Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 5. 2014,
21.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

New York Rangers Montreal Canadiens liga NHL

Četrtek, 22. 5. 2014, 21.35

8 let

Mladi Galchenyuk zadel v podaljšku in Montrealu povrnil upanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Montreal Canadiens so v gosteh pri New York Rangers po dveh zaporednih porazih le dobili tretjo tekmo konferenčnega finala lige NHL. Junak tekme je bil 20-letni Alex Galchenyuk.

Ekipi se bosta spet pomerili v noči na ponedeljek. V noči na nedeljo pa tretja tekma na zahodu čaka Anžeta Kopitarja z Los Angeles Kings proti Chicagu.

Odločilni gol na tekmi je po minuti in 12 sekundah dodatnega dela igre dosegel Alex Galchenyuk. Sicer pa so gostitelji povedli v prvem delu z golom Carla Hagelina, V drugem je izenačil Andrej Markov, po zaslugi Daniela Briera pa so gostje iz Kanade v zadnji tretjini celo povedli. Gostitelji so poskušali vse in za izenačenje je vsega 29 sekund pred koncem rednega dela v Madison Square Gardnu poskrbel Chris Kreider.

Kljub Galchenyukovemu zadetku pa je precej pohval za svoje delo prejel vratar Montreala Dustin Tokarski. V svoji šele drugi tekmi v ligi NHL je zbral 35 obramb, tudi ključno v izdihljajih rednega dela, in ekipo usmeril v pravo smer.

"Naredil sem vse, kar sem lahko. Ves čas sem igral na isti ravni, je pa res, da sem se iz minute v minuto počutil bolj sproščeno. Vesel pa sem, da nam je uspelo zmagati," je po tekmi povedal Tokarski, ki je menjava za poškodovanega Careyja Pricea.

Tokarskega je pohvalil tudi trener Montreala Michel Therrien, ki je že na drugi tekmi malce presenetljivo mesto med vratnicama zaupal Tokarskemu in ne izkušenejšemu Petru Budaju. "Dustin Tokarski je bil fenomenalen. Je borec in predvsem zmagovalec. Imel sem občutek, da je ekipa igrala z večjo samozavestjo iz minute v minuto. A brez takšne predstave Tokarskega bi bil razplet bržčas drugačen," meni Therrien.

Tudi četrta tekma bo v New Yorku.

Ne spreglejte