Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 12. 2022,
22.36

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

1

Natisni članek

HK Olimpija IceHL

Torek, 20. 12. 2022, 22.36

1 leto, 4 mesece

Liga ICEHL , 20. december

Linz prehud zalogaj za Olimpijo, ki nadaljuje črni niz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

1

Linz HK Olimpija | Olimpija je vknjižila nov poraz. | Foto BWL/Eisenbauer

Olimpija je vknjižila nov poraz.

Foto: BWL/Eisenbauer

Hokejisti HK SŽ Olimpija so teden napornih gostovanj odprli v torek v Linzu. Zmaji so v 30. krogu lige ICEHL naleteli na premočnega tekmeca in vknjižili že četrti zaporedni poraz (1:5). Celovški KAC je v koroškem derbiju v Beljaku ugnal VSV s 4:3. V četrtek čaka Ljubljančane še gostovanje pri prvaku Salzburgu.

HK Olimpija : Innsbruck
Sportal Tesen poraz zmajev pri vodilni ekipi lige

Linz Black Wings : SŽ Olimpija 5:1 (2:0, 2:0, 1:1)

Ledena dvorana, gledalcev 2400, sodniki: Fichtner, Smetana (glavna), Moidl, Nothegger.

Strelci: 1:0 Knott (Lahoda, Schnetzer, 8.), 2:0 Lebler (Dorion, Kristler, 12.), 3:0 Bretschneider (Haga, Roe, 28.), 4:0 St-Amant (Haga, 32.), 5:0 St-Amant (Roe, Haga, 48.), 5:1 Simšič (Neill, Koblar, 51.).

Kazenske minute: Black Wings Linz 0, SŽ Olimpija 6.

Ljubljanski hokejisti so doživeli nov poraz v regionalnem tekmovanju. Tokrat proti Linzu niso imeli pravih možnosti, domači so jih nadigrali, še hujši poraz pa je preprečil vratar Anthony Morrone, ki je imel na koncu 49 obramb. Z istim tekmecem so se zeleno-beli pomerili pred desetimi dnevi v Tivoliju in takrat tudi po lastnih napakah, ko so dvakrat dobili gol z igralcem več, izgubili s 4:5.

Linz HK Olimpija | Foto: BWL/Eisenbauer Foto: BWL/Eisenbauer

Danes so imeli priložnosti, da se ekipi z vrha lestvice oddolžijo, a je bilo hitro jasno, da to ne bo njihov večer. Samo v prvi tretjini je bilo namreč razmerje strelov 22-4, Ljubljančani so komajda prihajali pred Rasmusa Tirronena, precej več dela je imel Morrone, ki je moral dvakrat po plošček v svojo mrežo.

Tudi nadaljevanje ni bilo najbolj spodbudno. Razmerje strelov na gol (na koncu 52-19 v korist domačih) ni bilo več tako na strani Linza, a pravih priložnosti si gostje niso pripravljali. Ob še dveh prejetih zadetkih je bilo že sredi tekme jasno, da se bodo zelo težko izognili porazu.

Malenkost bolje je slovenska ekipa delovala v zadnji tretjini. Domači sicer niso popuščali, iskali so nove zadetke in enega tudi dosegli. So pa nato gostje v 51. minuti prek Nika Simšiča dosegli vsaj častni zadetek in nekoliko popravili vtis.

"Že celo sezono nam ne uspe sestaviti dveh dobrih tekem. V Innsbrucku smo odigrali zelo dobro tekmo, dva dneva zatem pa nismo bili niti blizu temu." | Foto: Grega Valančič/Sportida "Že celo sezono nam ne uspe sestaviti dveh dobrih tekem. V Innsbrucku smo odigrali zelo dobro tekmo, dva dneva zatem pa nismo bili niti blizu temu." Foto: Grega Valančič/Sportida

"Že celo sezono nam ne uspe sestaviti dveh dobrih tekem. V Innsbrucku smo odigrali zelo dobro tekmo, dva dneva zatem pa nismo bili niti blizu temu. Domači so bili precej hitrejši, imeli boljše reakcije, mi smo izgubili praktično vse duele. Vse skupaj je pripeljalo do zelo težkega večera za nas," je po novem porazu v izjavi za ligo dejal trener Mitja Šivic. Na vprašanje, kaj pozitivnega je videl v predstavi svoje ekipe, pa odgovoril: "Nič."

Ljubljančane nov dvoboj, zadnji pred božičnimi prazniki, čaka v četrtek, ko bodo gostovali v Salzburgu.

Liga ICEHL

Torek, 20. december

Lestvica:

Preberite še:

Blaž Tomaževič
Sportal Blaž Tomaževič bo tudi prihodnjo sezono nosil dres Beljaka
Ne spreglejte