Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 5. 2013,
9.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jan Muršak

Torek, 7. 5. 2013, 9.45

8 let

Muršak: Zaradi poškodb želim poskusiti nekaj novega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski napadalec Jan Muršak se je odločil, da ne nadaljuje kariere onkraj Atlantika, preizkusil se bo v Kontinentalni hokejski ligi (KHL). Dveletno pogodbo je podpisal z Amur Habarovsk.

V prihodnji sezoni bo v najmočnejši hokejski ligi na svetu (NHL) Anže Kopitar postal osamljen jezdec, saj Jan Muršak zapušča Severno Ameriko in se seli v daljno Rusijo. Zakaj daljno? Pogodbo je podpisal z Amurjem iz Habarovska, mestom na jugovzhodu Rusije, ki je oddaljen le 30 kilometrov od meje s Kitajsko. Gre za moštvo, ki prepotuje največ kilometrov v ligi NHL. "Medvedi" za najbližje gostovanje potrebujejo štiri ure z letalom, do Moskve jih čaka pot dolga osem ur.

Muršak je z novimi delodajalci podpisal dveletno pogodbo. Sicer pa se 25-letni napadalec v ligi AHL še vedno bori za naslov prvaka. Pri odločitvi, da zamenja okolje, je vplivalo prav dejstvo, da so ga pri Detroitu ob koncu februarja postavili na listo za prestop (t.i. waivers list), ker pa ga nobena druga ekipa iz NHL ni vzela, se je vrnil v podružnico. Pesničan je sicer takrat še dejal, da si želi ostati v najmočnejši hokejski ligi na svetu tudi v prihodnje, vendar ob primerni ponudbi in vlogi v moštvu. Kot kaže, te ni prejel, tako je sledila selitev v Rusijo.

''Podpisal sem enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za dodatno sezono. Za podpisa pogodbe sem se odločil zaradi pogojev, s katerimi sem zelo zadovoljen. Hkrati sem si želel spremeniti okolje, saj sem imel zadnji dve leti ogromno težav s poškodbami. Poskušati želim nekaj povsem novega. Novi ekipi se bom priključil konec julija. Na mizi sem imel tudi ponudbo Medveščaka, a na koncu sem se odločil za Amur. Bo pa lepo gostovati v Zagrebu,'' je odločitev komentiral Muršak.

Amur se sicer od vstopa v KHL ne more pohvaliti s kakšnim večjim uspehom. V petih letih igranja v Kontinentalni hokejski ligi se je le enkrat uvrstil v končnico. To je bilo v sezoni 2011/12, ko je izpadel v četrtfinalu. Lahko Muršak prinese boljše čase?

Je pa pred desetimi leti dve sezoni (2002/03 in 2003/04) vrata Amurja branil nekdanji vratar Olimpije Alex Westlund. Si bo naš napadalec pridobil telefonsko ameriškega čuvaja mreže in ga povprašal za kakšen nasvet, predvsem kako se najlažje ''spoprijateljiti'' s mrzlo zimo in nizkimi temperaturami?

Ne spreglejte