Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 10. 2018,
13.15

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77

Natisni članek

liga NHL Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar John Stevens

Torek, 23. 10. 2018, 13.15

5 let, 5 mesecev

LA KIngs po štirih zaporednih porazih na dvojnem gostovanju

Navijači izgubljajo potrpljenje, Kopitar se zaveda, da ne bo lahko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77
Los Angeles Kings Buffalo | Kralji so na zadnjih štirih tekmah vselej izgubili, na vseh za vsaj tri zadetke. V soboto so njihovo krizo s 5:1 poglobili člani Buffala. Pred kalifornijskim moštvom je dvojno gostovanje. Upajo, da bo šlo pri Dallasu in Minnesoti bolje. | Foto Reuters

Kralji so na zadnjih štirih tekmah vselej izgubili, na vseh za vsaj tri zadetke. V soboto so njihovo krizo s 5:1 poglobili člani Buffala. Pred kalifornijskim moštvom je dvojno gostovanje. Upajo, da bo šlo pri Dallasu in Minnesoti bolje.

Foto: Reuters

"V tej slačilnici imamo veliko značaja. Vemo, da bomo splezali iz te luknje. Težko bo. Nihče ne pravi, da bo lahko, a uspelo nam bo," pred nadaljevanjem sezone, v kateri so na osmih tekmah zbrali zgolj dve zmagi, optimistično razmišlja kapetan Los Angeles Kings Anže Kopitar. Navijači Kraljev - že danes jih čaka obračun s prav tako neprepričljivim Dallas Stars - izgubljajo potrpljenje in zahtevajo slovo trenerja.
 

Po sobotni matineji, po kateri so hokejisti Los Angeles Kings ledeno ploskev Staples Centra spet zapuščali sklonjenih glav, se je sedma sila pred slačilnico letos skromnih Kraljev pošteno načakala. 

Anže Kopitar
Sportal Petarda odjeknila pri Anžetu Kopitarju

Kako tudi ne, ko pa je bil to že četrti zaporedni poraz Kalifornijcev, šesti na osmih tekmah letošnje sezone, na katerih so zbrali pičlih pet točk, kar zadostuje za predzadnje mesto zahodne konference. Ne le točke, v oči bodejo visoki porazi na zadnjih srečanjih, na treh od štirih so izgubili vsaj za štiri zadetke. Dosegli so jih zgolj 15. Manj sta jih vknjižila le Edmonton in Arizona, ki imata na računu tudi tekmo manj. 

Še preden so novinarji po 20 minutah dočakali prve izjave, so bila družbena omrežja in forumi polni kritik, naperjenih proti glavnemu trenerju Johnu Stevensu. Razjarjeni navijači so zahtevali slovo stratega, čigar sistem in hitrost igre sta po njihovem mnenju "ostala v preteklosti". Nekateri so celo napovedali bojkot Staples Centra, če bo Kanadčan ostal na položaju. 

Slovesa za zdaj še ni bilo, a prav veliko bonusa Stevens naj ne bi imel več. Svojim varovancem je namenil prosto nedeljo, v ponedeljek je sledil trening in nato pot na dvojno gostovanje (torek - Dallas, četrtek - Minnesota), kjer bo poskušal dvigniti ekipo.

Stevens iskal odgovore Navijači so po šestem porazu na osmih tekmah zahtevali slovo Johna Stevensa, a ga (še) niso dočakali. | Foto: Getty Images Navijači so po šestem porazu na osmih tekmah zahtevali slovo Johna Stevensa, a ga (še) niso dočakali. Foto: Getty Images

"Če sem iskren, ta trenutek nimam odgovora. Mislil sem, da bomo po porazu na tekmi prej (z 2:7 so izgubili proti NY Islanders) na to vstopili razjarjeni ... Imamo odlične navijače, fantje zaradi podpore radi igrajo doma. Nimam rešitve," je po sobotnem porazu z 1:5 proti Buffalu v pogovoru za LA Kings Insider razmišljal 52-letnik, po ponedeljkovem treningu pa priznal, da je trenerski štab nedeljo preživel skupaj in premleval o mogočih rešitvah v kritičnih elementih igre, ki jih morajo popraviti. 

"Skrčili smo sporočilo na konkretne stvari, v smislu obvladovanja in hitrosti ploščka, dali nekaj konkretnih usmeritev glede tega, kaj želimo, se pogovarjali o peterkah ... Tako trenerji kot celotna ekipa bodo morali opraviti boljše delo."

"Splezali bomo tudi iz te luknje"

Na ponedeljkovem treningu je kapetan Anže Kopitar, podobno kot na sobotni tekmi, drsal v družbi Alexa Iafalloja in Tylerja Toffolija, Ilja Kovalčuk pa je bil del drugega napada z Jeffom Carterjem in novincem v NHL Sheldonom Rempalom. 

"Splezali bomo tudi iz te luknje," je besede, ki smo jih iz njegovih ust slišali že v preteklosti, ponovil Kopitar, ki ostaja pozitiven. | Foto: Getty Images "Splezali bomo tudi iz te luknje," je besede, ki smo jih iz njegovih ust slišali že v preteklosti, ponovil Kopitar, ki ostaja pozitiven. Foto: Getty Images

"O vsebini sestanka ne bom povedal ničesar, lahko pa rečem, da so bile izrečene stvari, ki so morale biti. Včasih je dobro, da se pove takoj po tekmi, ko so čustva se sveža in močna, in se ničesar ne skriva," je po zadnjem porazu dejal 31-letni Gorenjec, prepričan, da se bodo rešili iz zagate.

"Zagotovo je bila naša igra slaba, drugače je ne moremo opisati. V tej slačilnici imamo veliko značaja. Vemo, da se bomo izkopali iz te luknje. Težko bo. Nihče ne pravi, da bo lahko, a uspelo nam bo."

Kdo bo prekinil serijo porazov? Dallas je nanizal tri, LA še enega več. | Foto: Reuters Kdo bo prekinil serijo porazov? Dallas je nanizal tri, LA še enega več. Foto: Reuters

Kopitarjev začasni sostanovalec v WHL, iz AHL vpoklicali branilsko moč

Kralji so se zahvalili za sodelovanje 19-letnemu novincu v napadu Jaretu Andersonu-Dolanu, ki se seli v ligo WHL in se je pred dnevi, kot kaže za res kratek čas, preselil h Kopitarju.

Iz AHL pa so vpoklicali branilca Seana Walkerja. Ali bo na gostovanju zaigral, ni znano, je pa z ekipo odpotoval tudi rekonvalescent Dustin Brown, ki proti Dallasu in Minnesoti še ne bo igral, bo pa imel spet pravico nastopa v nedeljo, ko bodo gostili New York Rangers.

Preberite še:

Ovečkin Washington
Sportal Ovečkin blestel v Vancouvru, Colorado skočil na vrh #video
Tampa bay
Sportal Tolikokrat v zgodovini NHL ni streljal še nihče


 

Ne spreglejte