Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 2. 2020,
23.19

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

liga NHL Washington Capitals Aleksander Ovečkin Pittsburgh Penguins Sidney Crosby

Nedelja, 2. 2. 2020, 23.19

4 leta, 2 meseca

Liga NHL, 2. februar

Crosby in pittsburški Pingvini premagali najboljše v ligi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Washington Capitals - Pittsburgh Penguins | Sidney Crosby in pittsburška druščina so zmagali v Washingtonu. | Foto Reuters

Sidney Crosby in pittsburška druščina so zmagali v Washingtonu.

Foto: Reuters

V hokejski ligi NHL sta se v derbiju vzhodne konference udarila najboljše moštvo lige Washington Capitals in Pittsburgh Penguins, ki so na lestvici vzhoda tretji. V spopadu superzvezdnikov najhitrejše moštvene igre na svetu, ruskega asa Aleksandra Ovečkina in kanadskega mojstra Sidneyja Crosbyja, je bil srečnejši drugi, ki se je s Pingvini veselil zmage s 4:3. Igrata se še dve tekmi, Montreal Canadiens na domačem ledu gostijo Columbus Blue Jackets, Carolina Hurricanes pa Vancouver Canucks.

V Washingtonu so sicer povedli gostitelji, v 11. minuti je mrežo pittsburškega vratarja Matta Murrayja (29 obramb na tekmi) zatresel Lars Eller, a je dobro minuto zatem izenačil Sam Lafferty, nato pa je manj kot minuto kasneje za vodstvo gostov poskrbel Patrick Hornqvist. V drugi tretjini je Dominik Simon povišal vodstvo Pingvinov na 3:1, v šesti minuti zadnje tretjine je nekaj upanja domačim vlil Jevgenij Kuznecov z zmanjšanjem zaostanka na 2:3, a so gostje pritiskali in v 58. minuti z zadetkom Brandona Taneva dokončno razrešili vprašanje zmagovalca. Drugi gol Larsa Ellerja za končnih 3:4 je zgolj nekoliko popravil vtis.

Hurricanes po kazenskih strelih

V Raleighu so Carolina Hurricanes zmago nad Vancouver Canucks dosegli šele po kazenskih strelih. V rednih 60 minutah igre je prvi in zadnji gol zabil 21-letni Šved Elias Petersson, v 5. minuti je poskrbel za vodstvo gostov, v 60. jim je priboril podaljšek.

Vmes je za Vancouver zadel še Tyler Myers v 35. minuti tekme, za Hurricanes pa Nino Niederrreiter (22.), Sebastian Aho (26.) in 19-letni Belorus Andrej Svečnikov (46.).

Po rednem delu tekme je bilo tako 3:3, v podaljšku golov ni bilo, pri kazenskih strelih pa je bil pri Vancouvru še enkrat natančen Petersson, pri Carolini pa Teuvo Teravainen in Justin Williams.

Blue Jackets osvojili Montreal

Napeto je bilo tudi v Montrealu, kjer so domači Canadiens priznali premoč Columbusu. Blue Jackets so povedli v 13. minuti z zadetkom Vladislava Gavrikova, v četrti minuti druge tretjine je vodstvo podvojil Pierre-Luc Dubois, Tomaš Tartar pa je v 30. minuti tekme zabil gol priključka. Na drugi odmor o gostje vendarle odšli z dvema goloma prednosti, za 1:3 je v 38. minuti zadel Dubois. Max Domi je šele v 56. minuti ponudil upanje domačim navijačem, a ga je Gustav Nyquist dobri dve minuti zatem ugasnil, 3:4 je ob koncu tekme postavil Shea Weber.

Montreal ostaja enajsti na vzhodu, Columbus peti.

Liga NHL, 2. februar:

Lestvica:

Preberite še:

Los Angeles Kings
Sportal Kopitarjevi izgubili na mestnem derbiju
Aleksander Ovečkin
Sportal Ovečkin skočil na osmo mesto večne lestvice strelcev
Ne spreglejte