Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 10. 2018,
6.42

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

Natisni članek

Dallas Stars Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL NHL

Sreda, 24. 10. 2018, 6.42

5 let, 6 mesecev

Liga NHL, 23. oktober

Frustracij vse več: Čas je še naš zaveznik, a ne bo več dolgo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32
la kings dallas stars | Kralji nadaljujejo niz porazov. Proti ekipi Dallasa so zabeležili že peti zaporedni poraz v tej sezoni. | Foto Getty Images

Kralji nadaljujejo niz porazov. Proti ekipi Dallasa so zabeležili že peti zaporedni poraz v tej sezoni.

Foto: Getty Images

Ne gre in ne gre. Hokejisti Los Angeles Kings so sinoči v gosteh pri Dallasu doživeli že peti zaporedni poraz in so v velikih težavah. Moštvo Dallas Stars je bilo boljše s 4:2, za moštvo poražencev je prvi zadetek prispeval kapetan Anže Kopitar. Kralji so z zgolj petimi točkami trenutno na zadnjem mestu zahodne konference.

Dallas, ki je s štirimi zmagami in štirimi porazi trenutno na 8. mestu zahodne konference, je z zadetkom Blaka Comeaua povedel v 5. minuti igre. Na 2:0 za gostitelje je zvišal Jason Spezza

V drugi tretjini je zaostanek Kraljev z zadetkom ublažil slovenski hokejist Anže Kopitar, a je že nekaj sekund pozneje vodstvo Dallasa na 3:1 zvišal John Klingberg. V 38. minuti je bil za Kralje uspešen Tyler Toffoli, piko na i in rezultat 4:2 za Dallas pa je postavil Tyler Pitlick. Obračun si je v živo ogledala tudi Mirjam Poterbin, mama slovenskega košarkarja Luke Dončića, ki si v Dallasu služi kruh v ligi NBA.

Kopitar: Z vsakim porazom nekoliko več frustraciji, a zaigrali smo bolje

"Čas je za zdaj še naš zaveznik, a prav dolgo ne bo več," Anže Kopitar po sedmem porazu na deveti tekmi sezone. | Foto: Getty Images "Čas je za zdaj še naš zaveznik, a prav dolgo ne bo več," Anže Kopitar po sedmem porazu na deveti tekmi sezone. Foto: Getty Images
"Želiš zmagati in vsakič, ko ne zmagaš, se raven frustracije nekoliko zviša. A mislim, da smo na tej tekmi naredili korak v pravo smer, seveda pa se ne moremo zadovoljiti s tem, da smo blizu. Narediti moramo korak naprej in graditi na nekaterih dobrih stvareh s te tekme. Vsak mora dati še več od sebe in začeli bomo zmagovati. Za zdaj je čas še naš zaveznik, a prav dolgo ne bo več," je razmišljal Gorenjec.

"Trije zadetki na osmih tekmah ni slab podatek, a manjkajo druge stvari, na katere moram biti bolj pozoren," je o svoji igri v tej sezoni dejal Kopitar, o igri Kraljev pri Dallasu  pa dodal: "Mislim, da smo v napadalni tretjini igrali precej več kot na prejšnjih tekmah, tudi igra s ploščkom je bila boljša, so pa tu še vedno breakdowni. Delati moramo na njih."

Padli na zadnje mesto zahoda

Kralje je na lestvici prehitela tudi Arizona, ki je v Columbusu premagala modre jopiče s 4:1, zabeležila tretjo letošnjo zmago in prekinili serijo šestih zaporednih porazov proti ekipi iz Columbusa. Za to je najbolj zaslužen Christian Fisher, ki je prvič v karieri dosegel tri gole.

San Jose ustavil nalet Nashvilla

Vodilna ekipa lige Nashville Predators je bila na dobri poti, da za v San Joseju zmaga še šestič zaporedoma. Po dveh tretjinah je vodila s 4:2, a drugi polovici zadnjega dela v razmaku osmih minut in 20 sekund dobila tri gole in se morala posloviti od zmagovite serije. Pomagala mu nista dva gola Victorja Arvidssona, na drugi strani je Brent Burns dosegel gol in dve podaji, eno je prispeval pri golu, ki ga je njegovo moštvo doseglo z igralcem manj na ledu. To so gostujoči igralci ocenili kot odločilni trenutek tekme.

Hokejisti San Jose Sharks so preprečili šesto zaporedno zmago vodilnega Nashville Predators. | Foto: Reuters Hokejisti San Jose Sharks so preprečili šesto zaporedno zmago vodilnega Nashville Predators. Foto: Reuters

Odlično formo v zadnjih tekmah kaže napadalec Bostona David Pasternak, ki je bil najzaslužnejši, da je njegova ekipa s 4:1 zmagala v Ottawi. V statistiko je vknjižil dva gola in dve podaji in na lestvici najučinkovitejših igralcev le še za točko zaostaja za vodilno trojko Auston Matthews/Patrick Bergeron/Mikko Rantanen, samo na lestvici strelcev pa se je z desetim golom izenačil z Matthewsom. Finski vratar Tuuka Rask je za Boston ubranil 38 strelov.

Enak dosežek kot Pasternaku je uspel tudi Švedu Miki Zibanejadu, kar je bilo več kot dovolj, da je njegov New York s 5:2 premagal Florido.

Crosby vs McDavid prvemu

V Edmontonu je bil razpoložen Sidney Crosby, s svojim drugim golom na tekmi, ki je bila prava mojstrovina, je odločil podaljšek, po katerem so se pingvini iz Pittsburgha veselili zmage 6:5. Dva gola je dosegel tudi Patric Hornqvist.

"Danes smo imeli možnost primerjati Connorja McDavida in Sidneya. Novinarji pravite, da je McDavid trenutno najboljši, mislim pa, da je Crosby z golom v podaljšku dokazal, da je še vedno številka ena," je soigralca pohvalil Šved, ki pa more zasluge za zmago svoje ekipe pripisati tudi vratarju Mattu Murrayju, ki je ubranil kar 41 strelov.

V preostalih tekmah je Montreal s 3:2 premagal Calgary, Chicago pa s 3:1 Anaheim, dva gola je dosegel Brandon Saad.

Lestvica

Ne spreglejte