Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 3. 2012,
21.04

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Linz

Nedelja, 11. 3. 2012, 21.04

4 leta, 2 meseca

Linz prizemljil zmaje, za finale potrebuje le še eno zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hokejisti Tilie Olimpije so v tretji polfinalni tekmi lige Ebel v Linzu izgubili z domačo ekipo Black Wings z 1:6 (1:3, 0:3, 0:0). Linz zdaj vodi s 3:0 v zmagah.

Ljubljanski hokejisti so po nesrečnem porazu na drugi tekmi, ko so se po zaostanku še vrnili v igro, a klonili po podaljšku, zavedali, da bo tretja tekma v polfinalni seriji izredno pomembna. Z zmago bi spet prišli povsem blizu Linzu, s porazom pa bi si možnosti za napredovanje močno omejili. Upanje na zmago pa je v Linzu živelo le polovico prve tretjine, saj so domači po hitrem vodstvu zagospodarili na ledu in na koncu zmagali visoko s 6:1.

Težave s poškodbami in boleznimi v moštvu iz Tivolija puščajo posledice. Če je trener Hannu Järvenpaää v četrtfinalu proti Madžarom še nekako preživel brez nekaterih udarnih igralcev, se je po vrnitvi Aleša Mušiča in Mateja Hočevarja njegovega moštva lotila še bolezen. Tokrat je bil na udaru eden ključnih mož ekipe John Hughes, ki je v Linz pripotoval pozneje kot drugi igralci, šele na dan tekme, vendar tokrat ni mogel prispevati vidnejšega deleža.

Pred tekmo so si zmaji želeli, da bi čim dlje preprečili Linzu njegovo značilno napadalno igro s hitrimi zadetki. Toda že v peti minuti so se načrti začeli rušiti, saj je Martin Mairitsch že po prvi nevarni akciji premagal Matijo Pintariča. Ko je nato dve minuti pozneje Brian Lebler izkoristil naslednjo za 2:0, je bilo jasno, da bodo Ljubljančani tokrat težko preobrnili potek tekme. Za nameček je Justin Kellner zadel še okvir vrat, za piko na i bledi predstavi pa je po napaki gostov Adrian Veidemann prišel do neoviranega strela in na veselje domačih navijačev je bilo že 3:0. Za kanček upanja je sicer poskrbel Aleš Mušič, z močnim strelom po prodoru po levi strani je premagal Alexa Westlunda.

Toda ta gol je ostal edini ljubljanski ta večer. Četrtič so namreč domači hokejisti zadeli že v 22. minuti, nezanesljivo obrambo gostov je ugnal še Daniel Oberkopfler. Gostje so si nato pripravili dve polpriložnosti, Žiga Pance in Domen Vedlin pa nista bila dovolj natančna, da bi znižala. Na polovici tekme je sledila nova napaka zeleno-belih, ki so ob menjavi pozabili na Kellerja, ta pa je sam zadrsal proti vratom Pintariča in ga še petič na tekmi premagal. Po tem golu je v vrata stopil drugi vratar Matic Boh, ki pa je tudi moral kmalu po plošček v mrežo.

V zadnji tretjini se izid ni več spremenil. Domači, zadovoljni z visokim vodstvom, niso več tako pritiskali, gostje pa tudi niso našli pravega načina, da bi premagali Westlunda in morda vsaj nekoliko ublažili poraz, še najbližje sta bila spet Žiga Pance ter Brad Cole.

Pred zmaji je zdaj zelo težka naloga, saj morajo na torkovi tekmi, drugi domači, zmagati, sicer se bo njihova sezona v ligi Ebel končala po štirih polfinalnih tekmah.

Na drugem polfinalnem obračunu med Medvešačkom in Celovcem so v tretji tekmi s 3:2 slavili hokejisti iz Zagreba ter skupini izid v zmagah znižali na 1:2.

Ne spreglejte