Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 6. 2013,
15.41

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings Chicago Blackhawks Darryl Sutter Jeff Carter Tyler Toffoli Matt Greene

Četrtek, 6. 6. 2013, 15.41

7 let, 12 mesecev

"Ni čas za razmišljanje o šivih, čas je za zmago"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kralji bodo v noči na petek odigrali četrto tekmo konferenčnega finala proti Chicagu. Osmoljenec tretje tekme Jeff Carter, ki je že pozabil na 20 šivov, je pripravljen na novo zmago.

Najboljša ekipa rednega dela Chicago bo v Staples Centru lovila zaključni plošček za veliki finale, a pri tem jim ne bo mogel pomagati najučinkovitejši branilec končnice iz vetrovnega mesta Duncan Keith, ki si je privoščil neumnost in si s prekrškom nad Jeffom Carterjem prislužil tekmo prepovedi.

"Nekaj bolečine je prisotne na vrezninah, ki sem jih dobil, a zdaj ni čas za razmišljanje o šivih in podobnih stvareh. Zdaj je čas za boj, zaostajamo z 1 : 2 v zmagah, zato so naše misli osredotočene le na tekmo, ki jo moramo dobiti," je po sredinem treningu za uradno spletno stran prvakov povedal Carter, ki je po Keithovem udarcu s palico v obraz prejel 20 šivov. Ker Mike Richards še ne bo nared za igro, naj bi ob Carterju in Pennerju tudi tokrat igral mladi Tyler Toffoli, ki je na zadnjih dveh srečanjih vpisal zadetek in dve podaji. "Vsekakor se Mikova odsotnost pozna, saj gre za igralca, na katerega lahko računaš v vseh položajih. Na prvi tekmi v Chicagu nismo imeli niti časa, da bi razmišljali o tem, kako bomo igrali brez njega, saj smo tik pred tekmo izvedeli, da ne bo igral. Tyler se je na zadnjih tekmah odlično znašel. Več kot bo igral, večja bo njegova samozavest. Dobro se bori ob ogradi, igra zelo pametno in ima hitre podaje. Pri mlajših igralcih teh vrlin ne vidiš pogosto, tako da me je navdušil. Tudi sam se dobro znajdem na centru, saj mi je ta položaj znan, imam nekoliko več prostora, hkrati pa še Dustin (Penner, op. a.) in Tyler skrbita, da gre našemu napadu dobro od rok," je s Toffolijevimi predstavami zadovoljen 28-letni napadalec.

Igrati svojo igro v skladu s pravili

Čeprav so Kralji v letošnji končnici navajeni nevarnih naletov, najprej so zaradi pretresa možganov za nekaj tekem izgubili Jarreta Stolla, ki se je že vrnil na ledene ploskve, nato še Mikea Richardsa, se zavedajo, da morajo ohraniti mirne živce.

"Vsekakor se ob neprimernih naletih in prekrških razburiš in bi nasprotniku najraje 'vrnil', a se kaj hitro zaveš, da moraš igrati v skladu s pravili. Vemo, da moramo proti Chicagu igrati trdo, moško, fizično, da moramo njihove hitre drsalce zaustavljati, a vse to moramo narediti na dovoljen način. Če bomo poskušali z nedovoljenimi potezami, bomo le škodili svoji ekipi. Igrati moramo svojo igro in serijo izenačiti," je misli pred četrtim obračunom strnil branilec kalifornijskega moštva Matt Greene.

Kralji so torej pripravljeni na izenačenje serije in tudi na možnost novih sprememb v linijah, ki jih je Darryl Sutter v zadnjem času nemalokrat spremenil. "Skoraj vsak je že igral z vsakim, tako da smo vajeni menjav. Jaz sem igral že mnogimi fanti, prav tako Kopitar. To ti lahko prinese dodatno svežino in kemijo. Našemu napadu jo je," je dejal Jarret Stoll, potem ko ga je Sutter v torek postavil v prvi napad z Justinom Williamsom in Dustinom Brownom, Anžeta Kopitarja pa prestavil v napad skupaj z Dwightom Kingom in Trevorjem Lewisom.

Ali bo kanadski strateg premešal napadalne trojke ali ne, bo jasno kmalu, četrta tekma bo na sporedu v petek ob 3. uri po slovenskem času.

Ne spreglejte