Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 2. 2024,
6.38

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

Nashville Predators Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL

Četrtek, 1. 2. 2024, 6.38

2 meseca, 3 tedne

Liga NHL, 31. januar

Kopitar in Kralji le ustavili prosti pad

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21
Anže Kopitar | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi slovenski zvezdnik Anže Kopitar, so pred premorom za tekmo zvezd All-Star v severnoameriški ligi NHL gostovali v Nashvillu. Kralji so premagali Nashville Predators s 4:2 in tako boljše volje odhajajo na krajši premor, saj so prekinili črn niz štirih zaporednih porazov. Kopitar ni osvojil točke.

Columbus Blue Jackets,
Sportal Zmagi za ekipi z dna lestvice lige NHL

Kopitar je v 18 minutah in 25 sekundah na ledu zbral dva strela proti vratom tekmeca, med zbiralce točk pa se tokrat ni vpisal.

Alex Turcotte, ki je zaigral na svoji drugi tekmi v sezoni, skupno pa 14. v karieri, je dosegel svoj prvi zadetek v ligi NHL in temu dodal podajo. V drugi tretjini je za goste povišal na 2:0 in podal pri zadetku Trevorja Lewisa šest minut in 39 sekund pred koncem.

"To je res super. Tega gola ne bom nikoli pozabil in to je nekaj, kar bom cenil do konca življenja," je dejal peti izbor nabora 2019 Turcotte.

Šele tretja zmaga na zadnjih 17 tekmah

To je bila šele tretja zmaga na zadnjih 17 tekmah za Kralje in trenerja Todda McLellana, čigar stolček se po pisanju ameriških medijev zelo maje. "Še vedno nas čaka dolga pot do vrnitve naše igre, toda to, da se vsaj na premor odpravljamo nekoliko boljše volje, je res dobra stvar," je dejal McLellan.

Za goste je vratar Dave Rittich, ki je v sezoni 2021/22 odigral 17 tekem tudi za Nashville, zbral 38 obramb, med strelce pa sta se vpisala še Carl Grundstrom in Kevin Fiala z golom na prazna vrata.

Kralji so si z dvema ključnima točkama dali nekaj prostora za dihanje, potem ko so osvojili prvo mesto za posebno povabilo v končnici zahodne konference, s 54 točkami so izenačeni s St. Louisom in z Nashvillom.

Naslednja tekma Kralje čaka po premoru za tekmo zvezd, 10. februarja bodo v Los Angelesu gostili Edmonton.

Anaheim v podaljšku do zmage

V kalifornijskem derbiju so Anaheim Ducks po podaljšku v domači dvorani s 3:2 premagali San Jose Sharks. Junak večera je bil Frank Vatrano, ki je na veselje domačih navijačev v dvorani Honda Center zadel po štirih minutah in sedmih sekundah podaljšane igre. Podaljšek je odločil tudi tekmo med Detroit Red Wings in Ottawa Senators, kjer pa so zmago s 3:2 odnesli gosti iz Kanade. Zmagoviti gol za senatorje je dosegel Shane Pinto že po dveh minutah in petih sekundah dodatne igre.

Pinto, ki je dodal podajo, je izpustil 41 tekem zaradi suspenza, ki mu ga je naložila liga NHL zaradi kršitve njene politike proti igram na srečo. "Počasi se spet počutim bolj kot jaz sam," je dejal Pinto in dodal: "Prvi dve tekmi sta bili napolnjeni z adrenalinom, na zadnjih dveh pa sem se počutil precej dobro."

Pinto ni izpustil niti ene tekme za senatorje v pretekli sezoni, dosegel je 20 golov. Po preklicu suspenza je ponovno podpisal pogodbo s klubom.

Za goste sta zadela še Brady Tkachuk in Mark Kastelic, vratar Joonas Korpisalo pa je ubranil 23 strelov.

Pri rdečih krilih, ki so mesec končali z dobrim izkupičkom 9-2-2, sta se med strelce vpisala Daniel Sprong in Dylan Larkin, vratar Alex Lyon je zbral 22 obramb.

"Za nami je izjemen mesec," je po tekmi kljub porazu dejal trener Derek Lalonde: "Vrnili smo se v boj in to smo želeli doseči, odkar sem prišel sem. Ta mesec je bil korak v pravo smer, a le korak."

Liga NHL, 31. januar:

Lestvica:

Preberite še:

Anže Kopitar
Sportal Kopitarjevi podaljšali niz porazov
Edmonton Oilers
Sportal Edmonton le še korak od rekorda, od katerega je minilo že 30 let
Ne spreglejte