Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 11. 2014,
17.07

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Matjaž Rakovec

Natisni članek

Ponedeljek, 17. 11. 2014, 17.07

8 let, 3 mesece

Ni delegatov, ni skupščine, ni potrditve finančnega načrta HZS

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Krovna hokejska organizacija bi morala v ponedeljek potrditi finančni načrt za leto 2015, a ga ni. Vzrok? Na izredni skupščini se je zbralo le 12 od 27 delegatov, dva premalo, da bi bili sklepčni.

Predsedniku Hokejske zveze Slovenije (HZS) Matjažu Rakovcu ob pogledu na premajhno število delegatov ni preostalo drugega, kot da se je od zbrane druščine po dobre pol ure čakanja in upanja, da se prikaže še kdo – da bi bili sklepčni, bi se morala skupščine udeležiti več kot polovica, torej 14 (delegatov je 27) –, poslovil in napovedal, da bodo stvari izpeljali prek korespondenčne skupščine.

Kljub nesklepčnosti je Rakovec v dveh minutah na kratko pojasnil namen izredne skupščine, ki ni dočakala svojega začetka. "Hoteli smo potrditi finančni načrt za leto 2015, ki je temelj za pridobivanje sredstev od ministrstva za šolstvo in šport. Načrt je podoben tistemu za leto 2014. Razlika je v tem, da bomo dobili 240 tisoč evrov več sredstev od IIHF za organizacijo svetovnega prvenstva aprila do 18 let. Po načrtu nam pripada tudi organizacija svetovnega prvenstva do 20 let, ki je po navadi na sporedu v decembru. Sledimo k cilju presežkov prihodkov nad odhodki za približno 160 tisoč evrov. V polletju smo imeli 120 tisoč evrov pozitivnega rezultata, kar pomeni, da sledimo ciljem iz sanacijskega načrta," je bil jedrnat prvi mož HZS, ki majhnega števila prisotnih delegatov ni enačil z apatijo.

Pošiljanje finančnega načrta v "izredne razmere"

Na očitek delegata, predstavnika Slavije Junior, ki je poudaril, da se tako pomembna stvar, kot je sprejem finančnega načrta, ki je vsakoletno delo, ne nekaj izrednega, ne bi smela potrjevati na dopisnih sejah oziroma ne bi smela pomeniti izrednih razmer, pa se je Rakovec odzval: "Predsedstvo je sprejelo sklep, da se razpiše izredna skupščina, na kateri se obravnava izključno in samo finančni načrt. In to zato, ker je ta stvar tako pomembna, da je nismo želeli mešati z drugimi zadevami, zato v tem trenutku obravnavamo samo finančni načrt. In tu ne gre za nikakršne izredne razmere."

In čeprav je finančni načrt izjemno pomemben, kar na HZS vztrajno ponavljajo, bo beseda o njegovi potrditvi tekla na dopisni seji …

Ne spreglejte