Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 3. 2022,
7.28

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Seattle Kraken Aleksander Ovečkin Washington Capitals Boston Bruins Columbus Blue Jackets liga NHL

Nedelja, 6. 3. 2022, 7.28

2 leti, 1 mesec

Liga NHL, 5. marec

Calgary v derbiju večera strl vodilne, Montreal meša štrene

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Calgary Flames | Hokejisti Calgaryja so na gostovanju v podaljšku s 4:3 premagali Colorado Avalanche. | Foto Guliverimage

Hokejisti Calgaryja so na gostovanju v podaljšku s 4:3 premagali Colorado Avalanche.

Foto: Guliverimage

Ekipa Calgary Flames je v severnoameriški hokejski ligi NHL na gostovanju premagala Colorado Avalanche, po podaljšku je bilo 4:3. Colorado je s 85 točkami ostal vodilna ekipa lige, Calgary pa je osmi in obenem vodi v pacifiški skupini. V njej je druga ekipa Los Angeles Kings slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja. Kralji bodo nocoj ob 19. uri po slovenskem času gostovali pri ekipi Buffalo Sabres.

Colorado je pred domačimi gledalci v prvi tretjini dvakrat povedel, a je Elias Lindholm dvakrat zadel za izenačenje. V začetku drugega dela je Calgary prek Erika Gudbransona prvič povedel, sredi obračuna pa je Nathan MacKinnon zadel za novo izenačenje. Mreži sta do konca rednega dela mirovali, sledil je podaljšek, v njem pa zadetek Johnnyja Gaudreauja za zmago gostov. 

Slavnostno v Columbusu

Še bolj vroče je bilo med Columbusom in Bostonom. Jakub Voraček je tri sekunde pred iztekom 60 minut zadel in izsilil podaljšek. V tem gola ni bilo, tako da so o zmagovalcu odločali kazenski streli. Pri domačih so bili vsi trije hokejisti nenatančni, pri Bostonu pa je v tretji seriji zadel David Pastrnak in razveselil Kosmatince, ki so na dobri poti v končnico.

Pred srečanjem je bilo v dvorani Nationwide Arena v Columbusu precej slavnostno, upokojili so številko 61, ki jo je dolga leta nosil Rick Nash.

V Columbusu so upokojili številko 61 Ricka Nasha. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko V Columbusu so upokojili številko 61 Ricka Nasha. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Montreal na kolena spravil še Edmonton, Ovečkin le še dva gola za Jagrom

Najbolj skromno moštvo tekmovanja Montreal Canadiens je v zadnjih 14 dneh rezultatsko krivuljo obrnilo močno navzgor. V soboto so zabeležili sedmo zmago na zadnjih osmih tekmah, s 5:2 so premagali Edmonton, ki v pacifiški diviziji za Kralji zdaj zaostaja tri točke.

Z istim rezultatom je Washington premagal novinca iz Seattla, pri katerem je Mark Giordano odigral jubilejno tisočo tekmo lige NHL. Kapetan Aleksander Ovečkin je zadel za 4:2, to je Rusov 764. zadetek, le še dva ga ločita od tretjega Jaromira Jagra na večni lestvici strelcev.

Montreal Canadiens je vknjižil še sedmo zmago na zadnjih osmih tekmah. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Montreal Canadiens je vknjižil še sedmo zmago na zadnjih osmih tekmah. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Druga ekipa vzhodne konference Florida Panthers je na domačem terenu s 6:2 odpravila Detroit, Aleksander Barkov je trikrat podal. 

Nashville in Arizona z osmico

Najvišjo zmago večera so vknjižili člani Nashvilla, ki so se v San Joseju znesli nad morskimi psi, premagali so jih s kar 8:0. Roman Josi je k zmagi prispeval štiri asistence, Mike McCarron je dvakrat zadel in dvakrat podal.

Osemkrat so mrežo nasprotnika zatresli tudi člani moštva z dna lestvice Arizona Coyotes, ki so z 8:5 premagali Ottawo. Pri kar sedmih zadetkih je sodeloval Nick Schmaltz - dvakrat je zadel in petkrat podal.

Kanadski obračun med Torontom in Vancouvrom je s 6:4 pripadel zadnjemu, NY Islanders so z 2:1 strli St. Louis, Philadelpia je tesno premagala Chicago.

Liga NHL, 5. marec:

New York Islanders : St. Louis Blues 2:1

Philadelphia Flyers : Chicago Blackhawks  4:3

Arizona Coyotes : Ottawa Senators         8:5

Florida Panthers : Detroit Red Wings      6:2

Edmonton Oilers  : Montreal Canadiens      2:5

Toronto Maple Leafs : Vancouver Canucks   4:6

Washington Capitals : Seattle Kraken      5:2

Columbus Blue Jackets : Boston Bruins     4:5 (kazenski streli)

San Jose Sharks : Nashville Predators     0:8

Colorado Avalanche : Calgary Flames       3:4 (podaljšek)

Lestvica:

Preberite še:

Los Angeles Kings
Sportal Kopitar podal za podaljšek, Šved s hat-trickom razveselil Kralje
Aleksander Ovečkin
Sportal Ovečkin, ki je vse bolj na udaru zaradi Putina, že pri 763 golih

 

Ne spreglejte