Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 11. 2015,
19.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

CSKA Moskva liga KHL Jan Muršak Aleksander Radulov Slovan Bratislava Rok Tičar Žiga Jeglič Gašper Krošelj Medveščak Zagreb

Nedelja, 29. 11. 2015, 19.10

8 let

Moskovski derbi po loteriji Dinamu, ničla za preostale Slovence

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Vsi trije klubi slovenskih predstavnikov so v soboto izgubili. CSKA je po loteriji z 1:2 klonil proti mestnemu tekmecu Dinamu, Slovan s 3:5 pri Omsku, Medveščak je bil z 1:6 nemočen pri Astani.

Zmagoviti niz moskovskega CSKA se je končal v domačem mestu, kjer je ruske prvake po kazenskih strelih zaustavil Dinamo. Moštvo Jana Muršaka, ki je bilo nevarnejši tekmec, je sicer povedlo v sedmi minuti, gostitelji pa so v 49. minuti izenačili in izsilili podaljšek, v katerem zadetka ni bilo, tako da je odločala loterija. V tej CSKA niti enkrat ni uspel premagati junaka tekme, Dinamovega vratarja Aleksandra Jerjomenka, ki je imel precej več dela kot čuvaj CSKA (razmerje strelov 34:18 za CSKA), na drugi strani pa je Artjom Fjodorov ugnal Iljo Sorokina in priskrbel dve točki.

Slovenski napadalec, ki je igral 21 minut in pol, enkrat streljal in bil spet odličen pri sodniških metih, in soigralci ostajajo vodilni, v ponedeljek gostujejo pri Podolsku.

MEDNASLOV: Tretja zaporedna poraza Slovan je po seriji zmag zapadel v niz porazov, pri tretjem moštvu vzhoda Avangardu iz Omska je izgubil še tretjič v slabem tednu. Gostitelji so v začetku druge tretjine povedli s 3:0 in nato prednost dveh oziroma treh zadetkov držali vse do konca obračuna. Brez točke in s tretjim zaporednim porazom je sobotno srečanje končal tudi Medveščak, ki je priznal premoč devetemu moštvu vzhoda Astani (1:6). Tekmo v Kazahstanu je v vratih Zagrebčanov začel Danny Taylor, ki je v prvih dveh tretjinah prejel pet zadetkov (23 obramb), nato pa v zadnji mesto prepustil Gašperju Krošlju, ki je do konca tekme klonil enkrat. Pri zmagovalcih je blestel vratar Pavel Poluektov, ki je zbral 39 obramb in je v svoj gol spustil le en plošček.

Medveščak je deveti na zahodu, v sredo gosti odlični Lokomotiv Jaroslavl, Slovan, ki je mesto nižje, pa pričakuje Soči.

Ne spreglejte