Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 12. 2022,
9.18

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,36

3

Natisni članek

Linz Red Bull Salzburg HK Olimpija IceHL

Petek, 23. 12. 2022, 9.18

1 leto, 4 mesece

ICEHL, 22. december

V Salzburgu dobili sedem golov, brez zmage v gosteh dva meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,36

3

HK Olimpija Red Bull Salzburg | Olimpija je na zadnjih 18 tekmah ICEHL zmagala le štirikrat. | Foto Guliverimage

Olimpija je na zadnjih 18 tekmah ICEHL zmagala le štirikrat.

Foto: Guliverimage

Zgolj štiri zmage v ICEHL ali 14 porazov na zadnjih 18 tekmah je izkupiček hokejskega kluba SŽ Olimpija v zadnjih dveh mesecih razširjenega avstrijskega prvenstva. Zmaji so na gostovanju zadnjič zmagali 21. oktobra v Gradcu. Niz se je v četrtek zvečer nadaljeval v Salzburgu, kjer je domači klub zmagal s kar 7:0. "Privoščili smo si preveč neumnih izključitev, za katere smo plačali ceno. Ko vse to sešteješ, je rezultat, kakršen je," je po visokem porazu dejal trener Ljubljančanov Mitja Šivic. Olimpija je zdrsnila z mest, ki zagotavljajo dodatne boje za četrtfinalno vstopnico. Trenutno je 11.

Linz HK Olimpija
Sportal Linz prehud zalogaj za Olimpijo, ki nadaljuje črni niz

Ljubljanski hokejisti so doživeli še en visok poraz v treh dneh. Potem ko jih je Linz premagal s 5:1, je bil tokrat Salzburg boljši s 7:0. V Linzu so bili Ljubljančani v povsem podrejeni vlogi in jih je še hujšega poraza obvaroval vratar Anthony Morrone. Razmerje v strelih je bilo na strani tekmecev (34-17), Salzburg je bil zelo učinkovit, predvsem pa je izkoriščal številne kazni na ljubljanski strani.

Že v prvi tretjini so domači prišli do trdnega vodstva, vratar Žan Us je moral dvakrat po plošček v mrežo. Gostje niso bili posebej nevarni, še slabša pa je bila podoba v drugem delu. Najprej so domači ob izenačenih močeh na ledu povišali na 3:0, potem pa v treh minutah dosegli še dva zadetka ob številni prednosti in praktično že na polovici tekme določili razplet dvoboja v svoj prid. Po petem golu je Usa zamenjal Morrone.

HK Olimpija Red Bull Salzburg | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

V zadnji tretjini so domači spustili ritem in gostom ni bilo treba trepetati, da bodo doživeli najhujši poraz v sezoni. A vseeno se prejeli še en gol, tako da so s porazom z 0:7 izenačili do zdaj najslabšo predstavo proti Pustertalu, ki je z enakim izidom slavil konec oktobra v Tivoliju. Ljubljančanom pa tokrat ni uspelo doseči niti častnega zadetka.

"Ko vse to sešteješ, je rezultat, kakršen je"

"Privoščili smo si preveč neumnih izključitev, za katere smo plačali ceno. Oni so trikrat izkoristili igralca več. To je bila še druga zaporedna tekma, na kateri je bil tekmec občutno hitrejši od nas. Poleg tega smo bili slabi pri majhnih stvareh, ki so pomembne. Slabo zaključujemo akcije, slabo igramo s ploščkom, pod pritiskom ne delujemo dobro. Ko vse to sešteješ in dodaš še kazni, je rezultat takšen, kakršen je," je dogajanje v Salzburgu v izjavi za ligo komentiral trener Mitja Šivic.

"Ko vse to sešteješ in dodaš še kazni, je rezultat takšen, kakršen je," je dogajanje v Salzburgu v izjavi za ligo komentiral trener Mitja Šivic. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida "Ko vse to sešteješ in dodaš še kazni, je rezultat takšen, kakršen je," je dogajanje v Salzburgu v izjavi za ligo komentiral trener Mitja Šivic. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Padli na 11. mesto

Ljubljančani so na 27 obračunih zmagali desetkrat, 17-krat pa izgubili. V zadnjih dveh mesecih so na 17 tekmah dosegli le štiri zmage. Zadnja gostujoča sega v 21. oktober, ko so točke vknjižili v Gradcu. Olimpija po novem porazu ni več na mestih, ki zagotavljajo dodatne boje za četrtfinalno vstopnico.

V prihodnjem tednu jih čaka zgoščen urnik štirih tekem, v ponedeljek in sredo bodo zadnjič v koledarskem letu igrali doma proti Asiagu in celovški ekipi KAC.

Liga ICEHL, 22. december

Lestvica:

Preberite še:

Blaž Tomaževič
Sportal Blaž Tomaževič bo tudi prihodnjo sezono nosil dres Beljaka
HK Olimpija : Innsbruck
Sportal Tesen poraz zmajev pri vodilni ekipi lige
Ne spreglejte