Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 9. 2020,
6.41

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

New York Islanders Tampa Bay Lightning Stanleyjev pokal liga NHL

Četrtek, 10. 9. 2020, 6.41

3 leta, 7 mesecev

LIGA NHL, KONFERENČNI FINALE, 10. SEPTEMBER

Kučerov prehitel sireno, Tampa na pol poti, Cassidy trener leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Nikita Kučerov | Hokejisti Tampe so po suvereni zmagi na uvodni tekmi tokrat do druge zmage prišli devet sekund pred koncem rednega dela. | Foto Reuters

Hokejisti Tampe so po suvereni zmagi na uvodni tekmi tokrat do druge zmage prišli devet sekund pred koncem rednega dela.

Foto: Reuters

Hokejisti moštva Tampa Bay Lightning so v finalu vzhodne konference severnoameriške lige NHL proti New York Islanders povedli z 2:0 v zmagah. V "mehurčku" v Edmontonu je Tampi zmago z 2:1 priigral Rus Nikita Kučerov, ki je odločilni zadetek dosegel devet sekund pred koncem dvoboja po lepi podaji Ryana McDonagha.

Po porazu z 8:2 na prvi tekmi so hokejisti New Yorka danes pokazali bistveno boljši hokej v obrambi. V drugi minuti srečanja so celo povedli po golu Matta Martina, v 19. minuti pa je izenačil Victor Hedman. Zmago je New Yorku preprečil vratar Tampe Andrej Vasiljevski s 27 obrambami, Semjon Varlamov na drugi strani je zbral 19 obramb.

Morda je ključ do uspeha za New York prav vratar Semjonov. Ta je na prvi tekmi zamenjal Thomasa Greissa, ki je v 49 minutah prejel kar pet golov. Priložnost je Semjonov nato dobil tudi na drugi tekmi. A vsaj statistično bo preobrat tudi z menjavo vratarja težek. V končnici lige je doslej dvoboj na sedem zmag dobilo kar 86,6 moštev, ki je povedlo z 2:0 v zmagah, letos pa se je tako končalo prav vseh pet dvobojev.

Svojo priložnost je New York zamudil v tretji tretjini, ko je imel 38 sekund kar dva igralca več na ledu, številčno prednost pa skoraj tri minute in pol, a tudi takrat je mreža Tampe, ki na zmago v Stanleyjevem pokalu čaka od leta 2004, ostala nedotaknjena.

Naslednja na vrsti je tretja tekma finala zahoda med moštvoma iz Dallasa in Las Vegasa, dan kasneje sledi tretji obračun Tampe in New Yorka.

Trener kosmatincev najboljši trener skrajšane sezone lige NHL

V severnoameriški hokejski ligi so podelili priznanje poimenovano po kanadskem igralcu in trenerju Jacku Adamsu. Najboljši trener sezone 2019/20 v ligi NHL je Bruce Cassidy, ki je zasedbo iz Bostona letos vodil do predsedniškega pokala za najboljši izkupiček rednega dela skrajšane sezone zaradi novega koronavirusa.

Nagrado, Jack Adams Award, vsako leto prejme strateg, ki ima največ zaslug za uspeh svojih izbrancev. Cassidy, 55-letni Kanadčan, je bil tudi v ožjem izboru za trenersko nagrado leta 2018, ko jo je prejel trener Las Vegasa Gerard Gallant.

Lani je to laskavo priznanje prejel Barry Trotz, aktualni trener New York Islanders.

Cassidy je lani Boston popeljal vse do velikega finala, v katerem pa so bili v boju za Stanleyjev pokal boljši člani kolektiva St. Louis Blues.

Po nadaljevanju letošnje prekinjene sezone v kanadskem mehurčku je Boston na tekmah za razvrstitev v končnici osvojil položaj četrtega nosilca vzhodne konference. V prvem krogu končnice so izločili Karolino, v drugem krogu pa so na peti tekmi izpadli proti Tampa Bayju.

V ožjem izboru za nagrado sta bila tudi John Tortorella (Columbus Blue Jackets) in Alain Vigneault (Philadelphia Flyers).

 

Liga NHL, konferenčni finale, 10. september

Vzhodna konferenca:

Tampa Bay Lightning : New York Islanders 2:1 /2:0/


//- razmerje v zmagah, igrajo na štiri

Preberite še:

Robin Lehner
Sportal Švedski zlati vitez jo je zagodel Dallasu #video
Tampa Bay Lightning
Sportal Tampa za začetek konferenčnega finala zmagala s kar 8:2
Ne spreglejte