Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 3. 2012,
20.37

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Jan Muršak

Petek, 9. 3. 2012, 20.37

7 let, 12 mesecev

Muršakov Detroit boljši od Kopitarja in Kraljev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V noči na soboto je bil v hokejski ligi NHL za Slovence najbolj zanimiv obračun med Detroitom, kjer si služi kruh Jan Muršak, in Los Angelesom z Anžetom Kopitarjem.

Sinoči sta se med seboj pomerili ekipi slovenskih igralcev Jana Muršaka in Anžeta Kopitarja. Muršakov Detroit je premagal Kopitarjev Los Angeles s 4:3, odločilni zadetek pa je slabo minuto pred koncem rednega dela dosegel Darren Helm.

Los Angeles, za katerega je Kopitar vpisal podajo pri prvem zadetku, je v odločilnem delu sezone, ko se poteguje za osmo mesto na zahodu in uvrstitev v končnico, doživel drugi zaporedni poraz. In to ravno potem, ko je v zadnjih petih tekmah zabeležil štiri zmage in se povsem približal tako želenemu osmemu mestu. Kings imajo do konca rednega dela 7. aprila še štirinajst tekem in kot zdaj kaže, je kar veliko možnosti, da bo Hrušičan od 15. do 21. aprila pomagal Sloveniji na svetovnem prvenstvu divizije I v Ljubljani.

Zagotovo pa v Tivoliju ne bo Jana Muršaka, ki je na zadnji tekmi igral dobrih šest minut. Detroit je namreč med najboljšimi ekipami v ligi. Trenutno je na četrtem mestu.

Tudi na ostalih treh prizoriščih sinočnih tekem so slavili gostitelji. Pittsburgh Penguins so zabeležili osmi par točk v nizu, ključno vlogo pa je odigral vratar Marc Andre Fleury, ki je ubranil 28 strelov in bil nepremagan tudi v kazenskih strelih. Domači so tako podaljšali najdaljši zmagovalni niz v ligi v tej sezoni.

Z rezultatom 4:3 je zmagal tudi Chicago, odlični zadetek pa je dobrih pet minut pred koncem dosegel branilec Johnny Oduya. Zanj je bil to prvi gol v dresu Chicaga, ki je slavil tretjič v zadnjih štirih nastopih.

Za mesto v končnici sta se v Calgaryju udarili Flames in Jets (5:3). Domači vratar Miikka Kiprusoff je bil na pravem mestu pri 42 strelih gostov, Alex Tanguay je bil trikrat podajalec, enkrat strelec, v polno pa so zadeli še Jarome Iginla, Mark Giordano, Matt Stajan in Curtis Glencross. Za Winnipeg so bili natančni Evander Kane, Blake Wheeler in Tobias Enstrom.


Liga NHL, 9. marec:

Pittsburgh Penguins : Florida Panthers 2:1* Sullivan; Fleischmann

Detroit Red Wings : Los Angeles Kings 4:3 Zetterberg 2, Filppula, Helm; Carter, Williams, King, Kopitar - podaja

Chicago Blackhawks : New York Rangers 4:3 Shaw, Sharp, Oduya, Kane

Calgary Flames : Winnipeg Jets 5:3 Giordano, Iginla, Stajan, Tanguay, Glencross

* - kazenski streli

Ne spreglejte