Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 2. 2020,
6.49

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,49

Natisni članek

Jevgenij Kuznecov Aleksander Ovečkin Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings Washington Capitals liga NHL

Sreda, 5. 2. 2020, 6.49

4 leta, 2 meseca

Liga NHL, 4. februar

Kapo dol, mojster! Kopitar na pragu velike senzacije, nato je sledil nepozaben šov Rusa. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,49
Aleksander Ovečkin | Aleksander Ovečkin je kralj strelcev v ligi NHL v tej sezoni. | Foto Reuters

Aleksander Ovečkin je kralj strelcev v ligi NHL v tej sezoni.

Foto: Reuters

V pestrem večeru v ligi NHL so bila na delu skoraj vsa moštva. Predstavili so se tudi Los Angeles Kings in z Anžetom Kopitarjem gostovali v Washingtonu. Še osem minut pred koncem je dišalo po senzaciji, saj so Kralji pri vodilni ekipi tekmovanja vodili z 2:1, nato pa se je prebudil ruski zvezdnik Aleksander Ovečkin in s tremi zadetki poskrbel za odmevni preobrat. Postal je prvi igralec, ki je v tej sezoni prebil mejo 40 zadetkov.

Toronto Maple Leafs
Sportal Panterji po preobratu do zmage v Torontu

Ko je dvakratni strelec Jeff Carter dobrih osem minut pred koncem popeljal Los Angeles v vodstvo v glavnem mestu ZDA, je bilo na vidiku veliko presenečenje. Kralji, ki so do takrat pošteno namučili vratarja Washingtona Bradena Holtbyja (zbral je 29 obramb), so povedli z 2:1, a njihovo veselje ni trajalo dolgo.

Vrhunci dvoboja v Washingtonu:

Le dobri dve minuti pozneje je Aleksander Ovečkin, ki do takrat na tekmi ni niti enkrat streljal proti vratom Los Angelesa, izenačil na 2:2. Izkušeni ruski velemojster pa se pri tem ni ustavil. Le 70 sekund pozneje je v dvorani Capital One Arena poskrbel za popolni preobrat. Washington Capitals so prešli v vodstvo (3:2), gostje iz Kalifornije so se znašli v škripcih in napadli na vse ali nič, kar je Ovečkin izkoristil še slabi dve minuti pred koncem in izjemno predstavo v zaključku dvoboja kronal še s tretjim zadetkom! Takrat v vratih gostov ni bilo več čuvaja mreže Jonathana Quicka.

Prvi, ki je dosegel 40 zadetkov

Ovečkinu, ki je v karieri že osvojil Stanleyjev pokal, gre na zadnjih tekmah vse kot po maslu. | Foto: Getty Images Ovečkinu, ki je v karieri že osvojil Stanleyjev pokal, gre na zadnjih tekmah vse kot po maslu. Foto: Getty Images Ruski velikan hokeja na ledu je še drugič na tekmi zadel v polno po podaji Johna Carlsona, sicer strelca prvega zadetka za Washington, s tem pa je bilo vprašanje o zmagovalcu dvoboja dokončno odločeno. Washington je težje od pričakovanega upravičil vlogo favorita, gostje, pri katerih je Anže Kopitar prebil na ledu skoraj 20 minut in enkrat streljal na vrata tekmeca, pa kar niso mogli verjeti, kaj jim je zagodel izkušeni Rus.

Ovečkin je postal prvi hokejist v tej sezoni, ki je v ligi NHL prebil mejo 40 zadetkov, s tem pa se mu nasmiha že deveta nagrada Maurice Richard. Pred najbližjim zasledovalcem Davidom Pastrnakom (Boston) ima dva zadetka prednosti.

Na zadnjih sedmih dvobojih je Ovečkin zadel v polno kar 14-krat, proti Kraljem pa je proslavljal že 27. ''hat trick'' v karieri v ligi NHL. Na večni lestvici je vedno bližje meji 700 zadetkov, doseženih v rednem delu lige NHL. Ta mejnik je v zgodovini tekmovanja prečkalo le sedem igralcev. Za zdaj je Ovečkin pri številki 698. Če bo nadaljeval izjemni strelski ritem, bo kaj kmalu dosegel nov mejnik v karieri.

Kralji ostajajo na zadnjem mestu. To je bil že njihov sedmi poraz na zadnjih osmih tekmah. Kopitar je prekinil niz šestih srečanj, na katerih je prispeval bodisi zadetek ali pa podajo. Naslednjič bo na delu v noči na petek, ko bo gostoval v New Jerseyju.

Thornton presegel mejo 1500 točk

Na preostalih tekmah je padel še en mejnik. Joe Thornton je namreč ob zmagi San Joseja s 3:1 proti Calgaryju dosegel dve podaji ter s tem presegel mejo 1500 točk v ligi NHL. To mu je uspelo s podajo Kevinu Labancu za končni izid na srečanju. Le 13 hokejistov je v vsej zgodovini lige preseglo mejo 1500 točk, Thornton je v najmočnejši hokejski ligii debitiral v sezoni 1997/98, potem ko je bil na naboru s strani Bostona izbran kot številka 1, poroča STA.

Na vzhodu še naprej poteka boj za prvo mesto in s tem prednost domačega ledu v končnici. Zmag sta se poleg Washingtona veselila še Boston, ki je s 4:0 ugnal Vancouver, in Tampa Bay, ki je s 4:2 ugnala moštvo iz Las Vegasa. Na zahodu pa je šele drugo zmago na zadnjih sedmih tekmah dosegel prvak St. Louis, ki je s 6:3 na domačem ledu premagal Carolino, s čimer ima na vrhu konference sedem točk prednosti pred zasledovalci.

Liga NHL, 4. februar

Lestvica

Preberite še:

Washington Capitals - Pittsburgh Penguins
Sportal Crosby in pittsburški Pingvini premagali najboljše v ligi
Žiga Pavlin
Sportal Žiga Pavlin: Psihično je bilo naporno, da sem se sestavil, a zdaj spet uživam #video
Ne spreglejte