Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 7. 2014,
17.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga KHL Marcel Rodman Žiga Jeglič Jan Muršak Rok Tičar Slovan Bratislava CSKA Moskva Medveščak Zagreb

Sreda, 9. 7. 2014, 17.28

8 let

Nova pravila, vse več slovenskih dvobojev v ligi KHL. Začetek 3. septembra.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kontinentalna hokejska liga naj bi v prihodnji sezoni postregla z novim formatom tekmovanja. Če ga bo menedžment lige potrdil, bi lahko spremljali kar nekaj slovenskih spopadov.

Število sodelujočih klubov v ruski ligi ostaja enako tistemu iz lanske sezone, ko se je v ruski ligi bojevalo 28 moštev. Trije klubi so sicer vzeli (začasno) slovo – Dobass Doneck, Lev Praga, Spartak Moskva –, trije pa so se pridružili pisani druščini – HK Soči, Jokerit in povratnica Lada Togliati. Kljub istemu številu se obeta sprememba formata tekmovanja. Lani je v rednem delu vsako moštvo z vsakim odigralo po dve tekmi, eno doma in eno v gosteh, torej je vsak odigral 54 tekem rednega dela. V prihodnji sezoni naj bi se to nekoliko spremenilo, dokončna odobritev novega sistema tekmovanja naj ne bi bila prav daleč.

Več dvobojev s klubi iste divizije

Zamisel je, da bi vsak klub odigral 60 tekem rednega dela, in sicer bi se večkrat srečal s klubi v svoji diviziji in konferenci. 52 obračunov bi potekalo po naslednjem predlogu: 24 tekem bi klub odigral proti tekmecem iz iste divizije (npr. klub iz divizije Bobrov, v kateri domujeta kluba treh Slovencev, bi z vsakim klubom iz svoje divizije odigral štiri tekme, dve doma in dve v gosteh), 14 tekem proti tekmecem iz druge divizije iste konference (klub iz divizije Bobrov bi po enkrat igral doma in enkrat v gosteh proti sedmim klubom iz divizije Tarasov), 14 tekem pa proti tekmecem iz druge konference, od tega bi sedem tekem gostil, na sedmih pa bi gostoval.

Polovico preostalih osmih tekem bi hokejisti določenega kluba odigrali proti nasprotnikom iz svoje konference (dve doma, dve v gosteh), polovico pa proti nasprotnikom iz druge konference (prav tako dve doma, dve v gosteh).

Po novem sistemu bi se Marcel Rodman z Medveščakom vsaj štirikrat srečal z bratislavskim Slovanom Žige Jegliča in Roka Tičarja (vsi tekmujejo v isti diviziji) in vsaj dvakrat z moskovskim CSKA, katerega član je Jan Muršak (ista konferenca).

Za začetek obračun prvakov zadnjih dveh sezon

V uvodnem dvoboju sezone si bosta nasproti stala aktualni prvak Metallurg Magnitogorsk in prvak sezone 2012/2013 Dinamo Moskva. Začetek je predviden za tretji september, točen datum pa bo znan, ko bo potrjen tudi sistem tekmovanja.

Ne spreglejte