Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 3. 2022,
8.46

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Carolina Herrera Colorado Avalanche NHL liga NHL

Petek, 4. 3. 2022, 8.46

2 leti, 1 mesec

LIGA NHL, 3. MAREC

Ovečkin, ki je vse bolj na udaru zaradi Putina, že pri 763 golih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Aleksander Ovečkin | Kapetan Washingtona Aleks Ovečkin, ki je vedno bolj na udaru zaradi svojega prijateljstva s Putinom, je zabil že 763. gol v karieri.  | Foto Guliverimage

Kapetan Washingtona Aleks Ovečkin, ki je vedno bolj na udaru zaradi svojega prijateljstva s Putinom, je zabil že 763. gol v karieri.

Foto: Guliverimage

Derbi metropolitanske skupine severnoameriške lige NHL je pripadal hokejistom iz prestolnice, Washington Capitals, ki so na domačem ledu premagali vodilno moštvo divizije Carolino Hurricanes s 4:0. Vratar Vitek Vaneček še tretjič v tej sezoni ni prejel zadetka, kapetan Washingtona Rus Aleks Ovečkin je vpisal 33. gol v sezoni, 763. v karieri.

Aleksa Ovečkina, ki je pod silovitim pritiskom severnoameriških medijev zaradi podpore ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu, le še trije goli ločijo od izenačenja dosežka Jaromirja Jagra, ki s 766. goli v ligi NHL velja za tretjega najuspešnejšega strelca v zgodovini elitnega severnoameriškega hokeja. Več golov sta v zgodovini lige NHL dosegla zgolj Wayne Gretzky (894) in Gordie Howe (801).

Capitals doma niso zmagali že vse od 22. januarja. V razvrstitvi metropolitanske skupine so četrti s 67 točkami, na vrhu divizije ostaja Carolina z 79 točkami.

V Calgaryju je Ben Chiarot dosegel svoj drugi gol v podaljšku, ko so člani zasedbe Montreal Canadiens v četrtek na ledu dvorane Scotiabank Saddledome v kanadskem derbiju prekinil niz 11 domačih zmag Calgary Flames s 5:4.

Nick Suzuki je dosegel gol in dve podaji, Mike Hoffman pa gol in tri podaje za Canadiens, ki so zmagali na šestih od zadnji sedmih tekem. Andrew Hammond je dosegel 30 obramb.

"To je nekaj res velikega, premagati takšno ekipo," je dejal Chiarot. "So na vrhu pacifiške lestvice in lahko vidite, zakaj. Ne dajejo veliko prostora. To je res velika doza za samozavest ekipe, saj vemo, da lahko igramo s komerkoli."

Za poražence sta zadela Elias Lindholm in Andrew Mangiapane, Jacob Markstrom pa je zbral 30 obramb za Flamese, ki bi v primeru zmage postavili rekord franšize z 12. zaporedno domačo zmago.

Alex DeBrincat je dosegel pomemben gol v 2:23 minuti podaljška, s čimer je Chicago Blackhawks zmagal s 4:3 proti Edmonton Oilers ter pokvaril vrnitev branilca Duncana Keitha v dvorani United Center.

Član Edmontona Evander Kane je v tretji tretjini izenačil na 3:3 50 sekund pred koncem. Patrick Kane je dosegel gol in asistenco, Marc-Andre Fleury pa je za Chicago zbral 29 obramb.

Leon Draisaitl je dosegel svoj 38. gol v sezoni, Connor McDavid je imel dve podaji, Kane pa je dvakrat zadel za Edmonton.

Craig Smith je v četrtek v T-Mobile Areni v Las Vegasu dosegel svoj tretji hattrick v ligi NHL za zmagi Boston Bruins proti Vegas Golden Knights s 5:2.

David Pastrnak je dosegel dva zadetka, Trent Frederic tri podaje, Jeremy Swayman pa je 34 zbral obramb za Boston.

Tampa Bay Lightning ni bila kos razpoloženemu kolektivu Pittsburgh Penguins (1:5). Hokejisti vodilne zasedbe atlantske skupine Florida Panthers pa so brez dobljenega gola ugnali Ottawa Senators s 3:0. Vratar Floride Sergej Bobrovski je za svoj drugi shutout v sezoni in 36. v ligi NHL zbral 18 obramb. Izid tekme Philadelphia Flyers - Minnesota Wild je bil 4:5 za goste iz Minnesote.

Hokejisti New York Islanders so na domačem ledu klonili proti Vancouver Canucks s 3:4. Manjšo senzacijo so pripravili člani ekipe Arizona Coyotes, ki so premagali vodilno ekipo centralne skupine in lige NHL Colorado Avalanche z 2:1.

Junak tekme v Glendalu v Gila River Areni v Arizoni je bil vratar Karel Vejmelka, ki je dosegel 42 obramb za prekinitev niza štirih zmag Colorada.

Anže Kopitar
Sportal Polom Kopitarjevih na domačem ledu #video

Liga NHL, 3. marec:

Tampa Bay Lightning : Pittsburgh Penguins  1:5

Florida Panthers : Ottawa Senators         3:0

Philadelphia Flyers : Minnesota Wild       4:5

Washington Capitals : Carolina Hurricanes  4:0

New York Islanders : Vancouver Canucks     3:4

Chicago Blackhawks : Edmonton Oilers       4:3 (podaljšek)

Vegas Golden Knights : Boston Bruins       2:5

Calgary Flames : Montreal Canadiens        4:5 (podaljšek)

Arizona Coyotes : Colorado Avalanche       2:1

 

Lestvica:

Preberite še:

Aleksander Ovečkin
Sportal Češka legenda ostro nad ruskega zvezdnika: Si usrane in lažnivec!
Anže Kopitar
Sportal Polom Kopitarjevih na domačem ledu #video
Ne spreglejte