Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 1. 2024,
7.57

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Tampa Bay Lightning Los Angeles Kings liga NHL

Sreda, 10. 1. 2024, 7.57

3 mesece, 2 tedna

liga nhl, 9. januar

Kopitarjevim je kazalo imenitno vse do 53. minute #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Anže Kopitar | Anže Kopitar je ostal brez zmage tudi na Floridi. | Foto Reuters

Anže Kopitar je ostal brez zmage tudi na Floridi.

Foto: Reuters

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je s svojimi Los Angeles Kings v severnoameriški ligi NHL gostoval pri Tampa Bay Lightning in tudi tokrat ostal praznih rok. Floridčani so na domačem ledu zmagali s 3:2 po podaljšku ter kraljem, ki so na gostovanju do 53. minute vodili z 2:0, prizadejali še šesti zaporedni poraz. Kopitar je tokrat ostal brez točk in se ni vpisal med strelce ali podajalce.

Anže Kopitar
Sportal Kopitarjevi Kralji poraženi še v Washingtonu, črn niz zdaj traja že pet tekem

Kralje je pokopal Nick Perbix, ki je bil uspešen v tretji minuti podaljška. Prva tretjina je minila brez zadetkov. Kralji so nato po drugi tretjini vodili z 2:0, zadela sta Phillip Danault in Matt Roy, pri obeh je bil podajalec Trevor Moore. A so se Floridčani vrnili in v tretji tretjini nadoknadili zaostanek ter izsilili podaljšek. Za domače sta zadela Tyler Motte (53. minuta) in Brandon Hagel (56.). Vratar Andrej Vasilevskij je zaustavil 20 strelov Kraljev.

Vrhunci dvoboja med Florido in Los Angelesom:

Pri gostih je Cam Talbot zbral 26 obramb.

"Mislim, da bomo poiskali izhod iz tega položaja, v katerega smo se potisnili," je dejal trener kraljev Todd McLellan. "Mislim, da se samozavest ne more zapraviti kar tako. Tako kakor s svojimi igrami postaneš samozavesten, tako tudi igraš brez samozavesti."

Hrušičan je izgubil proti Tampa Bay Lightning po podaljšku. | Foto: Reuters Hrušičan je izgubil proti Tampa Bay Lightning po podaljšku. Foto: Reuters

Kralji ostajajo na Floridi. V noči s četrtka na petek bodo igrali v gosteh pri Florida Panthers. Ti so v gosteh s 5:1 odpravili St. Louis Blues.

Tkachuk: Zdelo se je neverjetno

Pri Floridčanih se je izkazal Matthew Tkachuk. Ta je dosegel hat-trick in dodal še asistenco za Panthers v njihovi osmi zaporedni zmagi.

"Zdelo se je neverjetno," je dejal Tkachuk o svojem petem hat-tricku, torej ko je na eni tekmi dosegel tri gole, v ligi NHL. "Zjutraj sem rekel, da sem dosegel veliko golov na tem drsališču, ko sem bil mlajši, vendar na ravni lige NHL nisem dosegel veliko, zato sem vesel, da sem jih prihranil za nocoj."

Matthew Tkachuk je petič v karieri na eni tekmi v ligi NHL dosegel tri zadetke. | Foto: Reuters Matthew Tkachuk je petič v karieri na eni tekmi v ligi NHL dosegel tri zadetke. Foto: Reuters

V akciji so bili tudi neposredni tekmeci Kraljev iz pacifiške skupine. Hokejisti Seattle Kraken so s 5:2 odpravili Buffalo Sabres ter se veselili sedme zaporedne zmage.

San Jose Sharks pa po 12. zaporednem porazu ostajajo priklenjeni na zadnje mesto skupine. Morski psi, ki so najslabša ekipa v ligi, so v gosteh klonili s kar 1:7 proti Toronto Maple Leafs.

V odlični formi so hokejisti Vancouver Canucks. Kanadska zasedba je po tretji zaporedni zmagi na mestu vodilne ekipe tihomorske divizije. Canucks so s 5:2 v gosteh ugnali New York Islanders.

Mestni tekmeci LA Kings Anaheim Ducks so le iztržili zmago, ko so s 5:3 v gosteh premagali Nashville Predators.

Vodilna ekipa zahodnega dela lige in centralne skupine Winnipeg Jets je prišla do sedme zmage zapovrstjo, s 5:0 je ugnala Columbus Blue Jackets.

Zmagala je še ena ekipa iz pacifiške skupine. Edmonton Oilers so bili z 2:1 boljši od Chicago Blackhawks. To je bila kar osma zaporedna zmaga za Edmonton. Zadela sta oba zvezdnika naftarjev Leon Draisaitl in Connor McDavid.

Hokejisti Arizona Coyotes so na domačem ledu presenetili vodilno ekipo vzhodne konference Boston Bruins. Kosmatinci so klonili po podaljšku s 3:4. Odločilni gol je zadel Nick Schmaltz.

Kanadski derbi Calgary Flames - Ottawa Senators je pripadel domačemu Calgaryju, ki je slavil s 6:3.

Liga NHL, 9. januar:

Lestvica

Cole Caufield Montreal
Sportal Rangerji v Montrealu ostali brez zmage, Cole Caufield junak tekme #video
Vancouver Canucks
Sportal Obračuna z vrha Coloradu in Vancouvru
Ne spreglejte