Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 10. 2018,
7.30

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99

Natisni članek

New York Rangers Los Angeles Kings liga NHL Anže Kopitar Anže Kopitar

Ponedeljek, 29. 10. 2018, 7.30

5 let, 5 mesecev

Liga NHL, 28. oktober

Kopitar končno zavriskal od sreče #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99
Los Angeles Kings | Hokejisti Los Angeles Kings so naposled dočakali zmago. | Foto Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings so naposled dočakali zmago.

Foto: Reuters

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja so po kar šestih zaporednih neuspehih v ligi NHL končno zmagali. Pred domačimi navijači jim je tudi proti New York Rangers kazalo na poraz, saj so zaostajali z 0:2, a so potem prišli do velikega preobrata in zmagali s 4:3. Slovenski zvezdnik se je tokrat izkazal s podajo za drugi gol.

Hokejisti Los Angelesa so končno osrečili navijače (v dvorani Staples Center se jih je zbralo 18.230), trener John Stevens, kateremu se je po šestih zaporednih porazih močno tresel stolček, pa si je lahko vsaj malce oddahnil. Na led se je vrnil veteran Dustin Brown, ki je zaradi zlomljenega prsta preskočil začetek sezone, in povratek zaznamoval z zelo pomembnim zadetkom za znižanje zaostanka na 1:2.

Kapetan Kraljev Anže Kopitar je na ledu prebil 24 minut in osem sekund. V tem času je sprožil na gol New York Rangers pet strelov, prispeval pa podajo za drugi zadetek.

Vrhunci dvoboja v Los Angelesu:

Zmagovalca razburljivega srečanja je slabih 55 sekund pred koncem z zadetkom za 4:3 odločil branilec Alec Martinez. "To je bila najboljša tekma v zadnjem času, definitivno," je po zmagi, s katero so si hokejisti Los Angeles Kings vsaj malce dvignili samozavest, dejal Martinez in dodal, da so Kralji z vrnitvijo Browna dobili pomembno okrepitev. "Ko slišiš zvok sirene, je dober občutek. Takšnega občutka nismo imeli že kar nekaj časa. Na tekmi smo uživali, kmalu se vrnemo na delo," je dejal Martinez, ki je imel v mislih občutke po zadnjem zvoku sirene. Ko so ga kralji zaslišali, je bilo konec serije šestih tekem brez zmage.

Ironija številke 17

Kralji so na domačem ledu proti gostom iz New Yorka zaostajali že z 0:2. | Foto: Reuters Kralji so na domačem ledu proti gostom iz New Yorka zaostajali že z 0:2. Foto: Reuters Ruski zvezdnik Ilija Kovalčuk je bil zelo razigran, saj je prispeval gol in podaji za domače. V Los Angelesu nosi dres s številko 17. Ko so novinarji spomnili trenerja Stevensa, da so njegovi izbranci prišli do prvih točk v ligi NHL po sušnih 17 dneh, je strateg dejal: "Ironično je bila naša številka 17 na tej tekmi izjemna," je opozoril na vrhunsko predstavo ruskega asa, a nato dodal: "Vseeno si zahvalo zaslužijo prav vsi naši igralci." Dve podaji je vpisal Drew Doughty, eno pa najboljši slovenski hokejist.

V vratih Los Angelesa zaradi poškodbe ni bilo Jonathana Quicka. Nadomestil ga je Jack Campbell in ubranil 22 od 25 strelov. 

Precej razočaranja je bilo v taboru Rangers, ki v tej sezoni v gosteh še niso zmagali. "Moramo nehati premagovati sami sebe. Dovolj težko je, da v tej ligi premagaš ekipo, sami sebi otežujemo delo. Pomagali smo jim zmagati, to se mora končati. Prevzemam odgovornost," je slabe volje razlagal trener Rangers David Quinn.

Kralje čaka nekajdnevni počitek. Za točke v ligi NHL se bodo ponovno potegovali šele v noči na petek, ko bodo na domačem ledu gostili moštvo Philadelphia Flyers.

Trije podaljški v ligi NHL

Tri tekme v noči na ponedeljek so se končale po podaljšku. Edmonton je z 2:1 premagal Chicago, junak je postal Connor McDavid po 53 sekundah podaljška. Vegas Golden Knights so bili s 4:3 boljši od Ottawe, za zmago je zadel Jonathan Marchessault z uspešno izvedenim kazenskim strelom v podaljšku. Zmage s 4:3 so se veselili tudi igralci San Joseja, ki so ugnali Anaheim. Odločilni gol je prispeval Timo Meier, z dvema zadetkoma in podajo prvo ime obračuna.

New York Islanders so se veselili zmage z 2:1 proti Carolini. Gol Ryana Pulocka v 35. minuti se je na koncu izkazal za odločilnega.

Liga NHL, 27. oktober

 
Los Angeles Kings
Sportal Kriza se poglablja, nov poraz za Los Angeles Kings
la kings dallas stars
Sportal Frustracij vse več: Čas je še naš zaveznik, a ne bo več dolgo
Los Angeles Kings Buffalo
Sportal Navijači izgubljajo potrpljenje, Kopitar se zaveda, da ne bo lahko
Ne spreglejte