, selektor Poljske: "To je bila zelo težka tekma, po dveh porazih smo bili pod hudim pritiskom. A igralci so zelo dobro izpolnjevali navodila, imeli smo dobro obrambo, predvsem ob številčnih prednostih Slovenije, kar je bil eden od odločilnih elementov."

Miha Verlič, igralec Slovenije: "Zanesljivo je bil začetek preslab, povsem drugačen od tega, kar smo se dogovorili. Sicer smo zadeli za izenačenje, ampak pozneje, ko enkrat loviš rezultat, je težko. Postajalo je še težje, zmanjkovalo nam je časa in ni šlo."

Ken Ograjenšek, igralec Slovenije: "Mi smo na začetku narekovali ritem, oni pa so nam dajali gole iz protinapadov. Naredili smo nekaj napak, oni pa so zadevali. Vedeli smo, da bodo šli na vse ali nič, to je le njihov domač teren. Naredili smo preveč napak in ni se izšlo."

Sabahudin Kovačevič, igralec Slovenije: "Na začetku smo imeli 'power-play', narekovali smo ritem, takrat bi morali večkrat zadeti. Oni so igrali zelo pametno, mi nismo zadevali, oni pa so. Težko je govoriti takoj po tekmi, a z naše strani je bila to zelo slaba tekma."

Lestvica:

1. Avstrija 3 tekme - 8 točk

2. Južna Koreja 3  - 7

3. Slovenija 3  - 6

4. Italija 3 - 3

5. Poljska 3 - 3

6. Japonska 3 - 0

 

Spored preostalih krogov SP divizije I, skupine A:

4. krog:

sreda, 27. april:

13.00 Japonska – Italija

16.30 Slovenija – Južna Koreja

20.00 Poljska – Avstrija


5. krog:

petek, 29. april:

13.00 Italija – Južna Koreja

16.30 Avstrija – Slovenija

20.00 Poljska – Japonska

Ne spreglejte