Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 1. 2016,
12.44

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL pogodba

Sreda, 13. 1. 2016, 12.44

6 let, 6 mesecev

O pogajanjih Kraljev s Kopitarjem: Najbolj nenavadna, kar sem jih spremljal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Anže Kopitar je z briljantno ponedeljkovo predstavo, ko je k zmagi prispeval zadetek in tri podaje, spodbudil nova razpravljanja o tem, zakaj podaljšanja sodelovanja z Los Angeles Kings še ni.

Za kalifornijskim moštvom je tekma več od polovice rednega dela sezone in za zdaj Los Angeles Kings kaže odlično. Veliko bolje kot lani, ko so imeli po 42 tekmah na računu 48 točk in zasedali osmo mesto zahodne konference. Vemo pa, kako se je zgodba na koncu razpletla: ostali so brez končnice.

Tokrat so na 42 obračunih na račun vpisali 57 točk, kar zadošča za tretje mesto zahoda, še pomembneje pa je, da so trdno v vodstvu pacifiške divizije. Kralji so lahko zadovoljni tudi s tem, da je vse bolj prebujen eden od vlečnih konjev Anže Kopitar. Gorenjec je od božiča najbolj vroč igralec lige – na devetih tekmah po božičnem premoru je statistiko obogatil s 15 točkami, kar je največ med vsemi NHL-ovci.

Prav tako je po polovici rednega dela spet na vrhu najučinkovitejših Kraljev, kjer je končal tudi ob koncu zadnjih osmih sezon. V tej sezoni je zbral 35 točk, od tega 12 zadetkov in 23 podaj (tri več kot lani v tem času). Je najboljši podajalec svojega moštva, kralj zadetkov pa je Tyler Toffoli (20).

Dan po odlični predstavi številni dvomi, vprašanja …

Z vzponom Kopitarjeve učinkovitosti, ki je vrh v tej sezoni dosegla ob zmagi nad Detroitom (4:2), pri kateri je sodeloval pri vseh treh golih (zadetek in tri podaje), se je čez lužo pojavilo vse več vprašanj, namigovanj in tudi strahu, zakaj generalni direktor Los Angeles Kings Dean Lombardi še ni prepričal slovenskega hokejskega asa o podaljšanju sodelovanja.

Več kot očitno Kopitar in njegov menedžer Pat Brisson še nista na isti valovni dolžini z Lombardijem. Ta išče rešitve, kako zadržati in zadovoljiti Hrušičana in Milana Lucica, ki mu prav tako poteče pogodba, ter se izogniti težavam z omejitvijo proračuna za plače (salary capom).

Nevarna igra vodstva Kraljev

Strokovnjaki, ki podrobneje spremljajo ligo NHL, ob tem vneto iščejo odgovore na vprašanje, kje tiči ključni razlog za tako dolga pogajanja. Ta so po mnenju nekaterih "insajderjev" vse bolj čudna in bizarna. Jon Rosen je dan po Kopitarjevi ponedeljkovi predstavi na La Kings Insider izpostavil dve razmišljanji:

Elliotte Friedman iz Sportsnet med drugim pravi, da gre za najbolj nenavadna pogajanja, ki jih je kadarkoli spremljal, saj vse kaže na to, da bo do podaljšanja prišlo, a ga še kar ni. Ob tem se sprašuje: "Ali obstaja težava, za katero ne vemo?" in "Ali sta se strani znašli v slepi ulici?" Darren Dreger (TSN 1050) prav tako govori o tem, da so mnogi v zadnjih tednih poročali, da je podaljšanje neizbežno, sam ga je pričakoval v začetku januarja. Dreger dodaja, da ni nujno, da podaljšanja sodelovanja ne bo, a da se lahko zgodi, da objave ne bo v kratkem, kar Kopitarja ne navdušuje. Ob tem je dejal, da Lombardi in preostalo vodstvo LA Kings te dni igrata nevarno igro. Ob vsem tem je Rosen, ki z "insajderskimi" informacijami oskrbuje spletno stran LA Kings Insider, privržence Kopija – ti se hudujejo nad tem, da posel še ni sklenjen – pomiril z besedami, da se kraljeva 11-ica ne seli nikamor in da za zdaj položaj še ni alarmanten. Na vprašanje, kdaj bo čas za alarm, je odgovoril: "V času nabora lige NHL (24. junij). A posel bo sklenjen pred tem."

Ne spreglejte