Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 9. 2020,
14.00

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

1

Natisni članek

Ivo Jan Miha Butara Alpska liga HK Olimpija

Torek, 29. 9. 2020, 14.00

3 leta, 6 mesecev

Miha Butara

"Ne bomo se zaletavali. Želimo se trezno odločiti, kdo je prava oseba."

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

1

HK Olimpija Miha Logar, Mark Čepon, Jure Sotlar | Pri hokejski Olimpiji še niso razrešili trenerskega vprašanja. | Foto Eva Brili Grebenar

Pri hokejski Olimpiji še niso razrešili trenerskega vprašanja.

Foto: Eva Brili Grebenar

Deset dni zatem, ko so po polfinalnem pokalnem porazu pri HK SŽ Olimpija odpustili Iva Jana, in štiri dni pred začetkom nove sezone Alpske lige v zeleno-belem taboru še nimajo novega glavnega trenerja. "Ne bomo hiteli," pravi predsednik kluba Miha Butara.
 

ol jes
Sportal Ivo Jan ni več trener Olimpije!

Uvodni krog nove sezone Alpske lige je vse bližje, pri ljubljanskem hokejskem klubu pa še niso razrešili trenerskega vprašanja, a se s tem pretirano ne obremenjujejo. Poudarjajo, da si bodo za izbiro pravega človeka vzeli čas.

"Trenerja še nimamo. V tem trenutku imamo seznam petih trenerjev, štirih tujcev in enega Slovenca, ki so še v igri, a nismo se še odločili. Pogovore smo že opravili, tudi svoja razmišljanja smo že povedali, a nekateri morajo še izpiliti določene stvari pri načrtih dela in razvoja. Potem se bomo odločili," nam je danes dopoldne na vprašanje, kako daleč so pri iskanju novega trenerja, odgovoril predsednik HK SŽ Olimpija Miha Butara. 

Ko smo dan po polfinalnem porazu v pokalu govorili z njim, je dejal, da si želijo trenerja imenovati še pred začetkom Alpske lige, sezona se začne v soboto, a kaj lahko se zgodi, da bo takrat začasno trenersko taktirko še vedno vihtel Gregor Polončič.

HK Olimpija Miha Butara
Sportal Miha Butara: Če se cilja ne izpolni, so posledice logične

Predsednik ljubljanskega kolektiva Miha Butara pravi, da ne bodo hiteli.  | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Predsednik ljubljanskega kolektiva Miha Butara pravi, da ne bodo hiteli. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Ne bodo hiteli

"Ne želimo na vrat na nos sprejeti odločitve, za katero ni nujno, da bo racionalna. Načeloma se nam nikamor ne mudi. Ekipo imamo zelo dobro, zato se hočemo trezno odločati o tem, kdo je prava oseba, ki bi te fante, pa ne samo fante, ampak cel klub, dvignila na višjo raven. Ne bomo se zaletavali. Ko bomo ocenili, kdo je najbolj primeren, ko bomo vedeli, da imamo človeka na mestu, se bomo odločili. Lahko bo to v roku enega dneva, lahko pa čez dva tedna," je danes razmišljal Butara.

Kaj lahko se zgodi, da bo zmaje na sobotnem derbiju vodil Gregor Polončič. | Foto: Aleš Fevžer Kaj lahko se zgodi, da bo zmaje na sobotnem derbiju vodil Gregor Polončič. Foto: Aleš Fevžer O imenih za zdaj noče govoriti, se pa v govoricah največkrat omenja Finec Raimo Summanen, ki je leta 1984 z Edmontonom osvojil Stanleyjev pokal, bil dvakrat finski prvak, pa svetovni prvak, v trenerski vlogi je deloval v elitni finski ligi, Švici, ligi KHL ... Med kandidati naj bi bil tudi Američan Kevin Constantine, ki ima trenerske izkušnje iz lige NHL, zadnje tri sezone pa je služboval v azijski ligi, ki zaradi novega koronavirusa novega tekmovalnega obdobja ne bo izpeljala. 

Med kandidati naj bi bili še dva Finca in Gaber Glavič, medtem ko se je Matjaž Kopitar zahvalil za ponudbo, saj ima kot skavt pri Los Angeles Kings in reprezentanci že preveč dela. 

Ildar Rahmatullin
Sportal V 90. prišel z "ruskim valom" v Slovenijo in ostal: Ni mi žal #video

"Želimo takega trenerja, ki bo ponotranjil našo vizijo, ki bo na neki način avtoriteta in bo znal v teh fantih vzbuditi ves potencial, ki ga imajo." | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Želimo takega trenerja, ki bo ponotranjil našo vizijo, ki bo na neki način avtoriteta in bo znal v teh fantih vzbuditi ves potencial, ki ga imajo." Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Ponotranjena vizija, avtoriteta, ki bo prebudila potencial

"Želimo takega trenerja, ki bo ponotranjil našo vizijo, ki bo na neki način avtoriteta in bo znal v teh fantih vzbuditi ves potencial, ki ga imajo. Manjka nam tudi nekaj odločnosti, da o realizaciji sploh ne govorim. Če iz 45 strelov ne zadeneš ali pa dosežeš zgolj en zadetek, nekaj ni v redu. Ena taka tekma se ti zgodi, tri se ti ne smejo, trener mora najti neko rešitev," o pričakovanjih glede naslednika Iva Jana razmišlja Butara, ki z Janom po slovesu osebno ni govoril, je pa imel z zdaj že nekdanjim trenerjem Olimpije sestanek direktor Jože Kovač.

HDD Sij Acroni Jesenice - HK SŽ Olimpija
Sportal Železarji po hudem porazu vrnili Južnim Tirolcem, zmaji poraženi

Ljubljančane, tako kot preostale klube, pred začetkom alpske sezone čaka testiranje na novi koronavirus. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Ljubljančane, tako kot preostale klube, pred začetkom alpske sezone čaka testiranje na novi koronavirus. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Najprej testiranja, v soboto štart 

Še pred začetkom tekmovanja morajo vsi igralci opraviti testiranje na novi koronavirus - plačilo je na plečih kluba -, nato pa rezultate dostaviti vodstvu lige. Olimpija bo Alpsko ligo odprla v soboto ob 17.30 v Tivoliju, ko bo že takoj na sporedu slovenski derbi z Jesenicami, že v četrtek bo sledil nov derbi, a takrat v Podmežakli. Nato bodo zmaji v sklopu prvega dela spremenjenega začetka sezone palice prekrižali s Celovcem II in Linzem II. 

Preberite še:

HDK Maribor
Sportal Mariborčani do zmage na Jesenicah

 
Ne spreglejte