Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 4. 2023,
7.15

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

1

Natisni članek

NHL Colorado Avalanche Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings

Nedelja, 9. 4. 2023, 7.15

1 leto

liga nhl, 8. april

Kopitar podal za vse tri gole LA Kingsov, a ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

1

Los Angeles Kings Anže Kopitar | Anže Kopitar je podal za vse tri gole LA Kingsov. | Foto Reuters

Anže Kopitar je podal za vse tri gole LA Kingsov.

Foto: Reuters

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja so v noči na nedeljo v Staples Centru gostili branilce NHL-naslova Colorado Avalanche. Obe ekipi sta si že zagotovili končnico, obe sta imeli na računu sto točk, a gostje z dvema tekmama manj. Hrušičan je podal za vse tri gole Kingsov (dvakrat je zadel Adrian Kempe, enkrat pa Viktor Arvidsson), a je Avalanche zmagal s 4:3.

Anže Kopitar Los Angeles Kings
Sportal Za Kopitarja in druščino Las Vegas ostaja uganka

Adrian Kempe je zadel za 1:2 v osmi minuti druge tretjine, ob koncu 13. minute tega dela igre je na 2:2 izenačil Viktor Arvidsson, Kempe je nato znižal na 3:4 v sedmi minuti zadnjega dela. Ob izenačujočem golu Kings je bil poleg Anžeta Kopitarja asistent tudi Kempe, ki je prav tako kot Hrušičan dosegel tri točke.

Brat Hut je po minuti in 50 sekundah zadnje tretjine Colorado dokončno popeljal v vodstvo. V prvi ni bilo golov, v drugi pa sta prva gola gostov prispevala Denis Malgin in Alex Newhook v razmaku minute in dveh sekund. Prvega po minuti in 28 sekundah drugega dela igre. Malgin, Švicar ruskih korenin, je bil drugič strelec 26 sekund pred drugim golom Kempeja. Ta je postavil končni izid že po šestih minutah in 44 sekundah tretje tretjine.

Boston Bruins so New Jersey Devils, drugo ekipo lige, z dvema goloma Pavela Zacha odpravili z 2:1 in so s 129 točkami prepričljivo prvi v celotni ligi. Obenem so izenačili rekordno število zmag v rednem delu sezone NHL, 62, ki sta ga pred tem dosegli ekipi Detroit Red Wings v sezoni 1995/96 in Tampa Bay Lightning 2018/19.

Avalanche je na prvem mestu centralne divizije, a s prednostjo ene tekme in istim izkupičkom kot Dallas Stars, ki so po streljanju kazenskih strelov z 2:1 premagali Vegas Golden Knights. Slednji s 107 točkami ostajajo na čelu vzhodnega dela lige in s tem tudi pacifiške skupine. V njej imajo dve točki prednosti pred Edmonton Oilers, ki so San Joseju Sharks nadigrali s 6:1. Tretji so Kopitarjevi kralji s sedmimi točkami zaostanka za Coloradom.

Kings so izgubili tretjič v nizu in petič na zadnjih sedmih dvobojih ter ne morejo višje od tretjega mesta v pacifiški diviziji. Igralci Edmontona so si tako že zagotovili prednost domačega ledu v prvem krogu končnice za Stanleyjev pokal. Kralji imajo sedaj le dve točki prednosti na lestvici pred Seattlom, ki je Chicago Blackhawks ugnal s 7:3.

slovenska hokejska reprezentanca, risi, trening, Matjaž Kopitar
Sportal "Če se lahko pogledaš v ogledalo, je v redu, če se ne moreš, pa je to težava"

Liga NHL, 8. april:

Lestvica

Edmonton Oilers
Sportal Edmonton se ne ustavlja
Ne spreglejte